Yüksek Şeker Ve Şeker Düşüklüğü Baş Ağrısı Yapar mı?

  • Genel Sağlık
  • Yüksek Şeker Ve Şeker Düşüklüğü Baş Ağrısı Yapar mı? için yorumlar kapalı
  • 875 kez görüntülendi

Diyabet, kan şekeri (glikoz) anormallikleri ile sonuçlanan kronik metabolik bir hastalıktır. Şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet, bazıları yaşamı tehdit edici olmak üzere çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Yüksek veya düşük kan şekerinin genel belirtilerinden biri de baş ağrısıdır. Durduk yere sebepsiz baş ağrısı çekmeniz, kan şekerinizin normalin çok üstünde veya altında olduğuna dair size ipuçları verebilir.

Baş ağrısı ataklarının diyabetten kaynaklandığını düşünüyorsanız en kısa zaman dahiliye uzmanına başvurup gerekli tetkikleri yaptırmalı, doktorunuzun verdiği diyabeti kontrol altına alacak ilaçları kullanmaya devam etmelisiniz.

Baş ağrısı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın görülebilen bir sağlık sorunudur. “National Institute of Neurological Disorders and Stroke” baş ağrısının en çok karşılaşılan ağrı türü olduğunu bildiriyor.

Yüksek şeker baş ağrısı yaparmı?

Hiperglisemi yüksek kan şekeri anlamına gelir. Mayo Klinik’e göre, glikoz seviyesi desilitre başına 200 mg’a yükselmedikçe herhangi bir semptom görülmeyebilir.  Yüksek kan şekeri nedeniyle meydana gelen baş ağrısı genellikle bir kaç günde oluşan bir süreç olduğundan, semptomlarının görülmesi de yavaş olabilir.  Başağrısı hipergliseminin erken belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Şeker yükseldikçe ağrı daha da şiddetli bir hal alabilir.

Hipergliseminin diğer erken belirtileri şunlardır

  1. Bulanık görme
  2. Aşırı susama ve dehidrasyon
  3. Sık idrara çıkma
  4. Aşırı açlık hissi
  5. Yaraların geç iyileşmesi
  6. Ani gelen yorgunluk

Hiperglisemi sağlıklı bir beslenme programı ve egzersiz ile kontrol altına alınabilir. Hatta doktorunuz kan şekerinizin yükselmesini önlemek için ilaç kullanmanızı da tavsiye edebilir.

Şeker düşmesi baş ağrısı yaparmı?

Amerikan Diyabet Derneği (ADA) düşük kan şekeri, ya da hipoglisemiyi, desilitre başına 70 mg’ın altına düşmesi olarak tanımlıyor. Hipergliseminin aksine hipoglisemi belirtileri ani olarak ortaya çıkabilir. Baş ağrısı hipogliseminin en sık karşılaşılan semptomlarındandır.

Kan şekeri düşüklüğünün diğer belirtileri şunlardır

  1. Baş dönmesi
  2. Titreme
  3. Aşırı terleme
  4. Ani açlık hissi
  5. Bulantı
  6. Aşırı yorgunluk
  7. Halsizlik
  8. Anksiyete

Şekerin neden olduğu baş ağrısı nasıl geçer?

Hiperglisemi veya hipoglisemi nedeniyle meydana gelen baş ağrısı sağlıklı bir beslenme programı ve egzersiz ile kontrol altına alınabilir. Hatta doktorunuz kan şekerinizin yükselmesini yahut düşmesini önlemek için ilaç kullanmanızı da tavsiye edebilir.

Dr Feridun Kunak’dan Yüksek Şekeri Düşüren Kür Tarifi
Malzemeler

1 litre saf zeytinyağı
1 su bardağı zeytin çekirdeği (Bu kürü yapmak için yediğiniz zeytinlerin çekirdeklerini atmayıp biriktirin)
1 su bardağı zeytin yaprağı
Yapılışı: 1 litre zeytinyağına 1 su bardağı zeytin çekirdeği ve 1 su bardağı zeytin yaprağı atıp, blenderdan geçirin. Bu karışımı günde 1 saat güneşte bekletin, günün diğer saatlerinde ise güneş görmeyen yerde tutun. 15 gün sonra karışımı süzün. Sabah öğle akşam 1’er tatlı kaşığı için.

Şekerin Yükseldiği Nasıl Anlaşılır? Kan Şekeri Yükselmesi Belirtileri Tıklayınız

Nar Ve Nar Suyu Şekeri Düşürürmü? Bilimsel Araştırma Sonuçları Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.