RAHİM ve YUMURTALIK HASTALIKLARI DOĞAL TEDAVİ

  • KADIN HASTALIKLARI
  • RAHİM ve YUMURTALIK HASTALIKLARI DOĞAL TEDAVİ için yorumlar kapalı
  • 976 kez görüntülendi

RAHİM ve YUMURTALIK HASTALIKLARI DOĞAL TEDAVİ

Hazır ve katkılı yiyecekleri yemek; karışık ve çok yemek, yemekten sonra tatlı ve meyve yemek, hazır ve katkılı içecekler içmek, deterjanları aşırı ve dikkatsiz kullanmak, doğum kontrolü için hormon bazlı ilaçlar kul­lanmak, hareketsizlik, çok uyuma ve bilhassa güneş doğmadan ve batma­dan önce uyuma neticesinde insan ağırlaşır, tembelleşir.

Hormon denge­sizliği, cinsel istekte zayıflama, kadın ve erkek hastalıkları ve kısırlaşma or­taya çıkar. Bu çarpık yaşam tarzı ve beslenme düzeni genç yaşlarda başlar­sa durum daha da tehlikelidir.

Kadın hastalıklarının tedavisi de prostat tedavisi gibidir. Hasta beslen­mesini düzelterek, bağırsak tedavisi ve karaciğer temizlemesi yapmalıdır. 7 gün ara ile 14 defa 3 günlük açlık yapılmalıdır. Açlıkta kan, organlar, kaslar, bezler temizlenir, vücut gençle-şir ve sağlıklı istekler canlanır. Üç gün aç kalmadan kadınlar kadınlığını ve anneliğini, erkekler de erkekliğini ve babalığını anlayamazlar.

Kadınlara da misvak kullanımı önerilir. Misvağı ön dişlerle ısırarak yumuşatmak dişleri, rahimi ve yumurtalıkları güçlendirmek açısından çok önemlidir. Misvak yoksa, meşe, çam, incir, vişne veya ceviz ağaçlarından kesilen ince dallar misvak gibi kullanılabilir. Bunlar da bulunamazsa sağ elin işaret parmağı zencefile batırılarak misvak yerine kullanılabilir. Fakat dişetlerine en uygun olanı misvaktır ve yerini hiçbir şey dolduramaz. Bura­da dikkat edilmesi gereken nokta şudur: Asıl amaç, dişleri fırçalamak değil, dişetlerinde bulunan akupunktur noktalarına masaj yaparak bağlı oldukları organları uyarmaktır.

Sıhhatli kadının adeti ay başında yani hicrî ayın son bir-iki günü, yeni ayın ilk bir-iki günü hiç belirtisiz başlar ve 3-5 gün sürer. Türkistan ve Ana­dolu kadınları bu hal için “adet” değil, “ay gördüm” tabirini kullanırlar. Bu konu anlatırken genelde hep aynı soru ile karşılaşılır: “Demek, tüm kadın­lar aynı gün adet görmeli, öyle mi?” Evet, öyledir. Nasıl denizler ayın ilk günlerinde aynı anda kabarıyorsa, kadınlar da aynı gün adet görmelidirler. Çünkü denizlerin kabarması da, kadınların “ay görmesi” de ayın tesiri ile olur. Adet, hicrî takvimin 13, 14, 15, 16’sında da olabilir (dolunay). Bu kadının yapısına (mizaca) bağlıdır ve normaldir.

Ayın başka günlerinde adet görenler, karın ağrısı çekenler, ön alt dişle­ri ve diş etleri bozuk olanlar, saçları kırık, çatallaşmış olanlar sağlıklı değil­dir. Sıhhatli kadının adet kanı rahat yıkanabilir olmalı, çamaşırdan sabun­suz soğuk su ile çıkabilmelidir. Kadın hasta ise ne su, ne de sabunla leke çıkmaz. Bu belirtilerden herhangi birini kendisinde tesbit eden kadın ka­dınlığını kurtarmaya çalışmalıdır.

** Ağrılı adet kanamaları (Dismonere) **
Kadınlarda adet öncesi görülen gerginlik, huzursuzluk, vücutta sıvı bi­rikmesi, karın, bel, ayak ve göğüslerde ağrı genel sağlığın normal olmadı­ğını gösterir.
Ağrılı adet kanamalarının son yıllarda en sık görülen sebebi “Endometriozis”tir.

