Tiroid için En İyi 7 Yiyecek

  • ALTERNATİFTIP
  • Tiroid için En İyi 7 Yiyecek için yorumlar kapalı
  • 1.019 kez görüntülendi

Tiroid için En İyi 7 Yiyecek

Eğer hipotiroidizmin korkunç belirtilerinden muzdaripseniz, günlük diyetinizin ve yiyecek tüketiminizin tiroidinizin sağlığı ve işleyişi üzerinde zararlı bir etkisi olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Hepimiz hipotiroidizm ya da rahatsız edici bir tiroidin asla tamamen tedavi edilemeyeceğinin farkındayız, ancak dikkatli ve sağlıklı, tiroid dostu bir diyet sürdürmeye odaklandığınız sürece, semptomlarınızı yönetebilir ve durumunuzu kontrol altında tutabilirsiniz.

Tiroid temel olarak boyunda bulunan kelebek şeklinde bir bezdir ve rolü vücutta gerçekleşen tüm metabolik aktiviteleri kontrol etmek ve idare etmektir. Tiroid, kalori yakma ve kalp atış hızını düzenleme gibi bazı bedensel işlemlerin düzenlenmesinden sorumlu olan tiroid hormonlarını doğurarak işlevini yerine getirir.

Azaltıcı tiroidlerden muzdarip olan insanlar, bu hormonların yeterli miktarda üretememelerine neden olur, bu da kendilerini aşırı yorgun, yorgun ve depresyonda hissetmelerine neden olur ve en sevdikleri yiyecekleri yememelerine rağmen kilo alma eğilimindedir.

Sentetik tiroid hormonunun tüketilmesi, eksikliğin giderilmesine yardımcı olabilir ve normal halinize dönmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, tiroidin sağlığını ve işleyişini restore etmesine yardımcı olmak için günlük diyetinize bazı gıda maddeleri eklemek ve bazılarını ortadan kaldırmak da önemlidir. Bu, tiroid fonksiyonunuzu korumak için bunlara tamamen güvenmenizi ortadan kaldırarak daha yüksek ve daha yüksek dozlarda sentetik tiroid hormonları tüketiminden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Bu nedenle, tiroid ilacı ve sentetik tiroid hormonlarına bağımlılığınızı azaltmak için sağlıklı ve dikkatli bir tiroid dostu diyet yaratmaya odaklanmanız gerekir. Diyetiniz için eklemeniz ve çıkarmanız gereken yiyecekleri seçtik. 
İşte bilmeniz gereken her şey:

Günlük diyetinizi daha da arttırmayı düşünün…

1. SOMON BALIĞI

Çeşitli araştırmacılar, yaygın olarak meydana gelen bir hipotiroidizm türü olan son derece yaygın bir otoimmün hastalığı olan Hashimoto hastalığından muzdarip olan hastaların çoğunun, geniş popülasyona kıyasla, önemli ölçüde D vitamini seviyelerini düşürme eğiliminde olduğunu bildirmiştir.

Bu vahiy endişe vericidir, çünkü tüketilen D vitamini seviyeleri daha yüksek tiroid antikor konsantrasyonları ile doğrudan ilişkilidir. Bu tiroid antikorları bağışıklık sistemini tetikler ve şiddetli iltihaplanmaya yol açan tiroid dokusuna saldırmasını etkiler ve bu da tiroidin işlevini yerine getirmesini zorlaştırır.

Enflamasyonu ortadan kaldırmak ve önlemek ve tiroidin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesine yardımcı olmak için önerilen günlük dozu en az 600 IU D vitamini tüketmek önemlidir. Somon, bu vitaminin en zengin gıda kaynaklı kaynağınızdır ve ihtiyacınız olan tek şey, etkileyici bir 570 IU D vitamini elde etmek için bu şahane yağlı balığa servis yapmaktır.

Eğer büyük bir balık hayranı değilseniz, günlük D vitamini miktarınızı ayçiçek yağı, yumurta, süt ve hatta zenginleştirilmiş portakal suyu gibi diğer kaynaklardan elde edebilirsiniz. Bazı güneş banyosu aynı zamanda D vitamini alımınızı artırmak için harika bir fikirdir.

