Sistit ( mesane ) Enfeksiyonu İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri !

  • ALTERNATİFTIP
  • Sistit ( mesane ) Enfeksiyonu İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri ! için yorumlar kapalı
  • 1.115 kez görüntülendi

Sistit ( mesane ) Enfeksiyonu İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri !

Sistit  bir ( Mesane ) enfeksiyonudur  zararlı bakteriler idrar yolundan  mesaneye girdiğinde ortaya çıkar. Belirtileri ise  koyu renk  idrar, idrarda kan, kötü kokulu idrar, ağrı veya idrar yaparken yanma hissi, sık idrara çıkma isteği ve alt karında veya alt sırta basınç  ve ağrı gibi belirtiler görülebilir.Tuvalete gitmeyi geciktirmek , uzun süre tutmak veya idrar yapma isteğini ertelemek mesane enfeksiyonuna katkıda bulunabilir. Idrarınızı tutmak bakteri üremesi riskini arttırır. Buna ek olarak, böbrek problemlerine neden olabilecek böbreklere baskı oluşturmaktadır. Bu sebeple, mesane enfeksiyonlarının yanı sıra böbrek problemleri riskini azaltmak için sık idrara çıkmalısınız. Bu rahatsızlık neredeyse herkeste olabilir ancak kadınlar  erkeklerden daha çok  yatkındırlar.   Bunun nedeni, kadınlarda daha kısa üretraya sahip olması, bakterilerin mesaneye gitmesini kolaylaştırmasıdır.

Sistit ( mesane ) Enfeksiyonu İçin Bitkisel  Tedavi  Yöntemleri ise ;

1. Sıvı Alımını Artırın :

Mesane enfeksiyonu gelişme riskini azaltmak için, gün boyunca bol miktarda su içtiğinizden emin olun.Daha fazla su içmek iki yönden yardımcı olur. Mesaneden enfeksiyona neden olan bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur ve sık sık idrara çıkmanızı sağlar  böylece ağrı hissi veya yanma hissi duymadan daha kolay idrar yaparsınız.

Her gün en az 8 ila 10 bardak su içelim. Ayrıca, düzenli olarak meyve ve sebze suları veya çorbalar içebilirsiniz.
Not: Böbrek sorunlarınız varsa, sıvı alımını arttırmadan önce bir doktora danışın.

2. Hijyene Dikkat edin :

İyi bir hijyen sağlamak mesane ve genel sağlık için önemlidir. Tuvaleti kullandıktan sonra, tuvalet kağıdıyla önden arkaya doğru şekilde silin. Bu, mikropların üretrana girmesini önleyecektir. Asla aynı kağıdı iki kez kullanmayın ayrıca vajinal bölgede, sabun veya deodorantlar kullanmamaya çalışın. Tampon  yerine hijyenik pedler kullanın ve pedleri düzenli aralıklarla değiştirin. Banyo yerine günlük  duş alın.  Duş aldıktan sonra, vajinal ve anal bölgeleri, ovmak yerine yumuşak bir havluyla kurutun.
Banyoyu temiz tutun ve kirli banyolar veya umumi tuvaletler kullanmaktan kaçının.

3.Mesanenizi Gereken Şekilde Boşaltın :

İdrar yapma isteğini hissettiğinizde tuvaleti hemen kullan. Ne zaman idrar yaparsanız yapın mesanenizi tamamen boşaltmayı deneyin.

4. Bağışıklığı Arttıran Gıdaları Yiyin :

Bağışıklık sisteminin ana işlevlerinden biri, enfeksiyonları önlemek ve savaşmaktır. Dolayısıyla, diyetinize bağışıklık kazandırma besinleri ekleyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekir.

Güne bir bardak limon suyu ile başlayın.Her gün 2 ila 3 bardak yeşil çay için. Yatmadan önce her gün bir bardak sıcak  süt içiniz. Brokoli, kivi, biber, çilek  ve domates gibi C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketin. Kızılcık suyu içmek, bakterilerin yayılmasını engelleyerek enfeksiyonu önlemeye de yardımcı olabilir.
Somon, uskumru, sakatat, peynir ve yumurta sarısı gibi D vitamini açısından zengin gıdaları tüketin. D vitamini takviyeli gıdaları da yiyebilirsiniz. Yemeklerinize  zencefil ve sarımsak ekleyin.

