Sivilce nasıl geçer, sivilceden kurtulma yöntemleri

  • DERMATOLOJİ
  • Sivilce nasıl geçer, sivilceden kurtulma yöntemleri için yorumlar kapalı
  • 1.669 kez görüntülendi

Sivilce nasıl geçer, sivilceden kurtulma yöntemleri

Sivilcelerden Nasıl Hızlı Kurtulurum

Sivilce, birçok insanı etkileyen normal bir deri durumudur. Sivilceler yağ bezeleri bakteri ile enfekte olan deri iltihabı ile şişer ve irin ile dolar.

Alındaki sivilceler

Yağ bezlerinin aşırı sebum salgılaması bu sorunun arkasındaki başlıca nedendir. Sivilceler genellikle yüz, boyun, sırt ve omuzlarda görülür. Kritik bir durum olmamasına rağmen, sivilceler görünüşlerinden ötürü bir çok insanı kötü hissettirir.

Sivilceleri tedavi etmek için satılan  çok fazla losyon ve ilaç var, ancak tedavisi vakit alabiliyor. Pek çok doğal yöntem, sivilcelerin çok kısa sürede tedavisinde etkilidir.

İşte sivilcelerden hızlıca kurtulmak için en iyi 10 doğal yöntem.

1. Buz

Buz, kızarıklık, şişme ve sivilcelerin iltihaplanmasını hızla azaltmak için kullanılabilir. Bu etkilenen bölgeye kan dolaşımını iyileştirmede yardımcı olur, ve cilt gözenekleri sıkılaştırma ve cilt üzerinde biriken kir ve yağ çıkarmaktadır. Buz küplerini veya ezilmiş buzu kullanabilirsiniz (hangisi uygun ise).

Sivilceyi Silmek İçin Buz Kullanın

Buzu bir parça beze sarın ve etkilenen cilt bölgesinde birkaç saniye tutun.
Birkaç dakika bekleyin ve işlemi tekrarlayın.

2. limon

Sivilceleri atmanın bir diğer hızlı yolu, C vitamini bakımından zengin limon suyunun kullanılmasıdır. Limon suyu, sivilcelerin daha çabuk kurumasına yardımcı olur. Şişelenmiş limon suyu değil, taze sıkılmış limon suyu kullandığınızdan emin olun. Bu yöntemi uygulamak için birkaç yol vardır.

Temiz pamuklu bir çubuğu taze sıkılmış limon suyuna batırın ve yatmadan önce sivilceye uygulayın.
Bir çorba kaşığı limon suyunu bir çay kaşığı tarçın tozu ile karıştırıp gece boyunca sivilceye koyabilirsiniz. Sabahları, cildi ılık suyla iyice yıkayın. Bununla birlikte, bu tip yöntemler hassas ciltler için uygun değildir.

3. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı akne ve sivilceleri tedavi etmek için mükemmeldir. Cilt problemlerine neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olan antibakteriyel özellikleri vardır.

Sivilce için çay ağacı yağı

Ayrıca yatıştırıcı özellikleri ile sivilcedeki kızarıklık ve iltihabı azaltır . Aynı zamanda siyah noktaları ve beyaz sivilce uçlarını kurutmaya yardımcı olur.

Çay ağacı esansiyel yağına pamuklu bir çubuğu daldırıp etkilenen bölgeye sürün. Yüzünüzü 15-20 dakika sonra durulayın.
Başka bir seçenekte, bir çorba kaşığı aloe vera jelinde çay ağacı yağını birkaç damla karıştırmaktır. Sivilce ve lekelerinize uygulayın, 20 dakika bekletin ve durulayın.
Not: Eğer hassas bir cildiniz varsa çay ağacı yağı kullanmayın.

4. Diş macunu

Dişlerini temizlemek için her sabah kullandığınız diş macunu aynı zamanda sivilceleri hızla tedavi etmek için de kullanılabilir. Beyaz diş macunu kullanmanız gerekir; Jel diş macunu kullanmaktan kaçının.