2. BREZİLYA CEVİZİ

Brezilya fıstığı, tiroid bezinin içinde oldukça konsantre miktarlarda bulunan inanılmaz güçlü bir eser mineral olan zengin selenyum konsantrasyonları ile yüklenir ve tiroid hormonunun üretiminde hayati bir rol oynar. Günde iki Brezilya fıstığı, bu güçlü iz mineralinin önerilen günlük dozajının tamamını almak için ihtiyacınız olan her şeydir.

Selenyum sayısız sağlık yararını artırır ve güçlü antioksidan özellikleri serbest radikallerle mücadelede son derece etkilidir. Hashimoto gibi bazı otoimmün rahatsızlıklar vücutta ciddi iltihaplanmayı tetikleyebilir. Selenyumun düzenli tüketimi, güçlü antioksidan özellikleri sayesinde iltihabı azaltmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olur.

3. BEYAZ FASULYE

Beyaz fasulye, sayısız besin ve temel minerallerle doludur ve çoğu insanın, özellikle de hamile kadınların, zengin konsantrasyonlarda elde edilirken komplikasyonlarla karşı karşıya kaldığı, oldukça dinamik bir demir kaynağıdır. İhtiyacınız olan tek şey, bir bardak pişirilmiş beyaz fasulye, vücudunuzu 8 mg demirle doldurmak.

Her gün yeterli miktarda demir almak son derece önemlidir, çünkü demir eksikliği, tiroid hormonlarının üretiminden sorumlu olan enzimlerin aktivitelerinde bozulmaya neden olabilir. 19 ila 50 yaş arasındaki kadınlar günlük en az 18 mg demir dozu gerektirirken, 51 yaşın üzerindeki erkek ve kadınların günde en az 8 mg tüketmeleri gerekir.

İki önemli şeye çok dikkat etmek son derece önemlidir: Birincisi, vücudun demiri tamamen emmesi son derece zordur, ancak yoğun bir kaynakla yiyerek demir dolgulu yiyeceklerin emiliminizi artırarak vücudunuza yardım edebilirsiniz. C vitamini Örneğin, beyaz fasulyenizi portakal suyu ve limon suyuyla hazırlayabilirsiniz.

İkincisi, düzenli demir tüketimi genellikle tiroid ilaçlarının etkinliğini baltalayabilir. Bu nedenle, demir kaplı bir yemek yemeden önce tiroid ilaçlarınızı en az dört-beş saat kullandığınızdan emin olun.

Tüketiminizi azaltmayı düşünmelisiniz…

4. SOYA

Sağlıksız soya bazlı yiyecekler tüketmek veya genel olarak çok fazla soya tüketmek, tiroid durumunuzla ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bunun başlıca nedeni, vücudun, tiroid hormonunun üretilmesi için hayati bir yapı taşı görevi gören önemli bir mineral olan iyot gerektirmesi ve soyanın, iyotun işlevlerini yerine getirmesini engelleme eğiliminde zengin bir izoflavon bileşiği konsantrasyonu içermesidir.

Araştırmalar hipotiroidizm geçiren birçok hastanın soya ve soya bazlı ürün tüketimini tamamen kesmesi gerekmediğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, soya alımınızı her hafta birkaç porsiyona düşürmeniz şiddetle tavsiye edilir. Ayrıca, miso veya tempeh gibi minimal işlenmiş soya çeşitlerinin seçilmesi de şiddetle tavsiye edilir.

Soya proteini tozu, soya bazlı et analogları ve soya proteini çubukları gibi işlenmiş soya proteini izolatları bakımından zengin yiyecekler, daha zengin bir izoflavon yoğunluğu biriktirme eğilimindedir, bu nedenle bunları tamamen diyetinizden çıkarmanın en iyisidir.