Rahim içerisini döşeyen, özel dokuya “endometrium” denir. Endometri­um her ay, gebelik ihtimali ile kalınlaşır. Yumurta döllenmişse, endometri­um içinde yerleşir ve gebelik başlar. Gebelik oluşmadığı zaman, kalınlaşan endometrium adet kanaması olarak atılır.

Karın içerisindeki organlar endometrium hücrelerine benzeyen ancak görevi tamamen farklı bir hücre tabakası ile kaplanmıştır. Bu tabakaya pe-ritonium veya karın iç zarı denir. Hazır ürünlerde ve deterjanlarda bulunan ve östrojen hormonuna benzeyen kimyasal madde ve toksinler, bu doku­larda depolanır. Bu toksik maddeler, östrojene benzeyen maddelerle birlik­te, dokulardaki hücrelerin yapısal değişime yani mutasyona uğramasına ve onların rahim iç tabakası gibi davranmasına neden olur. Rahim dışında, vü­cudun başka bir bölgesinde endometrium dokularına benzeyen dokuların oluşması “endometriozis” hastalığı olarak adlandırılır. Endometriozis en sık olarak yumurtalıklarda, rahim arkası boşlukta, bağırsakların yüzeyinde, tüplerin üzerinde veya çevresinde, rahmi tutan bağların ve mesanenin üze­rinde veya karın zan yüzeyinde, daha nadir olarak da burun zarı ve beyin zarı gibi zarlarda görülür.

Rahim dışında bulunan, fakat endometriuma benzemeye başlayan ve endometrium gibi davranan dokularda adetten önce kalınlaşma oluşur ve kanamayla bu dokular da atılmaya çalışılır. Endometriozis hastalığının yer­leştiği dokular dışarıya kapalı olduğu için, kanama karın boşluğunda veya yumurtalık dokusu içinde ya da yapısal değişime uğramış dokuların her­hangi bir bölgesinde gerçekleşir. Her ay oluşan bu iç kanamalar, endomet-rioma veya çikolata kisti adı verilen kistlere ve şiddetli ağrılara neden olur. Yine her ay oluşan bu iç kanamalar yumurtalığın içine yerleşerek çikolata kistleri oluşturur. Bu da yumurtalığın yapısının bozulmasına, yumurtaların sıkışmasına, dejenere olmasına ve sayısının azalmasına neden olur.

Bir ön­ceki paragrafta anlatılan kanamanın olduğu yerlerdeki iltihaplanma ve yan­ma nedeniyle, iç organlar arasında yapışıklık oluşabilir. Karın içindeki ya­pışıklıklar, dokularda toplanmış toksik maddeler ve karın iç zarı üzerinde­ki barut yanığına benzeyen maddeler yumurtlamayı olumsuz etkiler ve yu­murtlama gerçekleşemez.
Yumurtlama gerçekleşse döllenmeyi engeller. Döllenme oluşsa, iltihap­lanma ve yanmalar oluşmuş zigotun endometriumda yerleşmesini engeller, Zigot endometriuma yerleşse gelişmesini engeller, gelişmesini engelleme­se doğumu olumsuz etkiler,- doğumu etkilemese süt üretimini veya kalitesi­ni etkiler. Gördüğünüz gibi endometriozis, üreme sürecinin herhangi bir kademesinde mutlaka olumsuz etkide bulunur.

Endometriozis hastalarında adetler aşırı derecede ağrılı olur ve ağrının şiddetinde giderek artış izlenir. Yapışıklık ve kistler oluştuktan sonra, ağrı daha da çoğalır ve artık iki adet arasında da rahatsız etmeye başlar. Rahim içi dokularının, karın içi, iç genital organlar, beyin zarı gibi, yerleştiği yer­lere göre, çok farklı rahatsızlıklar başgösterin Ağrılı ve sancılı adet görme, yaygın ağrılar ve sancılar, cinsel ilişkide ağrı hissetme,- bulantı-kusma, ma­kata vuran ağrı, kanlı dışkı, makatta kanama, bağırsak spazmı, kabızlık, ba­ğırsak tıkanması ya da ishal,- baş, sırt ve bel ağrısı, kuyruk sokumuna doğru ağrı, sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, idrarda kan, uzun adet kana­maları, adet kanamasıyla aynı zamanda burun kanamaları ya da vücudun çeşitli yerlerinde kanama ve morarmalar.

