Şeker hastalarının dikkatine

  • ALTERNATİFTIP
  • Şeker hastalarının dikkatine için yorumlar kapalı
  • 1.015 kez görüntülendi

Şeker hastalarının dikkatine

Doktoru insilün verdi.. Ama o karşı çıktı.. Hastahanede bir hastadan tavsiyesini alan teyzemiz kocasına bu yöntemi uyguladı..
İşte o tarif..
3 kaşık Ev yoğurdu
1 çay kaşığı mahlep (pastalara vs konulan)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş çörek otu,
Bu 4 besin karıştırılıp yenecek.

Günde 3 öğün yemeklerden hemen sonra.. Şekerini 367 den 130 a düşürdüğünü söyleyen şeker hastasının eşi bu kürü herkese tavsiye ediyor. Hatta kendisinin hastalığı olan romatizmalarına da çok faydası olduğunu söylüyor

İnsilün direnci olanlara günlük tarçın ve çörek otunu kullanmasını tavsiye ederek, “İnsülin direnci olanlar mutlaka bu iki gıdayı alışkanlık haline getirmesi gerekir Çünkü çörek otunun içinde ki ‘Timokinon’ adlı uçucu yağ pankreası yenilemeye ve şekeri dengelemeye yardımcıdır Çörek otunu havanda ezin veya öğüterek günde bir çay kaşığı alınması gerekir. Aksi halde direkt alındığında faydası olmaz. Tarçında bir çay kaşığı kullanılabilir veya kabuk tarçın halinde çayın içine konulabilir.
Bu iki besini hayatınıza ilave ettikten sonra şeker hastalığı başlamadan bitirebilirsiniz” diye konuştu

Mahlep şeker hastalarına tam bir şifa..

Mahlep Ağacının Şekere iyi geldiği söylenmektedir

Mahlebin Faydaları

Şeker hastalarının Mahlebin meyvesini kullanması önerilmektedir.
Böbrek sancısı ve karın ağrılarına iyi gelmektedir. Mahlep özütü ise öksürük kesicidir ve bağırsaklardaki iltihaplara karşı iyileştirici etkisi vardır.
Prostat büyümesinde de etkili olduğu bilinir.
Ancak mahlep meyvelerinin en önemli etkilerinden birisi kuvvetli bir ağrı kesici olması ferahlatıcı ve dindirici etkilerinin bulunmasıdır
Öyle ki diş ağrılarınız varsa ve herhangi bir ağrı kesici almadıysanız bir iki tane mahlep meyvesini yada kurusunu çiğnemenizi öneririz.
Ayrıca antiseptik özellikleri vardır.
Bu meyvenin tohumlarının iç beyaz kısmında bol miktarda aspirinin ham maddesi olan Salisilik Asit vardır. Bu sebeple bu kısımlar ilaç sektöründe ağrı kesicilerde ve antibiyotiklerde kullanılmaktadır..

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.