Sağlığınızı İyileştirmek İçin Yemeniz Gereken Alkalin Gıdalar !

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • Sağlığınızı İyileştirmek İçin Yemeniz Gereken Alkalin Gıdalar ! için yorumlar kapalı
  • 851 kez görüntülendi

Sağlığınızı İyileştirmek İçin Yemeniz Gereken Alkalin Gıdalar !

İnsan vücudu alkalik olacak şekilde tasarlanmıştır ve bu durumda düzgün şekilde çalışır. Kan ve vücut dokularımız için optimum pH değeri yaklaşık 7.35 ila 7.45 arasındadır. Bu, nötr pH seviyesinin biraz üstünde, tamamen asidik olan 0 pH ve tamamen alkali olan 14 pH arasında.

Yediğimiz gıdalar vücudumuzun asidite düzeyinde olmasına neden olur. İşlenmiş yiyecekler, gazlı içecekler, abur cubur yemek, et, yumurta ve çoğumuzun büyük bir miktarda tükettiği süt ürünleri gibi yüksek derecede asitli gıdalar buna sebep olabilir. Vücudun devamlı asitlik hali, kalp rahatsızlığı, inme, kanser, cilt bozuklukları, oto-immün durum, alerjilere yol açabilir ve liste  böyle devam eder. Bu sorunun çözümü, kan ve idrar da dahil olmak üzere vücudun sıvılarının pH düzeyini dengelemeye yardımcı olacak bir alkali diyettir.

Birçok gıdalar doğada alkalindir ve günlük rahatsızlıkları azaltmak ve belirli uzun vadeli sağlık riskleri olasılığını azaltmak için pH düzeylerimizi dengelemeye yardımcı olabilir.
Sağlığınızı iyileştirmek için yemeniz gereken alkalin gıdalar ise ;

1. Limon

Limon yüksek alkaline sahiptir. Vücut üzerinde alkalize edici etkilere sahip olan potasyum ve magnezyum gibi alkali minerallerden son derece yüksektir. İçindeki sitrik asit, doğal haliyle oldukça asidiktir, ancak bir kez tüketildiğinde, sitrik asit metabolize olur ve vücuda harika alkalin etkiye sebep olur. Limon ayrıca kalsiyum, demir ve vitamin A, C ve B kompleksinin yanı sıra pektin lifi ve karbonhidrat kaynağıdır. Ayrıca güçlü antibakteriyel, antiviral ve bağışıklık kazandırma güçleri içerir.

Limon, vücuda temizlik ve detoks etkisi yapmanın yanı sıra, sindirimin iyileştirilmesine, kilo kaybına yardımcı olmasına, cildi sağlıklı kılmasına, bağışıklığın güçlenmesine, kanserle mücadeleye, yüksek tansiyon kontrolüne, enfeksiyonları önlemeye ve çok daha fazlasına yardımcı olur.

Limonun alkalize edici yararlarından faydalanabilmek için bir limonun yarısını bir bardak saf suya sıkın. Sabahları kahvaltınızı yemeden önce aç karnına için 30 dakika sonra kahvaltı yapın.

2.Avokado

Avokado her gün yemeniz gereken yiyeceklerden biridir. Asidik atığın temizlenmesine yardımcı olur ve vücutta daha alkalin bir ortam yaratır.

Bu kremsi, yeşil meyve, besinlerle doludur. Avokado, K, C, B5 ve A vitaminleri ile birlikte diyet lifi, folat, potasyum, selenyum ve iyi miktarda sağlıklı yağ içerir. Ayrıca alfa-karoten, beta-karoten, lutein ve benzeri gibi güçlü antioksidanlar içerir. Diyetinize avokado eklemek, kilo vermeye yardımcı  olur , iltihap ile savaşır, kalp sağlığınızı iyileştirir, kardiyovasküler sağlığı geliştirir, kanserle mücadele eder ve kan şekeri yararları sağlar. Her gün en az bir avokado yemeye çalışmalısınız. Mümkün olduğunca organik avokado tercih edin.

3.Ispanak

En sağlıklı yeşilliklerden biri olan Ispanak doğada oldukça alkalindir. Bir alkalileştirici madde olarak işlev gören ve vücudunuzu optimum 7.4 aralığına getiren klorofil açısından çok zengindir.Ispanak içinde A, B2, C, E ve K vitaminleri barındırır. Ayrıca, vücuda manganez, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve folat gibi şaşırtıcı alkalin etkileri olan mineraller de yüklüdür,diyet lifi, flavonoidler ve karotenoidler içerir. Ispanak yiyerek, kas gücünü artırabilir, anemi ile mücadele edebilir, kalp sağlığını iyileştirebilir, erken yaşlanmayı önleyebilir, kanser riskinizi azaltabilir ve sağlıklı bir cildin tadını çıkarabilirsiniz. İster pişirerek ister salatalarınızda çiğ olarak her gün en az 1 fincan ıspanak yemeye çalışın .

