Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir ?

  • HASTALIKLAR
  • Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir ? için yorumlar kapalı
  • 957 kez görüntülendi

Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir ?

Tıp dilinde diabet olarak da bilinen şeker hastalığı,  toplumun %6-10’luk kısmında görülen bir hastalıktır. Pankreas, kandaki şeker miktarını dengeleyen insülin adında bir hormon salgılar. Pankreasın görevini yerine getiremediği durumlarda ortaya çıkan şeker hastalığı belirtileri, insülin hormonunun, vücudun ihtiyacı olduğu kadar üretilememesi ile alakalıdır. Pankreasın görevini yerine getiremediği durumlarda, kandaki şeker miktarı karaciğere depo edilir.  Normal şartlarda, vücuda aldığımız besinler parçalanır ve şekere dönüştürülür. Buradan kana geçen besinler, kan şekerinin yükselmesini sağlar. Pankreasın yeteri kadar şeker üretemediği dönemlerde ortaya çıkan şeker hastalığı, kimi zaman mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Türkiye’de ve dünyada büyük bir hızla artan şeker hastalığı belirtileri, ülkemizde yaklaşık her 8 kişide bir görülmektedir. Beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler ve hareketsizlik gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan şeker hastalığını önlemek için, doğru beslenmek ve hayatına hareket katmak oldukça önemli.

şeker hastalığı belirtileri

Şeker Hastalığı Belirtileri

Şeker hastalarında, genellikle sık sık acıkma ve susama, ağız kuruluğu, yaraların geç iyileşmesi, aşırı tatlı yeme isteği, yemeklerden hemen sonra uyku hali, deride kuruluk ve kaşıntı, çok yemek yemeğe rağmen zayıflık, halsizlik, görmede bulanıklık ve ayaklarda karıncalanma gibi durumlar meydana gelir. Bu belirtilerden birkaç sizde de varsa, mutlaka uzman bir hekimden yardım almanızda ve eğer şeker hastasıysanız, hastalığınızı kontrol altına almanızda ve tedavi etmenizde yarar var. Şeker hastalığında ne zaman doktora başvurduğunuzda oldukça önemli. Hastalığın ilk evrelerinde tedaviye başlanırsa, hastalık hayatınızı minimum düzeyde etkileyecektir.

Sizde de şeker hastalığı belirtileri gözükmeye başlarsa çok geç olmadan aile hekiminize başvurabilirsiniz.Aile hekiminizin yanı sıra devlet hastanelerinin dahiliye bölümüne gidebilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.