Rezene Çayı Nasıl Demlenir Faydaları Nedir

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • Rezene Çayı Nasıl Demlenir Faydaları Nedir için yorumlar kapalı
  • 976 kez görüntülendi

Rezene Çayı Nasıl Demlenir Faydaları Nedir

Rezene bitkisinin dalları, yaprakları ve kökü kurutulduktan sonra çay olarak demlenebilir. Normal çay demler gibi demleyeceğimiz rezene çayı birçok rahatsızlık için iyi gelmektedir.

Rezene çayı: Rezene bitkisinin kök, gövde, yapraklar ve tohumundan çay demlenebilir. Rezenenin kök çayı idrar artırıcı etkiye sahiptir.

– Tohum gövde ve yapraklarından elde edilen çay ise yatıştırıcı etkilerinin yanı sıra iyi bir hazım kolaylaştırıcıdır.

– Özellikle rezene tohumundan elde edilen çay emziren annelerde ve bebeklerinde mide düzenleyici ve gaz giderici olarak kullanılır.

– Uyumayan bebeklere rezene çayı verilerek rahatlamaları sağlanabilir.

– Diğer yandan rezene çayı ılık haldeyken yüze uygulanabilir. Bu yöntem sivilcelerin azalması ve cildin daha pürüzsüz olması için kullanılır.

– Özellikle yeni doğum yapmış annelerde ılık bir banyodan sonra alınan rezene çayı anne sütünün gelmesini sağlar. Aynı zamanda sütü artırıcı etkiye de sahiptir.

– Yine ılık haldeki rezene çayı gözlerin yıkanmasında ve gözlerin rahatlatılmasında kullanılmaktadır. Eski devirlerde rezene çayı gözlerin tedavi edilmesinde kullanılmıştır.

Rezene sadece çay olarak kullanılmaz. Rezenenin birçok kullanılış şekli vardır.

Rezene yağı: Genelde parfüm ve şekerleme sanayinde kullanılan rezene yağının sağlık alanında pek kullanılmamaktadır.

Tentürü: Bir kaşık ılık suya 1–2 damla damlatılarak alınan rezene iştah açıcı ve mide düzenleyici bir etkiye sahiptir.

Buharı: Demlene rezene çayının buharı genize ve ciğerlere çekilerek rahatlama sağlanabilir çünkü rezene bitkisinin sinirler üzerinde ciddi bir yatıştırıcı etkisi vardır.

Rezene tohumu: Dövülmüş rezene tohumunun balla karıştırılarak tüketilmesi mide rahatsızlıklarını engellemek için tercih edilmektedir. Aynı yöntem iştah açıcı etkisinden dolayı kilo alamayan kişilerde de kullanılabilir.

Uyarılar: Rezene ile ilgili bildirilmiş yan etkiler yoktur. Çayının deride kullanımı veya yağının kullanımı deri alerjilerine neden olabileceği unutulmamalıdır. Ancak bildirilmiş ciddi yan etkileri yoktur. Bu bitkinin çayı 2–3 aylık bebeklerde dahi kullanılabilir.
Hamilelerde bu bitki rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Bu yazı rezene çayının faydaları, rezene çayının zararı fiyatı, rezene çayının hazırlanışı, rezene çayı nasıl içilmeli demlenmeli, rezene çayı neye faydalıdır, rezene çayı nelere iyi gelir, rezene çayı yan etkileri konusunda yazılmıştır.

rezene çayı nasıl demlenir, rezene çayı, rezene çayı yan etkileri, bebeklerde rezene çayının zararları, rezene tohumu nasıl demlenir, rezene çayı neye iyi gelir, rezene nasıl demlenir, rezene çayının zararları, rezene çayının faydaları ve zararları, rezene çayının yan etkileri

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.