Zayıflama Haplarının Zararları ve Kullanıcı Yorumları

  • DİYET
  • Zayıflama Haplarının Zararları ve Kullanıcı Yorumları için yorumlar kapalı
  • 976 kez görüntülendi

Zayıflama Haplarının Zararları ve Kullanıcı Yorumları

İnternetin gelişimi ile birlikte online pazarlama denilen dev bir sektör ortaya çıktı. Daha önce televizyonlarda veya mahalle aralarında yapılan ürün tanıtımları, insanların zamanlarını geçirmeye başladığı

internet mecrasına hızla kaydı. İnternette oluşan pazar, her sektörde olduğu gibi zayıflama sektöründe de bir çok ürünün ve satış yönteminin günlük hayatımıza girmesine vesile oldu.

Zayıflama hapları adı verilen ürünlerin son birkaç yılda özellikle uydu tv ve internet kanalıyla satışında muazzam bir patlama olduğuna şahit oluyoruz. Bir çok insanın hayalini kurduğu ince ve zarif bir bedene erişme isteğinin giderek hırsa dönüşmesi, bu alanda faaliyet gösteren firmaların da işine geliyor. Bu firmalardan bazıları gerçekten insanlara faydalı ürünler satarken bir kısmı ise hayal tacirliğinin de ötesine geçerek sağlığı kaybetme pahasına insanları kilo vermeye zorlayan bir takım ilaçların kullanımına öncü oluyor. Zayıflama ilaçlarının geçmişi nereden baksanız 60 yıldan daha fazla değildir. Ancak günümüzde yukarıda da bahsettiği gibi çevrim içi satış, reklam, pazarlama sistemlerinin gelişimi ve ürün siparişindeki lojistik kolaylıkların artması, herkesin bu ürünlere kolayca ulaşabilmesine vesile oldu. Peki bu ürünleri kullanarak Acaba Doğru Mu Yapıyoruz?

Öncelikle her ne kadar sitemden elde ettiğim cüz’i reklam geliri nedeniyle işin satıcı ve pazarlamacı tarafında duruyormuşum gibi görünse de bir birey ve tüketici olarak bu konuda kesinlikle ticari bir yaklaşım sergilenmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Daha doğrusu iyi zayıflama ürünü ile kötü ve sahte ürünler arasında farkı ortaya koymanın uzun vadede sektörün hayrına olacağını düşünüyorum.

Son birkaç yıldır haberlerde daha sık görmeye başladığımız “zayıflama hapları öldürdü” türünden haberler sanırım bir çok insanın dikkatini çekiyor. Bu haberlerde yer alan zayıflama ilaçları nereden gelir, bizler zayıflama ilacı alırken nelere dikkat etmeliyiz kısaca bu soruları cevaplayalım.

Öncelikle zayıflama ilacı nedir kavramını ele alalım. Adı üstünde zayıflama ilaçları herşeyden önce ilaç tır ve Doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Hangilerinin ilaç statüsünde olduğunu anlamak için bir eczaneye giderek Sağlık Bakanlığı onaylı zayıflama ilaçları hangileridir diye Eczacıya sormanız yeterli olacaktır. Bu ilaçlar genellikle Obezite tedavisinde kullanılan ilaçlar olup vücut kitle endeksi 32 den yukarı olan kişilerin kullanması gereken ve mutlaka doktor reçetesi ve kontrolü ile hastanın kullanmasında fayda olan ilaçlardır. Örnek vermek gerekirse xenical zayıflama ilacı (yeni adıyla ALLI zayıflama hapı olmuştur), reductil zayıflama ilacı bu tip ilaçlardır. Zayıflama ilaçları bildiğiniz ilaç statüsündedir ve değişik yollarla vücudun metabolizmasını veya yemeye olan iştahını baskılayarak kilo verilmesini sağlar.

Zayıflama İlaçlarının Yan Etkileri
Zayıflama ilaçlarının yan etkileri özellikle kalp, diyabet, tansiyon hastaları açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Obezite hastalarında da bu rahatsızlıklar genellikle bulunduğu için zayıflama ilaçlarının kullanımında doktor kontrolünün önemi açığa çıkmaktadır. Zayıflama ilaçlarının diğer olası yan etkileri ve zararları (aslında zarar dememek lazım ama yaygın kullanım bu şekilde) arasında Kalp atışının hızlanması, yüksek tansiyon şikayetleri, aşırı terleme, kabızlık, uykusuzluk, aşırı susama, baş dönmesi, ellerde ve ayaklarda karıncalanma-uyuşukluk, burunda tıkanıklık hissi,baş ağrıları nöbetleri, aneksiyete (kaygı hali), ağız kuruluğu gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

Zayıflama İlaçlarının Zararları
Asıl kritik olan nokta kesinlikle burası. Şimdi zayıflama ilaçlarını öncelikle 2 ye ayırarak incelemek gerekiyor. Birinci kapsamda yukarıda da değindiğimiz gibi legal olarak üretimi yapılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç ruhsatı ile satılan zayıflama ilaçları var. İkini kısımda ise merdiven altı tabir edilen kayıt dışı üretilen veya yurda kaçak yollarla sokulan zayıflama ilaçları var. Biber hapı olarak bilinen ve bir çok kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle toplatılan zayıflama hapı buna örnek verilebilir. Bu ürünler sağlık bakımından oldukça riskli bir takım kimyasallar içeriyorlar. Sağlık bakanlığı bu maddelerin ilaçlarda bile kullanımına sıcak bakmadığı için bu ürünlerin ilaç kapsamında dahi satılması imkansız. Ama ülkemizdeki mevzuattaki bir açıktan dolayı Tarım Bakanlığı tarafından bu ilaçların etken maddesi dahi araştırılmadan besin takviyesi olarak piyasaya sürülebiliyor. “Bakanlık Onaylı Zayıflama Hapı” bahanesiyle insanları hem enayi yerine koyan hem de sağlığıyla oynayan bu hokkabazlar için insan sağlığının veya başkasının canının hiç bir önemi ne yazık ki yok.

İkinci olarak Sağlık Bakanlığı onaylı zayıflama haplarının da elbette bir takım zararları olabiliyor. Bunlara kısaca değinmek gerekirse:

1) Diyabet veya Yüksek Tansiyon hastalığı olanlar, Kalp Hastalığı veya Yetmezliği şikayeti görülenler, Epilepsi, Böbrek Hastalığı, Glokom, Alkol veya uyuşturucu, Tiroit, Depresyon ya da başka ruhsal hastalık durumu olanlar ,İlaç Gerektiren Migren Ağrıları, Genel Anestezi gerektiren planlanmış ameliyat, Hamilelik durumu olanlar ile Emziren Annelerin kesinlikle zayıflama hapı kullanması yasak.

2) Bazı zayıflama ilaçları uzun süreli kullanımda bağımlılık oluşturabiliyor.

3) Zamanla vücut bu ilaçları tölare ediyor ve ilaç eskisi kadar etkili olmuyor. Vücudun zayıflama ilaçlarına karşı bir tür bağışıklık veya tölerans geliştirme süresi genelde 6 ayı buluyor.

Bu yazı zayıflama haplarının yan etkileri, zayıflama haplarının zararları, zayıflama haplarının isimleri, zayıflama haplarının en iyisi, zayıflama hapının zararları, zayıflama hapları kullanıcı yorumları, zayıflama hapları yorumları konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

hapların insan sağlığı için zararları

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.