Sırt Çıtlatmak (Kütletmek) Zararlı mı, Sırt Nasıl Çıtlatılır?

  • Genel Sağlık
  • Sırt Çıtlatmak (Kütletmek) Zararlı mı, Sırt Nasıl Çıtlatılır? için yorumlar kapalı
  • 839 kez görüntülendi

Kötü bir gün geçirdiniz ve sırtınız mı gergin? Bir yöne dönerek sırtınızı kütletiyorsunuz ve sırtınızdaki gerginlik geçiyor mu? Bu bir alışkanlık haline mi gelmeye başladı? Sırt kütletmek olarak da bilinen sırt çıtlatmak sizin için zararlı mı, bunu yapmaktan kaçınmalı mısınız? evde sırt kütletme nasıl yapılır? tüm bu sorularınızın cevabını makalemizde bulabilirsiniz.

Sırt kütletme sağlığa zararlı mıdır?

Sırtınızı gerginliği azaltmak için kütlettiğinizde bunu düzenli olarak yaparsanız omurganıza zarar verebilir veya kendinizi daha çok kütletme ihtiyacı hissederken bulabilirsiniz.

Bir sağlık kuruluşuna giderek sırt kütletme ihtiyacınız altında yatan nedeni öğrenebilirsiniz. Sürekli sırtınızı kütletmeniz “hipermobilite” olarak adlandırılan bir duruma yol açabilir. Hipermobilite omurga etrafındaki omur ve kasların tekrar tekrar gerilmesine neden olur. Normalde sırttaki kaslar ve bağlar lastik bir bant gibi elastiktir. Bir lastik bant sürekli esnetildiğinde elastikiyetini kaybeder. Kütleme ile sürekli esnettiğinizde normal elastikiyetini kaybedecek normal pozisyonuna dönmesini zorlaştıracaktır.

Sırt kütletme nasıl yapılır?

Kütletme yapmadan önce doktorunuza sırtınızı güçlendirecek egzersizler danışın ve sırt çıtlatma işlemi için doktorunuzdan mutlaka izin alın, izinsiz yapmayın. İşlemi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz birkaç farklı yöntem vardır.

1.Sandalyede

Kolları sabit bir sandalyede oturun. Sol kolunuz vücudunuzun önünden geçerek sandalyenin sağ kolunu tutun. Çok nazikçe ve yavaşca gerginlik geçene kadar vücudunuzu sağa çevirin. Bunu hızlı ya da şiddetli şekilde yapmamalısınız. Aynı şekilde diğer taraf için de tekrarlayın.

2.Yerde

Sert düz bir yüzey üzerinde yatın. Tek bacağınızı bükün ve diziniz yere değene kadar diğer bacağınızı yayın. Örneğin sol bacağınız gerginken sağ bacağınızı bükün; sol bacağınızı yavaşça ve nazikçe düz sağ bacağa doğru uzatın. Kütleme sesi duyduğunuzda ya da çok acırsa bırakın. Diğer bacağınız için de aynısını tekrar edin.

Kulunç Nedir, Kulunç Ağrısı Belirtileri Ve Tedavisi İçin Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.