Ses Kaybına Karşı Doğal Çözümler

  • ALTERNATİFTIP
  • Ses Kaybına Karşı Doğal Çözümler için yorumlar kapalı
  • 906 kez görüntülendi

Ses Kaybına Karşı Doğal Çözümler

Ses kaybı, ses tellerinin yanlış veya aşırı bir şekilde kullanılmasından veya belirli hastalıklardan kaynaklanabilen ve özellikle günlük hayatlarında meslekleri nedeniyle seslerini sürekli olarak kullanmak zorunda olanlar açısından rahatsız edici bir durumdur. Bu makalede bu durumun yaygın nedenlerinin yanı sıra onların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacak bazı önerilerimizi bulabilirsiniz.

Yaygın nedenleri

  • Normalden çok daha yüksek sesle konuşmak
  • Tütün dumanı veya diğer tahriş edici gazların solunması
  • Tahriş edici veya toksik ürünlerin yutulması
  • Öksürme veya ses kısıklığı
  • Yanlış teknikle şarkı söylemek
  • Ses tellerinde lezyonlar (nodul veya polip)
  • Solunum yolu hastalıkları
  • Aşırı sıcaklıklar/soğukluklar (aşırıcı sıcak veya soğuk içeceklerin tüketimi, aşırı soğuk hava, vs.)
  • Kötü nefes alma (örneğin geceleri ağızdan nefes almak)
  • Duygusal veya sinirsel sorunlar

Ses kaybının 3 veya 4 günün üzerinde sürmesi durumunda bir kulak, burun, boğaz uzmanına görünmeniz önerilir. Kendisi sizin gırtlağınızı inceleyecek ve diğer olası nedenleri eleyecektir.

Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra ve elbette uzmanınız sizin için bir tedavi önerdikten sonra, bunun daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için uygulayabileceğiniz bazı önerilerimiz var. İltihaplanmayı kötüleştirebilen tüm maddelerden (örneğin tütün, alkol, vs.) uzak durmanın yanı sıra, boynunuzun soğuğa maruz kalmamasını sağlamak da önemlidir. Bu nedenle özellikle soğuk havalarda boynunuzu iyi örtmeniz önerilir.

Makalenin geri kalanında iyileşmeyi hızlandıracak bazı doğal gıdaları ve takviyeleri inceleyeceğiz. Seslerinin kullanımı günlük hayatları açısından önemli olan kişiler (öğretmenler, konuşmacılar, şarkıcılar, radyo sunucuları, vs.) belirteceğimiz maddeleri günlük bazda tüketmelidir.

Doğal çözümler

Zencefil, ses tellerinin bakımı için şiddetle tavsiye edilen bir besindir. Bunu taze olarak tüketebilirsiniz veya bir çayın içerisinde, kurutulmuş olarak veya şekerleme olarak da tüketebilirsiniz. İsterseniz bunu bir uçucu yağ (bir miktar badem yağıyla seyreltilmiş olarak) doğrudan boynunuza uygulayabilirsiniz.

zencefil

Bakteri önleyici soğan ve kahverengi şeker şurubu: İki adet soğanı yarım litre suda yirmi dakika süresince kaynatın. Geriye kalan sıvıya iki veya üç çorba kaşığı kahverengi şeker katın. Bunu gün boyunca ufak miktarlarda yutun.

Kekik çayı: Kekik pek çok faydalı özelliğe sahiptir ve bunlardan yararlanmanın en kolay yolu bir çay demlemektir. Bu çaya yarım limondan limon suyu ve bir miktar bal katmanızı öneririz. Bu ayrıca gargara yapmak için de idealdir.

Arı reçinesi: Bu doğal antibiyotik gün boyunca sıcak suyla birlikte tüketilebilir.

Adaçayı ve muz çayı: Bu iki bitki, çözünebilir bir tür yumuşatıcı ve mukus onarıcısı olan bitki zamkı açısından zengindir. İçmek için ve gargara yapmak için bir çay demlemenizi öneririz.

Zeytinyağı, bal ve limon: Bir çorba kaşığı zeytinyağını (sızma, soğuk basma), bir çorba kaşığı limon suyunu ve iki çorba kaşığı balı karıştırın ve durumda bir iyileşme görülene kadar bundan günden dört çorba kaşığına kadar tüketin.

Kasık otu: Bu, sesi düzgünleştiren ve boğazı temizleyen mükemmel bir bitkidir. Bunu bir öz olarak veya bir çay olarak tüketebilirsiniz veya isterseniz bununla gargara yapabilirsiniz.

Meyan kökü: Bu kök balgam çıkarmak ve solunum yolundaki iltihaplanmayı hafifletmek açısından faydalıdır. Bu bir çay olarak tüketilebilir (kökün kalın olması nedeniyle bunun bir süre kaynatılması gerekir) veya doğal ürünler satan dükkanlarda bulabileceğiniz doğal haplar şeklinde alınabilir. Meyan kökü hipertansiyonu olan insanlar için önerilmez.

meyan-kökü

Ses tellerinin esnetilmesi

Ses tellerindeki bir iltihaplanmayı çabuk bir şekilde gidermeye yardımcı olan ilginç ve şaşırtıcı bir egzersiz dili temiz bir bezle tutmak ve bunu hafifçe ağzın dışarısına doğru her yönde çekmek. Bu her seferinde sadece birkaç saniye uygulanmalıdır ve iki veya üç kere tekrarlanmalıdır. Bunun verdiği his garip olsa da, kısa sürede bir iyileşme hissedersiniz.

Homeopati

Homeopatik ilaçlar da diğer ilaçların etkilerini güçlendirmek için kullanılabilir.

  • Seslerini fazla kullanmış olanlar için: Argentum Metallicum veya Rhus Tox
  • Bağırmaları sonucu ses kaybı yaşayanlar için: Arnica
  • Boğazınızın da ağrıması durumunda: Causticum
  • Bir konuşma sonucunda ses tonunda değişiklik yaşanması durumunda: Arum Triphillum
  • Soğuk ve nemin neden olduğu ses kaybı için: Dulcamara
  • Kuru soğuğun neden olduğu ses kaybı için: Causticum
  • Sinirliliğin/gerginliğin neden olduğu ses kaybı için: Geslenium

Yukarıdakiler arasından bir tedaviyi seçtikten sonra günde üç kere olmak üzere homeopatik ilacın dilinizin altında erimesine izin verin. Bunu öğünlerin arasına yaymanız daha faydalı olacaktır.

Herhangi bir doğal tedaviyi uygulamadan önce bunu doktorunuzla görüşmenizi öneririz.

Resimler reatist ve asimula izinleriyle kullanılmıştır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.