Sirkeli Suyun Sağlığa Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları

  • Genel Sağlık
  • Sirkeli Suyun Sağlığa Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları için yorumlar kapalı
  • 774 kez görüntülendi

Sirkeli Suyun Sağlığa Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları

Sirke, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, A, B1, B2, B6, C, E vitaminleri, biyoflavonoidler, pektin gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin harika bir maddedir. Ayrıca sirke, asetik asit içeriği sayesinde tükettiğiniz gıdalardaki minerallerin vücudunuz tarafından kolayca sindirilmesine yardımcı olur. Bugün sizlere sirkeli suyun sağlığa faydaları hakkında bilgiler vereceğiz:

Kramp girmesini önler, kramplara şifadır

Birçok kişi özellikle bacak bölgesindeki kramplardan muzdariptir. Elma sirkesi, zengin mineral içeriği sayesinde bacak kramplarının sıklığını, yoğunluğunu ve ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Kramp sorunu yaşadığınızda, bir bardak ılık suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve biraz bal katıp için. Birkaç dakika içinde kramp azalacaktır.

Kilo vermeye yardımcı olur

Japon araştırmacılar 155 obez hasta üzerinde yaptıkları çalışmada, onları üç gruba ayırdı. Tüm gruplardaki obez kadınlar aynı miktarda kalori, lif, karbonhidrat, protein ve yağ tüketti, ancak içerisinde sirkenin de dahil olduğu farklı takviyeler aldılar. 2009 Ağustos ayında “Bioscience, Biotechnology and Biochemistry” (Biyosistem, Biyoteknoloji ve Biyokimya) konulu raporda, sirke tüketen kadınların 2 kilo zayıfladığı tespit edildi. (Sirkeyi zayıflama amaçlı kullanmak için, bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi katıp, her sabah bunu içerek güne başlayabilirsiniz.)

Soğuk algınlığını ve öksürüğü giderir

Elma sirkesi, nezle, grip gibi soğuk algınlığında ortaya çıkan hastalıklara,öksürüğe ve boğaz ağrısına doğal şifadır. 1 tatlı kaşığı elma sirkesine biraz bal ve su katın. Karışımın içine biraz ezilmiş, hamur kıvamına getirilmiş taze zencefil eklenmesi, tıbbi özelliklerini daha da güçlendirir. Burun tıkanıklığı ve öksürükten kurtulmak için günde üç kez 1 tatlı kaşığı bu karışım hazırlanıp tüketilir.

Enfeksiyonlarla savaşır

Elma sirkesi, antiseptik özellikleri sayesinde bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir. Kulak iltihabının, mesane enfeksiyonlarının ve vajinada mantar enfeksiyonlarının tedavisinde önemli rol oynar. Bu iltihabik hastalıklardan muzdaripseniz şifa bulana kadar bir bardak ılık su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırıp her gece yatmadan için.

Kan şekerini kontrol altına alır

Vücudumuz kandaki şeker seviyesini dengede tutmak için insülin üretir. Elma sirkesi anti glisemik etkileri sayesinde, insülin duyarlılığını geliştirmeye yardımcı olur. İnsülin direnci olan kişilerin her öğünde elma sirkesi tüketmesi önerilir. Sizin de şeker insülin direnci rahatsızlığınız varsa,bir tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyip tüketin. Kan şekerini seviyeniz dengeye oturana kadar buna devam edin.

Sirke, kan şekeri düzeylerinizi kontrol altına almaya yardımcı olan asetik asit maddesi içerir. 2005 yılında “European Journal of Clinical Nutrition” (Avrupa Klinik Beslenme Dergisi)’nde yayımlanan araştırmaya göre, yüksek karbonhidratlı yemeklerle birlikte az miktarda beyaz sirke tüketmenin kan şekerindeki ani yükselmeyi önlemeye yardımcı olduğu görülmüştür. Ayrıca yemeklerle sirke alan mesela yemeğin yanında sirke eklenmiş salata tüketenlerin kendilerini daha tok hissettikleri tespit edilmiştir.

Kanseri önler

Medscape General Medicine (Medscape Genel Tıp) isimli tıp dergisinde 2006 yılında yayımlanan araştırmaya göre, sirke, içerisindeki asetik asit sayesinde yüksek tansiyon riskini azaltmaya, tümörlerin yayılmasını önlemeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Not: Sirkeli suyun tüm bu faydalarından yararlanmak için bir bardak suya 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi katıp her gün bunu içmeye devam edebilirsiniz. Doktorunuza danışmadan sirkeli suyu düzenli içmenizi tavsiye etmeyiz.

Üzüm Sirkesi İçmek Zayıflatır mı Ve Nasıl Kullanılır? Tıklayınız

Elma Sirkesinin Saça Faydaları Ve Elma Sirkesi Saç Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.