Sırt Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları

  • Genel Sağlık
  • Sırt Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları için yorumlar kapalı
  • 813 kez görüntülendi

Sırt Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları

Şikayet: Sırtınızın üst, orta veya aşağı kısmında ağrı ve/veya sertleşme var.

Sırt Ağrılarının Nedenleri, Sebepleri
Kötü pozisyon: Sırtınızın üst kısmı ağrıyor. Kötü pozisyon kasları zayıflatıp eklemleri gererek zaman zaman ağrılara yol açabilir. Dik durmaya çalışın ve sağlık uzmanı ya da doktorunuza sırtınızı esnetecek ve karın kaslarınızı güçlendirecek egzersizler sorun.

Safra kesesi sorunu: Karnınızın sağ üst tarafından sırtınıza, sağ omzunuza ve göğsünüze vuran ağrılar var. Aynı zamanda ateş ve titreme, mide bulantısı veya kusma, karında gaz ve mide ekşimesi hissediyorsunuz.

Sırt Ağrılarının Diğer Nedenleri:
Burkulma ve incinme, böbrek iltihabı, skolyoz, böbrek taşı, artrit, disk kayması, osteoporoz, endometriyoz, aort anevrizması, zatürree, kalp krizi, pelvik bölgede iltihap, omurilikte tahribat, rahim fibroidi.

Sırt Ağrısı İçin Ne Yapabilirsiniz?
– Genelde yatak istirahati gerekmez. Vücudun elverdiği kadar hareket daha hızlı iyileşme sağlayabilir. Yataktan, yana dönüp bacaklarınızı indirdikten sonra, iki elinizi yatağa bastırarak yavaşça kalkın.
– Uyurken bacaklarınızın arasına küçük bir yastık koyup yan yatarak belinize yük bindirmeyin ya da sırtüstü yatarken dizlerinizin altına bir yastık koyun.
Sırt ağrınızın nedeni bir kas yaralanmasıysa, 20 dakika soğuk kompres (havlunun içine buz koymak gibi) uygulayın. Bazen bir sıcak bir soğuk, bazen de sıcak uygulamak daha iyi gelir. Sonra komprese 20 dakika kadar ara verin. Bu işlemi 3 – 4 kere yapın

Sırt Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Bel ve sırt ağrısı asla hafife alınmaması gereken ciddi sağlık sorunlarındandır. Bel ve sırt ağrısı yaşandığında gidilmesi gereken bölüm, ilk önce beyin ve omurilik hastalıkları uzmanı bir doktor olmalıdır. Uzman doktorunuz gerek gördüğü takdirde sizi ortapedisyene yönlendirebilir.

Önlem
– Sürekli ağır şeyler kaldırıyorsanız, sağlık uzmanına veya doktora bunun nasıl yapılması gerektiğini danışın. Yük kaldırırken sırt kaslarınızı desteklemek için korse veya özel bir kemer kullanabilirsiniz.
– Sert bir şiltede yatın.

Çocuğunuzun Tedavisi
– Çocuğunuz geçirdiği bir kazadan sonra sırt ağrısından şikayet ediyor, kol ve bacaklarını zorlukla hareket ettiriyorsa, derhal sağlık uzmanın veya doktora başvurun.
– Sırt ağrısı çocuklarda görülen bir şey değildir, bu nedenle çocuğunuz ağrıdan şikayet ettiğinde derhal doktora başvurun.

MESS’in katkılarıyla

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.