4.Kereviz

Kereviz, yemeniz gereken başka bir alkali yiyecektir. Asitleri nötralize edebilir ve vücudunuzun pH seviyesini dengeler. Aynı zamanda büyük bir diüretiktir , yani vücuttaki aşırı sıvıdan kurtulmaya yardımcı olur. Artı, su içeriği çok yüksek olduğundan, vücudunuzdaki hücreleri nemlendirir ve besler.Kereviz aynı zamanda A, C, K vitaminleri ve bazı B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, fosfor, folat, potasyum, lif  artı, düşük kalori, karbonhidrat, yağ ve kolestrol içerir.
Kolestrolü düşürmeye yardımcı olur,  kanseri inhibe eder, bağışıklık sistemini destekler, vücutta iltihabı önler, kardiyovasküler sağlığı destekler, kilo kaybına ve çok daha fazlasına yardımcı olur.

5.Brokoli

Brokoli, diyetinize dahil etmeniz gereken en iyi alkalin turpgil sebzelerden biridir. Brokoli’deki fitokimyasallar, vücudun alkalize edilmesine, östrojen metabolizmasını arttırmasına ve östrojen baskınlığının belirtilerini azaltmasına yardımcı olur. Bu lezzetli sebze ayrıca C, K ve A gibi çeşitli vitaminlerle doludur. Ayrıca lif, manganez, potasyum, demir, folat ve protein içerir. Dahası, inanılmaz anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Vücudun alkalileştirilmesi ve detoksifikasyonunun yanı sıra brokoli kanserle mücadeleye yardımcı olur, sindirimi iyileştirir, kardiyovasküler sistemi güçlendirir, bağışıklığı geliştirir, cilt sağlığını destekler, metabolizmayı ve çok daha fazlasını artırır. Haftada en az dört kez brokoli yemeye çalışın.


6.Sarımsak

Gerçek bir mucize yiyecek olan sarımsak, genel olarak iyi sağlık teşvik eden başka bir alkalin besindir. Sarımsak  başlıca bileşik olan allicin, antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca sarımsağın B1, B6 ve C vitaminleri ile manganez, kalsiyum, bakır, selenyum ve diğer pek çok besin maddesi vardır. Sarımsak, sindirim sisteminden toksinlerin filtrelenmesine yardımcı olan glutatyon üretiminin artmasıyla detoksifikasyona yardımcı olur.

Bu alkalin oluşturucu gıda, diğer pek çok sağlık avantajı da sunar. Kardiyovasküler sağlığı geliştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını düşürür, karaciğer fonksiyonlarını destekler, karaciğeri temizler, iltihaplanmayı azaltır ve kanserle savaşır. Sarımsağın alkalin faydasından yararlanmak için yararlı kükürt bileşiklerini serbest bırakmak için ezerek veya doğrayarak tüketiniz. Vücudunuzun pH’sını en uygun seviyede tutmaya yardımcı olmak için her gün iki veya dört taze sarımsak tanesi  tüketin.

7. Kırmızı, Sarı ve Yeşil Biber

Kırmızı, yeşil veya sarı olsun, biberlerin  çoğu oldukça alkalindir. Asitik gıdaları dönüştürerek vücudun genel alkalin seviyesini yükseltirler. Biber ayrıca potasyum, manganez, bakır, diyet lifi, folat, demir ve güçlü antioksidan özellikler sağlayan çeşitli flavonoidler ile birlikte C, A, B6, E ve K vitaminleri içerir. Düzenli yenen zaman dolmalık biber anksiyeteyi azaltmaya yardımcı , bağışıklığı artırmak ,  hipertansiyonu   düşürmeye,  stresle mücadele etmeye ve vücudun metabolik hızını artırmaya destektir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık, Tip 2 diyabet, kanser, inflamasyon ve daha fazla risk azaltmaya yardımcı olurlar. Haftada 3 ila 4 porsiyon biber yemeyi deneyin.

8.Salatalık

Salatalık alkalin sebzelerden bir diğeridir. Asitleri hızla nötralize edebilir ve sindirime yardımcı olabilirler. Salatalığın faydaları çok etkileyicidir. K, C vitaminleri ve farklı B vitaminleri için mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca, bakır, amino asitler, karbonhidratlar, çözünür ve çözünmez elyaf, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum, biyotin ve silika gibi iyi miktarda bakır elde edersiniz.Artı, salatalıklar kalorisinde düşüktür. Ayrıca antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptirler.Diyetinize salatalık dahil etmek kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltmanıza, sindiriminizi iyileştirmenize, kan şekeri seviyenizi düşürmenize, göğüs, rahim, yumurtalık ve prostat kanseri gibi farklı kanser türleriyle savaşmanıza yardımcı olabilir. Su içeriği yüksek olduğu için vücudu nemlendirir.

Ayrıca Diyetinize dahil edebileceğiniz diğer alkali  yiyecekler ve içecekler arasında hardal yeşillikleri, incir, ginseng , elma sirkesi, badem, kabak çekirdeği, havuç, pancar, şalgam, yaban turbu, karpuz, olgun muz, karpuz, baklagiller ve fasülye sayılabilir. Protein grubundan organik tavuk ,balık,yumurta, kırmızı et, süt grubundan keçi sütü ve ürünlerini ,lor peyniri  tercih edin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.