VÜCUDUNUZDA TOKSİN OLDUĞUNUN BELİRTİLERİ

  • Genel Sağlık
  • VÜCUDUNUZDA TOKSİN OLDUĞUNUN BELİRTİLERİ için yorumlar kapalı
  • 1.524 kez görüntülendi

VÜCUDUNUZDA TOKSİN OLDUĞUNUN BELİRTİLERİ

VÜCUDUNUZDA TOKSİN OLDUĞUNUN BELİRTİLERİ:
Toksinler vücudumuzun her yerindedir.bunlar pusuda yatmış canavar misali,organ ve hücrelere yerleşerek bedeni dengesiz duruma düşürürler.soluduğumuz havadan tutunda yediğimiz yiyecekler (özellikle GDO,Gluten) kısacası hormonlu yiyecekler uyuşturcu,sigara,ev eşyaları hijyen olmayan ortamlar hatta streste bile ortaya çıkıp bağışıklık sistemimizle oynarlar.peki bunlar vücutta ne gibi belirtilerle kendini gösterir.
1- Uykusuzluk:Bu semptom, dokularda toksin birikiminin ve kan dolaşımının tıkanmasının sonucudur.
2- Enerji eksikliği
Sürekli yorgunluk hissi aşırı toksit yüklenmesinin bir göstergesidir. Enerji seviyelerimiz gastrointestinal sisteme bağlıdır, bu yüzden yolu temizledikten sonra, yorgunluk hissi ortadan kalkar.
3- Cilt rahatsızlıkları: Akne ,kaşıntılı deri rahatsızlıkları vücutta ve ciltte toksin birikimini gösterir. Aslında, vücudumuz toksinleri cilt yoluyla doğal olarak atmak için çalışır. Bu, aşırı toksinlerle ilişkili en belirgin fiziksel semptomlardan biridir.
4-Baş ağrıları
Merkezi sinir sisteminde toksinlerin tutulmasının sonucu. Bu, sinir dokusunun diğer uyarıcılara aşırı duyarlı hale gelmesine yol açar.
5- Beyaz veya sarı dil
Bu, kandaki toksin birikiminden kaynaklanır. Dil ve diğer sıvılara karşı direnç azalır ve tükürük mikroorganizmaların büyümesi ile mücadele etme yeteneğini kaybeder. Dil, çeşitli biçimler ve bakteriler için bir üreme alanı haline gelir.
6- Yaralanan sinüsler
Bu, hava kirliliği gibi toksinlerin düzenli olarak solunmasından kaynaklanmaktadır.
7- Şişkinlik
Bu belirtiye genellikle stres, öfke, endişe ve olumsuz duygular nedeniyle vücutta salınan toksinler neden olur.
8- Safra kesesi ile ilgili problemler:
Karaciğerde toksinlerin fazla olduğu durumlarda safra aşırı derecede yoğunlaşır. Buna karşılık safra kesesi, özellikle yoğun bir safra bağlı olarak oluşturulabilen kalınlaşmış safra veya safra taşlarıyla tıkanabilir.
9- Bölgedeki yağ birikimi
Bunun nedeni, toksinlerin vücudumuzun kan şekerini dengeleme ve kolesterolü metabolize etme yeteneği ile dağınık olmasıdır, bu da zamanla insüline bağımlılık yaratabilir.
10- Aşırı terleme:
Karaciğer aşırı yüklendiğinde, vücutta çok fazla ısı üretir, bu da tüm organizmanın aşırı ısınmasına neden olur. Bu olduğunda, vücudun çekirdeğin sıcaklığını soğumaya çalışmasından ve aşırı toksinlerin deriden salınmasına izin vermesinden dolayı aşırı ter ortaya çıkar

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.