Sağ Göz Ve Göz Kapağı Seyirmesi, Sağ Gözün Atması Ne Anlama Gelir?

  • Genel Sağlık
  • Sağ Göz Ve Göz Kapağı Seyirmesi, Sağ Gözün Atması Ne Anlama Gelir? için yorumlar kapalı
  • 947 kez görüntülendi

Sağ Göz Ve Göz Kapağı Seyirmesi, Sağ Gözün Atması Ne Anlama Gelir?

Sağ ve sol göz seğirmesi göz kapaklarının kaslarının kontrolsüz kasılmaları nedeniyle meydana gelir. Göz seyirmesi göz atması olarak da bilinir. Sağ göz seyirmesi stresten, yorgunluğa, uykusuzluğa kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Tıbbi adı Miyokim ve Blefarospazm’ dir. Sağ göz seyirmesinden muzdaripseniz ilk yapmanız gereken şey bir Göz doktoruna başvurmalısınız. Göz seğirmesinden kurtulmanız için doktorunuz bu durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Sağ Göz Ve Sağ Göz Kapağı Seyirmesi Neden Olur?

Stres

Göz seyirmesi sorunu genellikle stresten kaynaklanmaktadır. Hepimiz zaman zaman bizi strese sokan durumlarla karşılaşırız. Bu gibi durumlarda vücudumuzda istemsiz olarak çeşitli şeyler meydana gelir. Sağ göz seyirmesi de bunlardan biridir. Stresli kişilerden, ortamlardan uzak durarak, temiz havada yürüyüş yaparak stresle baş edebilirsiniz.

Potasyum veya magnezyum eksikliği

Elektriksel uyarıların yapılmasına yardımcı olması için vücudunuzun potasyuma ve magnezyuma ihtiyacı vardır. Bu vitaminler kalbinizin ve diğer hayati sistemlerin düzgün çalışmasını sağlar. Potasyum ve magnezyum eksikliğinde sağ göz seyirmesi sorunu yaşayabilirsiniz. Sabahleyin aç karına Dahiliye doktoruna veya Sağlık ocağına başvurup vitamin eksikliği için kan testi yaptırın. Vitamin eksikliğinizi vitamin ilaçları ile veya eksik olan vitamini içeren besinleri tüketerek karşılayabilirsiniz.

Yorgunluk

Yorgunluk da sağ göz seyirmesinin olası nedenleri arasında yer alır. Yorgunluk göz kapakları da dahil tüm vücutta spazmı, kasılmaları tetikleyebilir. Bol bol dinlenerek bağışıklığınızı güçlendirip bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Kafein ve alkol kullanımı

Kola, çay, kahve gibi içecekler kafein oranı yüksek besinlerdir. Kafeinli gıdalar ve alkol beyni ve kasların çalışmasını aşırı şekilde uyarır. Bu içecekleri seviyorsanız kafeinden uzak durarak sağ göz seyirmesi sorununu atlatabilirsiniz.

Alerji

Alerji de gözlerde kaşıntı, gözlerde sulanma ve sağ gözde seyirme gibi sorunlara yol açabilmektedir. Göz ovuşturulduğunda, göz kapağı dokularına ve gözyaşlarına histamin salgılanır. Bazı araştırmalar histaminin göz kapağı seğirmesine neden olduğunu göstermektedir. Gözünüzdeki seyirme alerjiden kaynaklanıyorsa doktorunuz antihistamin göz damlası reçete edecektir. Sağ göz seyirmesi durumunda Göz doktoruna başvurmalısınız, alerji söz konusuysa doktorunuzun vereceği ilaçla kısa sürede şifa bulabilirsiniz.

Görme kusurları

Astigmat, hipermetrop veya miyop gibi görme kusurları olanlar da, gözlük numarasının değişmiş olması veya bir kişide bu kusurlardan birinin yeni ortaya çıkıyor olması da sağ göz seğirmesine neden olabilir

Sağ göz ve sağ göz kapağının seyirmesinin diğer nedenleri nelerdir?

  1. Uykusuzluk
  2. Kullanılan ilaçların yan etkisi
  3. Uykuda çeneyi ve dişleri sıkma
  4. Göz kuruluğu
  5. Göz yorgunluğu
  6. Kornea iltihabı
  7. Uzun süre bilgisayar veya tv ekranına bakma
  8. Yetersiz beslenme
  9. Beyin hastalıkları
  10. Soğuğa veya rüzgara maruz kalma

Sağ Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Sağ göz veya göz kapağı seyirmesinden muzdaripseniz bir Göz doktoruna başvurmalısınız. Doktor çeşitli tetkikler yapıp durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Sağ göz seyirmesinin geçmesi için Uzman doktorlardan tavsiyeler;

  1. Pamuklu bezi ılıktan biraz sıcak su ile ıslatıp sıkın ve bir müddet bu bezi göz kapağınıza tutun. Ilık kompres uygulaması göz kaslarınızı rahatlatıp,göz seğirmenizin geçmesine yardımcı olacaktır.
  2. Sağ göz seyirmesinin nedeni Potasyum veya Magnezyum gibi vitamin eksikliği ise doktorunuzun vereceği vitamin haplarını içmeye devam edin.
  3. Göz seyirmeleri için günümüzde en etkili tedavi yöntemlerinden biri de göz çevresine botoks uygulaması yapmaktır. Sağ göz seyirmesinin tedavisinde botoks uygulaması için doktorunuza danışın.
  4. Günde 7-8 saat uyuyun. Mümkünse erken yatıp erken kalkma alışkanlığı geliştirin.
  5. Stresten ve strese neden olan kişi ve olaylardan uzak durun.
  6. Çay, kahve ve kola önemli kafein kaynaklarıdır. Kafein alımını sınırlandırın.Hatta bir süre kafeini hayatınızdan çıkarın.
  7. Tüm önlemlerinize rağmen sağ göz seyirmeniz geçmiyor ise bir nörolog veya beyin cerrahi uzmanına başvurarak beyin mr görüntüleme yaptırmanızda fayda var.
  8. Alkol, sigara gibi vücudunuza zarar veren şeylerden uzak durun.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.