Romatizmal Artrit Belirtileri

  • HASTALIKLAR
  • Romatizmal Artrit Belirtileri için yorumlar kapalı
  • 1.182 kez görüntülendi

Romatizmal Artrit Belirtileri

Romatoid artrit nedir diye baktığımızda eklemlerde meydana gelen ve iltihaplı olarak seyreden bir romantizmal hastalık olarak görünüyor. Özellikle en sık görülen ve iltihaplı olan romantizma hastalıklarının en başında gelir.  Bunun yanı sıra hastalık eklemlerde bozulmalar meydana getirir ve kişinin diğer organlarını da dolaylı olarak etkilemeye başlar.  Romatoid neden olmaktadır ve neler tetiklemektedir diye baktığımızda kesin ve net bir bilgi maalesef yok. Her ne kadar tedavisi mümkün olsa da bu iyileşme ve tamamen yok edilme olarak değil, kişinin hayat standardını yükseltmek için yapıldığı için görülmektedir.

Romatoid artrit kadınlarda daha fazla görülen bir rahatsızlıktır ve aslında genel anlamı ile nedenlerinden biri bağışıklık sisteminin kanserli hücreleri için savaşırken buraya da dokunması ve bu sebeple de de hastalığın çıkmasına neden olarak sanılabileceği de ortaya konulan bir diğer varsayım olarak görünüyor.

Romatoid artrit belirtileri

Romatoid artrit belirtilerinin ilk başında öncelikle sadece birkaç eklemde ağrı ve şikâyetler oluşabilir.  İltihaplı olan bu hastalık bir süre sonra diğer eklemlere de sıçrar ve daha çok parmaklarda ve ellerde kendini gösterir.  Parmaklarda duruş bozuklukları başlar ve özellikle ağrılı şikâyetler ortaya çıkar. İlk belirtilerinden biri de sabahları yatağınızdan kalktığınızda oluşan bir ağırıdır ve bu ağrı gürlük hayatınıza devam ettiğini süreçte ortalama bir saat sonra kaybolur. Bu gibi belirtileri ihmal etmeden doktora göstermeniz önemli bir kriter olacaktır.

Özellikle diğer organları da etkileyebileceği için göze ya da kalbe vurma olasılığı yüksek olabilir. Bu sebeple erken muayene ve önlemlerinin alınması önemli bir detay olacaktır.

Romatoid artrit teşhisi

Romatoid artrit teşhisi doktorunuz hem el ile yaptığı muayene hem de istediği testler ile kendini ortaya koyacaktır.  Bunlar kan testleri olacak ve kanda antikor çıkması sonucunda testler daha da yoğunlaştırılır. Sonrasında ise gerekli tedaviler başlayacak ve hastaya daha rahat bir yaşam sağlanmaya çalışılacaktır.

Özellikle tam olarak teşhis konulması için

Kanda Rf bulunması

Kişide romantizma düğünü olması

Eklemlerde iltihap bulunması

El ve ayaklarda iltihapların meydana gelmesi

Hissedilebilir şişlik oranının en az 3 olması

Sabahları eklem ağrılarının yaşanması

Bu yukarıdaki Romatoid artrit belirtilerinin en az 4 ünün bulunması kişiyi kesin olarak bu hastalığı yaşadığını gösterir ve tedaviler bu çerçevede başlamış olur. Ne kadar bir hasar verildiği ve Romatoid artrit hastalığının hangi boyutta olduğu bir dizi muayene sonrası anlaşılabilir.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.