Şahtare (Fumaria Officinalis)

  • DERMATOLOJİ
  • Şahtare (Fumaria Officinalis) için yorumlar kapalı
  • 1.960 kez görüntülendi

Şahtare (Fumaria Officinalis)

Şahtare (Fumaria Officinalis)

Şahtare (Fumaria Officinalis)

Tanımı : Çayırlarda, çoğunlukla mısır tarlalarında yetişir. Mavimsi yeşil renkli, üç parçalı yaprakları vardır. Pembe renkli çiçekleri küçük mahmuzcuklar üzerinde açar. Çiçeklerin uçlarında koyu mor renkli lekeler vardır.

Fumaria Officinalis Bitkisinin Kullanılan parçası : Şahtare Bitkisininnin kendisi kullanılır.

Eski inançlara ve inanışlara göre, bu bitkinin tohumdan değil topraktan yükselen buğudan oluştuğu söylenir. Gözlere sürüldüğü takdirde, dumanın gözleri sulandırdığı gibi, gözleri sulandırır.

Şahtere ve kuzukulağını döverek ezmek suretiyle elde edilen sıvıya biraz sirke karıştırılıp pamukla deri yıkanılırsa kabuklu döküntülere, sivilcelere, lekelere, kabarcıklara ve diğer cilt bozukluklarına iyi gelir ve cildin güzelleşmesini sağlar.

Şahtere özü, uyuz hastalığına da yararlıdır.Şahtare Bitkisi Bu Alandada Kullanılagelmiştir.

Şahtare Bitkisinin Çiçeklerinde fumarin adlı bir alkaloit bulunduğu için hekimlikte kullanılır. Şahtare Bitkisinin muhtevasında bulunan Fumarin maddesinin yüzdeki sivilcelere, hatta çillere çok yararlı olduğu bilinir.

Şahtare Bitkisi Hemen hemen bütün deri bozukluklarında yararlıdır.

Şahtare Bitkisi Kullanılışı : Yarım litre kaynar suya 30 gram şahtere otu atılır, yarım saat kadar dinlendirilir, süzülür, soğuduktan sonra günde üç kez bir su bardağı içilir. Daha ağır vakalarda bu miktar artırılabilir.

Cildin güzelleşmesi ve beslenmesi için mutlaka bu bitkinin kullanılması gerekmektedir.Şahtare Bitkisinin cilde o kadar etkili özellikleri vardırki cildinizde sizlede kullanıldıktan sonra farkı farkedeceksiniz.

Sivilce ve çilleri kaybetmek istiyorsanız sizi Şahtare Bitkisi ile başbaşa bırakmak istiyoruz.Sonuçlarınızı bizimle paylaşmanızı istiyor ve başarılar diliyoruz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.