Yatmadan önce etkilenen sivilce üzerine beyaz diş macunu sürün.
Sabahleyin yüzünüzü su ile yıkayın ve şişme konusunda önemli bir gelişme göreceksiniz.
İsterseniz işlemi de gündüz tekrarlayabilirsiniz. Sadece diş macununun sivilce üzerinde en az yarım saat kalmasını sağlayın.

5. Buhar

Buharda durma, cildiniz için her zaman harikadır . Buhar gözenekleri açar ve cildin nefes almasını sağlar . Bu, enfeksiyona veya enflamasyona neden olabilecek yağların, kirlerin ve gözeneklerde tutulan bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

Büyük bir kaba sıcak su doldurun ve buharın yüzünüzle birkaç dakika temas etmesine izin verin.
Yüzünüzü ılık suyla durulayın ve kuruttuktan sonra yağsız nemlendirici uygulayın.

6. Sarımsak

Sarımsak, sivilcelerin hızlı tedavisinde yardımcı olabilecek antiviral, antifungal, antiseptik ve antioksidan bir ajandır. Sarımsaktaki kükürt sivilcelerin hızlı iyileşmesini de sağlar.

Taze bir sarımsak dişini iki parçaya kesin.
Sarımsağı sivilceye sürtün ve ılık suyla cildi yıkamadan önce beş dakika bekletin.
Tedaviyi günde birkaç kez tekrarlayın.

7. Karbonat, Soda

Karbonat cildi temizler.

Bir çay kaşığı karbonat biraz su veya limon suyu ile karıştırarak kalın bir macun yapın.
Cildinizi iyice yıkayın, biraz nemli bırakın. Sivilceli bölgeye sürün ve birkaç dakika bekleyin. Kurumaya veya tahrişe neden olabileceğinden, karbonatı cildinizde birkaç dakikan daha fazla asla tutmayın. Cildinizi yakıp tahriş edebilir.
Bir kaç dakika sürülü kaldıktan sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Hızlı sonuç almak için işlemi günde iki kez tekrarlayın.
BAL

Bal doğal antibiyotiklerin kaynağı olup iyileşme sürecini hızlandırabilir ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir.

Bala temiz bir pamuklu çubuk batırın, doğrudan etkilenen bölgeye sürün ve yarım saat boyunca bırakın.
Cildi iyi ılık su ile yıkayın.
Bunu günde birkaç kez yapın.
Bir başka seçenek, bal ve tarçın ile bir macun hazırlamak ve yatmadan önce sivilce üzerine uygulanmak üzere karıştırılmasıdır. Sabah, daha az iltihaplanma veya şişme olacaktır. Cildi soğuk su ile iyice yıkayın.
9. Salatalık

Salatalık, zengin bir potasyum ve A, C ve E vitaminleri kaynağıdır. Ayrıca cilde soğutma ve yatıştırıcı etkisi vardır.

Bir salatalığı 2 parçaya kesin ve yaklaşık bir saat boyunca suda bekletin. A vitamini, potasyum ve klorofil gibi besinler suya aktarılır.
Suyu yüzünüzü yıkamak için kullanın.
Ayrıca bir yüz maskesi de yapabilirsiniz, tek salatalığı ezerek macun yaparak maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika boyunca kurumasına izin verin. Cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu, gözeneklerinizden kir ve bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.

Papaya

Papaya meyvesinin sivilcelerin tedavisinde yardımcı olan bir takım özellikleri vardır. Antioksidan vitamin A’nın iyi bir kaynağıdır ve iltihaplanmayı azaltmaya ve cildinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olan enzimlere sahiptir.

Çiğ papaya parçalarını çekip ezin ve sivilce üzerine uygulayın. Durulamadan önce 10 ila 15 dakika bekletin.
Bir yüz maskesi yapmak için, bazı papaya parçalarını ezin ve biraz bal ilave edin. Bu macunu yüzünüze uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Kuruyana kadar bekletin ve durulayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.