5. POTA SEBZE SEBZELERİ

Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana ve brokoli gibi lahanalı sebzeler beslenme güçleridir. Bu enfes sebzeler, tiroid hormonunun üretimini bozma eğiliminde guatrojenler olarak adlandırılan inanılmaz derecede yüksek miktarda doğal olarak oluşan enzimler içerir.

Neyse ki, araştırmalar, bu şok edici vahiy rağmen, zayıf bir tiroid hastalarının onları diyetlerinden tamamen çıkarmaları gerekmediğini ortaya koyuyor. Yapmanız gereken tek şey, tüketiminizi dikkatlice ılımlı bir doza düşürmek.

Her hafta birkaç porsiyon haç sebzesi almak tamamen sorun değil, ancak her gün beş kilo lahana suyunu tüketmek, tiroid rahatsızlığınızı artırabilecek kötü bir fikirdir. Güvende kalmak ve en sevdiğiniz sebze sebzelerinin tadını çıkarmak için, ısı tamamen pişirildikten sonra, tiroid hormonunun gelişimini engelleyen tüm zararlı enzimleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olduklarından emin olun.

6. GLÜTEN

Hakim inanç, glüteni birinin diyetinden çıkarmanın çeşitli sağlık yararlarına sahip olduğu, ancak glütenden tamamen kaçınmanın herkes için en iyi seçenek olmadığı yönündedir. Çeşitli uzmanlar, arpacık, buğday ve diğer sinsi glüten kaynakları arasındaki çavdar gibi bazı glüten bakımından zengin gıda maddelerinin vücuttaki iltihapları tetikleme eğiliminde olduklarını vurgulamıştır. Bu iltihap, tiroid dokularına bir antikor saldırısının başlamasına neden olabilir.

Bu korkutucu vahiy rağmen, uzmanlar, yetersiz besleyici tiroid hastaları, gluteni günlük diyetlerinden uzaklaştırmak için önermiyor. Bununla birlikte, glüteni üç veya dört hafta boyunca kesmek, varsa, glütene karşı duyarlılığınızla ilgili bir bakış açısı sağlayarak tüm yan etkilerini tersine çevirmenize yardımcı olabilir.

Örneğin, glütensiz kaldıktan sonra sağlığınızda bir iyileşme yaşarsanız, glüteni diyetinizden kalıcı olarak çıkarmak için her zaman doktorunuza danışabilirsiniz.

7. TUZ VE DENİZ YOSUNU

Biri, iyotun önemini anlamadan, etkili olmayan bir tiroid için etkili bir koruyucu bakım rejimine başlayamaz. İyot temel olarak tiroid hormonunun üretiminde hayati bir rol oynayan temel bir mineraldir. Bununla birlikte, doğru dozu almak zor olabilir, çünkü her gün 1,100 mcg’dan fazla iyotu aşarsanız, gerçekten tiroid komplikasyonunuzu tamamen şişmiş bir duruma sokabilirsiniz.

Bu nedenle, iyot tüketiminize çok dikkat etmek ve dikkatli olmak son derece önemlidir. Sofra tuzundan iyot tüketebilirsiniz, ancak deniz tuzunda veya hatta tuz tuzunda bulunmaz. İyot ayrıca deniz ürünlerinden ve süt ürünlerinden de tüketilebilir. Bu iyot bakımından zengin besinler günlük beslenmenizde düzenli bir temel teşkil ettiği sürece, tiroid hormonunun sağlıklı üretimini sürdürmek için yeterli miktarda iyot elde edersiniz.

Bununla birlikte, örneğin deniz yosunu gibi inanılmaz derecede yüksek yoğunluklarda iyot içeren yiyeceklerden kaçındığınızdan emin olun. Yemeklerinizi sofra tuzu kullanmak yerine kaşer veya mühür tuzu ile pişirirseniz ve çok fazla iyot bakımından zengin yemekler yemiyorsanız, bu hayati mineralden daha fazlasını elde etmenin yollarını düşünmeniz gerekir. İyot tüketiminiz ve bu mineral eksikliği olup olmadığına ilişkin endokrinolojistinize danışın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.