Rezene Çayı Faydaları – Rezene Çayı Kaç Bardak İçilir Neye İyi Gelir

  • ALTERNATİFTIP
  • Rezene Çayı Faydaları – Rezene Çayı Kaç Bardak İçilir Neye İyi Gelir için yorumlar kapalı
  • 1.982 kez görüntülendi

Rezene Çayı Faydaları – Rezene Çayı Kaç Bardak İçilir Neye İyi Gelir

Özellikle bebeklerde ortaya çıkan kolik ağrılarına iyi geldiği bilinen rezene çayının anne sütüne etkisi ve cilde olan faydaları da bu değerli bitki çayının kullanımı’nın bu denli yaygınlaşmasındaki etkenlerden sadece 2 tanesidir. Bunun yanısıra rezene çayının içine çörek otu yağı katıldığında göğüs büyütücü etki oluşturduğu ve göğüslere masaj yoluyla uygulandığında doğal göğüs büyütmek için bitkisel çözüm ve fayda sağladığı da bilinmektedir.

Rezenenin ve Rezene Çayının Faydaları: Rezene iştah açıcıdır. Vücudu rahatlatır. Mide ve bağırsak şikâyetlerini ve gazlarını azaltır. Bu etkisi ile özellikle, gaz sancısı çeken ve ishal olan bebeklere çay olarak içirilirse hem kaybedilen sıvıyı geri kazanmaya yardımcı olur hem de sancıları azaltır. İdrar söktürücü özelliğiyle, idrar zorluğunu giderir. Balgam söktürücüdür. Gözlere iyi gelir. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Anne sütünü arttırıcı özelliği ile emziren annelere faydalıdır. Kansızlığı giderir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.

Rezene Nasıl Kullanılır? Meyvesi, tohumları ve kökü kullanılır. Rezeneden baharat elde edilir. Ayrıca, rezene çayı hazırlanır. Rezene çayı hazırlamak için 1 fincan kaynar suya 1 çay kaşığı rezene atılıp 10–15 dakika kadar demlenir. Rezene çayı öksürük ve akciğer hastalıkları ile damar sertliği ve hazımsızlığa karşı etkilidir. Bebek mamalarına katılırsa bebeklerde gaz şikâyetini azaltır. Rezene çayının bir diğer faydası da arpacık gibi gözkapağı iltihaplarında pansuman olarak kullanılması ile iyileşmeye yardımcı olmasıdır.

Rezenenin yaprakları ve tohumunun kaynatılmasıyla elde edilen buhar, cildi temizler ve yüzdeki gözenekleri açar.

Rezene Bitkisi Hakkında Genel Bilgiler

Rezene önceleri yeşil renkli otsu yapıya sahip olup, sarı renkte çalıyı andıran bir şekil almaktadır. Çiçeği şemsiye şeklinde ve de sarı renklidir. Uzunlukları 1 metre kadardır fakat bazen daha da uzayabilirler. Uzun yıllar dayanan otsu olan bitkilerdendir. Tüyleri olmayan ve de içerisi boş Rezene’ nin gövde yapısı ince, uzun olan yapraklarını taşımaktadır. Yapraklar incecik dala benzer. İlk zamanlarında yeşil, otsu görünümü olur fakat zaman ilerledikçe yapraklar sarı ve çalı görünümüne bürünür. Çiçeği ise şemsiyeye benzer ve sarıdır. Ana vatanı Anadolu’ dur. Genel olarak Akdeniz iklimiyle kurak kayalık alanlarda yetişirler. Geçmişten bugüne tarik boyunca insanların bildiği ve de türlü biçimlerde kullanılıp tüketilmiştir.

Rezene çayının Yararları (Faydaları)

Rezene çayı iştahı açar, iştahsız olan insanlar tarafından kullanılmasında fayda vardır.
Mideyi rahatlatarak, gazı gidererek iyi bir iyileştirici olur Rezene çayı.
Rezene çayı emzirme dönemindeki bayanların bolca kullanması gereken bir bitkidir çünkü anne sütünü önemli oranda arttırıcıdır.
Rezene çayı sakinleştirici olup stresi yok eder, Vücudu rahatlatır, sinirlerin yatışmasını sağlar.
Rezene çayı soğuk algınlıklarında kullanılması gereken önemli bir çaydır.

Kansızlık sorunu olanlarında tüketmesi gereken bir bitkidir rezene.
Cinsel problemleri gideren Rezene çayı cinsel gücünüzü de arttırır.
Kalp rahatsızlığı olan kişiler içinde çok yararlıdır rezene çayı.
Rezene çayı idrar söktürücüdür ve idrar zoru rahatsızlığını da iyileştiricidir.
Kimi bebeklerde gaz sancısı çok olur, işte bu durumlar için ve de ishal durumları içinde rezene çayı verilebilir. Gaz sancılarını giderir ve ishal nedeniyle vücudun kaybetmiş olduğu suyu vücuda yeniden sağlar.
Rezene çayını adetleri düzensiz olan ve zorluk çeken bayanlarında mutlaka kullanması gereklidir.

Rezene Çayının Yan Etkileri ve Zararları

Rezene çayının iştah arttırıcı özelliğinden dolayı kilo problemi olup diyet yapan kişilerin kullanmaması iyi olur. Çünkü iştahları artacağı için diyette zorluk çekebilirler. Bundan başka herhangi bir negatif etkide bulunmamakta.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.