5.Elma Sirkesi :

Çiğ filtrelenmemiş elma sirkesinin günlük olarak içilmesi üriner enfeksiyonları önlemenin kolay bir yoludur. Elma sirkesi, enfeksiyonları tedavi etmenin yanı sıra önlemeye yardımcı olabilecek antibakteriyel özellikleri de içerir. Buna ek olarak, vücuttaki pH seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.

1 çorba kaşığı çiğ, filtrelenmemiş elma sirkesi bir bardak suya ekleyin. Tatlandırmak için biraz bal  ekleyin ve iyice karıştırın. Sağlıklı olmak ve enfeksiyona yakalanmamak için bunu günde iki kez içiniz.

6. Sigarayı bırakınız:

Tütün kullanımı bakteriyel enfeksiyonlara duyarlılığı artırır. Mesane kanseri riskini de artırır. Sigara dumanı içindeki kimyasallar, lökositlerin anti-bakteriyel işlevini tehlikeye atmaktadır.
Bu nedenle, mesane enfeksiyonları riskini azaltmak için sigara içmeyi bırakın ve diğer tütün ürünlerinide kullanmayın . İlaveten, Pasif içici olmamaya çalışınız.

7. Uygun Elbise Giymek :

Uygun Elbise Giymek mesane enfeksiyonlarını önlemeye de yardımcı olabilir. Cildinizin nefes almasını sağlayan pamuklu malzemelerden yapılmış giysiler iyi bir  seçenektir. Nefes alabilen malzemeler nemi önlemeye yardımcı olur, böylelikle bakterileri koyda tutabilirsiniz.Hava sirkülasyonunu arttırmak ve bakteriyel gelişim şansını azaltmak için bol pantolon veya etek giymeye çalışın.
Çok sıkı kot pantolon ve diğer sıkı pantolonları  giyerek ısı ve nemi yakalamaktan kaçının.Pamuklu iç çamaşırı giyin ve günlük olarak iç çamaşırı değiştirin. İç çamaşırlarınızı hafif bir deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın. Yazın ıslak mayoyla uzun süre kalmamaya çalışın.

8. Kefir ve Probiyotik Yoğurt  :

Mesane enfeksiyon riskinizi artıran diğer faktörler yaşlanma, idrar yollarında cerrahi, üriner kateter, üriner sistem anomalileri, dar bir üretra, büyümüş prostat, bağırsak inkontinansı, gebelik ve diyabettir.Probiyotik yoğurt her gün yemek mesane enfeksiyonları için önleyici  bir adımdır. Enfeksiyona neden olan bakterilere karşı savaşan milyarlarca bakteri içerir. Hatta sağlıklı bir pH seviyesinin korunmasına yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Her gün canlı kültürlerle birlikte 2 ila 3 bardak probiyotik yoğurt tüketin. Ayrıca probiyotik yoğurt ile hazırlanmış ayranda içebilirsiniz.


Buna ek olarak, kefir , lahana turşusu, kimchi, ve ekşi turşu gibi diyetinize başka probiyotik gıdalar da ekleyebilirsiniz.

9. Tetikleyici Yiyeceklerden Kaçının  :

Birçok ortak yiyecek ve içecek, mesanenizi tahriş edebilir ve enfeksiyon gelişme riskini artırabilir. Mesane enfeksiyonları riski yüksekse, bu tür irritanlardan kaçınmalısınız.
Çay ve kahve gibi kafeinli içeceklerden kaçının. Bunun yerine, kafeinsiz bitki çayları için. Çikolatalar ve bazı gazlı içecekler de kafein içerir, dolayısıyla onları da önleyin.
Mesaneyi tahriş edip hatta kurutulmasına neden olabilecek bira, şarap ve diğer alkollü içeceklerden kaçının. Baharatlı gıdalardan uzak durun. Şekerli gıdalardan ve yapay tatlandırıcılardan uzak durun.

Ayrıca Melisa, ebegümeci, çarkıfelek çiçeği (passiflora) ve yaban mersini gibi bitkisel çaylar sistite iyi gelir.C vitamini ve  kızılcık suyu da etkili bir koruyucudur.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.