Endometriozis, suni beslenen ve vücut bakım ürünleri kullanan her yaş­taki insanda, 4-5 yaşındaki çocukta bile başlayabilir. Hastalık östrojene du­yarlı olduğu için, ağrılar ergenlikte başlayarak menapoza kadar aktif olabi­lir. Bununla beraber, endometriozis menopozdaki kadınlarda, hatta erke­lerde de görülebilir.

** Endometriozis’in sebepleri **

• Katkı maddesi içeren hazır yiyecek ve içecekleri, bebek maması, bis­küvi, çikolata, kek ve benzeri her tür ambalajlı yiyecekler ile hazır meyvesuları ve kolalı içecekleri tüketmek,
Östrojen hormonuna benzeyen kimyasal madde içeren detarjanlan, parfüm ve vücut bakım ürünlerini kullanmak,
• Tıbbi kimyasal, GMO bazlı ve nanoteknoloji ürünü ilaçlan tüketmek,-
• Geç gebe kalmak, Sezaryenle doğum yapmak.
Tedavi
Genç kızlarda, endometriozis belirtilerini tümüyle ortadan kaldırmak için, sadece bir defa 3 günlük açlık yaptıktan sonra 4. gün meyve suyu içe­rek aynı gün akşam karaciğer temizlemesi yapmak, katkılı yiyecek ve içe­cekleri bırakmak, deterjan ve tıbbi ilaçları kullanmamak, misvak kullanmak, evlenmek, fakat evlenmeden önce rahim temizlemesi yapmak, gebe kalmak ve normal doğum yapmak yeterli olabilir.
Gebe kalamayan endometriozis hastasının yapması gerekenler:
7 gün ara ile 14 defa 3 günlük açlık yapılır, 2. açlıktan sonra rahim ağzına 5-7 tane sülük konur, 3. açlıktan sonra karaciğer temizlemesi yapılır
4. açlıktan sonra acı kavun suyu ile rahim temizlemesi yapılır ve 2 gün sonra üst diş etlerine 3-5 tane, alt diş etlerine 3-5 tane sülük konur,
6. açlıktan sonra makata 11 tane sülük konur, süîük düştükten sonra vakum yapılır, 7. açlıktan sonra karaciğer temizlemesi tekrarlanır, 9,. 10. 1 1., 12. açlıklardan sonra hacamat yaptırılır. Hacamat yaptırılacak noktalar:
1. Omuzlar,
2. Kürek kemikleri arası ve altı,
3. Bel ve kuyruk sokumu,
4. Dizler.Rahim temizlemesi
Rahim temizlemesi adet kanamasınden önce veya hemen sonra yapılır. Olgun, sarı acı kavunlar toplanır, suyu sıkılır ve süzülür. 2 çorba kaşığı ta­ze süzülmüş acı kavun suyu 1 çorba kaşığı su ile karıştırılır. Temiz su ile yı­kanmış ve ütülenmiş 40 x 10 cm büyüklüğündeki pamuklu bir bez bu karı­şıma hatırdır ve vajinada rahim ağzına en yakın yere koyulur. Bu işlem adet kanamasından önce yapılırsa 3 saat. adet kanamasından sonra yapılırsa 30 dakika sonra bez geri çıkarılır. Kan grubu “A” olan kadınlar aynı işlemi acı kavun suyuna su karıştırmadan yapar.
Uyarı: Rahim temizlemesi yaptıktan sonra sonucu görmek için 2 gün beklemek gerekir.
3 günlük açlıkları ve karaciğer temizlemesini yapan hastaların alt dişle­ri, el ve ayak tırnakları barut yanığı gibi simsiyah olabilir. Hiç korkmadan tedaviye devam etmek gerekir. Barut yanığına benzeyen madde dışarı atıl­dıktan 1-3 ay sonra, dişler beyazlaşır ve tırnaklar pembeleşir.

Paylaşalım Lütfen

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.