Sağ Kolda Ağrı ve Güç Kaybı

  • Genel Sağlık
  • Sağ Kolda Ağrı ve Güç Kaybı için yorumlar kapalı
  • 1.131 kez görüntülendi

Sağ Kolda Ağrı ve Güç Kaybı

Sağ kolda ağrı ve güç kaybı, günlük hayatımızda en aktif kullandığımız organlarımızdan biri olması sebebi ile sık sık karşılaşılan bir durumdur. Neredeyse tüm yaşamımız boyunca kollarımızdan faydalanır ve aktif bir şekilde kullanırız. Kollar sürekli olarak ağır bir işlevde kullanıldığı zaman kolunuzda güç kaybı ve ağrı gibi şikâyetleriniz başlayabilir. Kollarınızdaki güçsüzlük bazen tek kolda görülebileceği gibi iki kolda da görülebilmektedir. Kolda ki güç kaybı bazen yetersiz beslenme gibi basit bir nedenden de kaynaklanabilir. Kol bölgesindeki kaslar, dokular, kemikler bulunmaktadır. Kol ağrısını bileklerinizden eklemlerinize kadar hissedilebilir. Kolunuzdaki bu bölgelerin herhangi birisinin enfeksiyon kapması ya da hasar alması sonucu kolda ağrılar ve güç kaybı hissedilir.

Sağ Kol Ağrısı Ciddi Bir Durum Mudur?

Sağ kolda ağrı ve güç kaybı her zaman yaptığınız hareketi artık yapamadığınızda ortaya çıkabiliyor. Kol ağrısı hiçbir zaman ciddi bir sorun teşkil etmez. Sol kolda ortaya çıkan ağrıların sebeplerinden biri kalp krizi riski olsa da sağ koldaki ağrının ciddi bir sebebi yoktur.

Sağ kolda ağrı ve güç kaybı neticesinde kollarımızda ve ellerimizde ağrı ve güç kaybı hissedebiliriz. Bu ağrıları pek fazla hafife almamak gerekir çünkü ciddi bir rahatsızlık başlangıcı olabilir. Karpal tünel sendromu dediğimiz el-bilek kanalı hastalığından tutun multipl skleroz hastalığına kadar yol açabilmektedir. Kolunuzdaki güçsüzlüğün ilk nedenlerinden biri kolunuza aldığınız darbeler olabilmektedir. Güç kaybının nedeni bazen kaslarınızdaki gerginlik gibi kolay tedavi edilebilir bir hastalık olabileceği gibi ciddi rahatsızlıklarda olabilmektedir.

Koldaki güç kaybı genellikle geçirdiğiniz bir yaralanmadan kaynaklanabilir. Örneğin bir kişinin kolu kırıldığında ya da çatladığında güç kaybı, ağrı veya uyuşma hissedebilir bunlar vücudun verdiği tepkilerdir. Sürekli olarak tekrarlanan el bilek hareketleri de sağ kolda ağrı ve güç kaybına yol açabilmektedir. Bu tekrarlanan hareketlerin sonucunda en sık karşılaşılan sorunlardan biri el-bilek kanalı hastalığıdır. Bu gibi hastalıklar eklemdeki desteklerin aşırı kullanılması ve bu bölgelere aşırı derece baskı uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Sağ kolda ağrı ve güç kaybına yol açan nedenlerden biri de eklemleri destekleyen tendonların aşırı kullanılmasıdır. Bu gibi tekrarlanan hareketlerden meydana çıkacak olan hasarları en aza indirmek için koruyucu aparatlar kullanılabilmektedir.

Sağ Koldaki Ağrı ve Güç Kaybı İçin Tedavi Önerileri

Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar da sağ kolda ağrı ve güç kaybına tedavi olarak kullanılabilir. Birçok hastalık belirti olarak kolda güç kaybına neden olabilmektedir. Kolunuzdaki ağrı ve güç kaybının sebebini öğrenmek için bir doktora başvurmanız gerekmektedir. Doktor gerekli gördüğü takdirde sizden emar çekilmenizi isteyebilir. Sonucuna göre tedavi uygulanmaktadır. Kolunuzdaki ve elinizdeki güç kaybı 1 hafta içinde geçmezse, kolunuzdaki şişlik ağrı ve kızarıklık kötüleşiyorsa, kolunuzda güç kaybıyla birlikte şiddetli bir ağrı oluyorsa, kolunuzu hareket ettirirken acıyorsa eğer tıbbi bir destek almanız gerekmektedir.

Sağ kolda ağrı ve güç kaybı, gün içerisinde kolunuzu çok yorduğunuz takdirde de meydana gelebilir. Örneğin sürekli bilgisayar başında çalışan ve sağ koluyla Mouse kullanan kişilerin sağ kollarında ağrı ve güç kaybı yaşamaları çok normaldir. Sağ kolda ağrı ve güç kaybı bazı travma etkilerinden olabilir. Sağ kola alınabilecek hasar kolun içerisindeki yumuşak dokuyu zedelediğinden dolayı kolda güçsüzlük olabilmektedir. Kolda hissedilen güç kaybının tedavisi nedenlerine bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Eğer beyin hastalıklarından dolayı kaynaklanıyorsa kolunuzdaki ağrı ona göre tedavi uygulanırken vitamin eksikliğinden kaynaklandığı takdirde vitamin takviyesi gerekli olmaktadır. Kolunuza gelen bir darbe, dolaşım sistemi hastalıkları veya sinir sistemiyle ilgili bir sorun olabilir. Kolunuzdaki ağrı ve güç kaybı kalp krizi gibi nedenlere yol açabilme ihtimalini aklınızdan çıkartmamalı ve bir hekime başvurmayı unutmamalısınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.