Omuzda ve Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Omuzda ve Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.501 kez görüntülendi

Omuzda ve Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi

Çevremizdeki insanlardan sinir sıkışması deyimini bir çoğumuz duymuşuzdur. Ancak sinir sıkışmasının ne anlama geldiği hususunda pek azımızın bilgisi vardır.

Sinir sıkışmasının en yaygın görüldüğü bölgelerden birisi olan omuz kısmı özelinde sinir sıkışması nedenleri, tedavisi sinir sıkışması ameliyatı gibi konular hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışacağız.

Özellikle omuz ve boyunda sürekli ağrıya neden olan ve bir türlü iyileşmeyen bir rahatsızlık olan sinir sıkışmaları, adından da anlaşılacağı gibi sinirlerin kas, kemik, eklem, kıkırdak, bağ doku gibi vücut yapıları tarafından sıkıştırılması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Sinirlere yapılan basınç ve baskı neticesinde doğal olarak kendine has bir sancı ve ağrı hissi oluşur. Sinir sıkışmaları genelde omur ekseninde güçlü kas kitlelerinin olduğu bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Ancak kas tutulmaları da omuzlarda sıklıkla rastlanan bir durum olup bir çok kişi kaslarda görülen tutulmaları omuz sinirleri sıkışması da sanabilmektedir. Bunu anlamanın en kolay yolu aslında biraz anatomi bilmekten geçmektedir.

Omuzda Sinir Sıkışmasının Belirtileri
Omuzda Sinir Sıkışması görülen kişilerde şu belirtiler ortaya çıkmaktadır:

Omuzda Ağrı: Omuz ağrısı, sinir sıkıştırmasının en önemli belirtisidir. İster omuzda ister belde isterse kol veya bacaklarda görülsün sinir sıkışıklığı olduğunda hareket ile kendisini hissettiren, hareketsiz kalındığında ise ortadan kaybolan bir tür ağrı ortaya çıkacaktır.

Uyuşma: Sinir sıkışması olan bölgede uyuşukluk hissi ortaya çıkar. Bu durumda omuz bölgesinin hissizleştiğinin ve uyuştuğunun farkına varırsınız. Omuz ve boyunda uyuşma hissi aynı zamanda sinir sıkışması olan bölgenin ovalanması sonucunda da ortaya çıkar ve hastayı cidden rahatsız eder.

Kaslarda Zayıflık: Bu aslında omuzda sinir sıkışmasının belirtisi olmakla birlikte diğer bir bakış açısıyla sinir sıkışmalarının en önemli nedenleri arasında da yer alır. Zayıf kaslar sinirin sıkışmasına yol açarken sinir sıkışması sonucu oluşan ağrılar da kasların hareket kabiliyetini önemli ölçüde azaltır. Bu iki süreç birbirini tetikleyerek devam eder. Netice kaslar gittikçe zayıflar ve sinir sıkışmaları sonucu oluşan ağrılar da giderek artar.

Kas Spazmları: Sinir sıkışması neticesinde kaslarda spazm durumu da ortaya çıkabilir. Omuzda ve boyunda oluşan kas seğirmesi ve kaslarda görülen sertleşmeler de kas spazmlarına eşlik eder.

Omuzda Sinir Sıkışması Tedavi Yolları:
Sinir sıkışması görülen hastaların öncelikle bir fizyoterapiste ve bir nörolog uzmana muayene olmalarında fayda vardır. Aşağıda sizlere terapist tarafından yapılabilecek tedavi yöntemlerinin yanı sıra evde tedavi yolları hakkında da gerekli bilgileri vereceğiz.

Terapist Tedavisi
1. Şayet ağrılarınız boyun bölgesinden kaynaklanıyorsa terapistiniz sizlere bir takım boyun egzersizleri verecektir. Bu egzersizleri evde yapabileceksiniz ve netice olarak boyun bölgesindeki sinirlerde oluşan baskılarda önemli bir azalma olacaktır. Diğer tedavi yöntemleri ile birlikte uygulandığında boyunda ve omuzda ağrılar zamanla kaybolacaktır.

2. Ağrı kesici iğne enjeksiyonu yöntemiyle sinirlerin sıkıştırması neticesinde ortaya çıkan ağrılarda önemli azalmalar olacaktır. Ancak bu yöntem bir tedavi yolu değildir. Daha ziyade hastanın ağrılarını rahatlatmak için kullanılan geçici bir yoldur.

3. Özel bir takım masaj teknikleri ile terapistiniz sinir sıkışması olan bölgede siniri bloke eden oluşumun açılmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede sinir sıkışması sorunu önemli ölçüde giderilecektir.

Sinir Sıkışması Tedavisi Nasıl Olur: Evde Doğal Tedavi
1. Sinir sıkışmasını engellemek ve oluşumunu durdurmak için yapılabilecek en önemli şey, oturma pozisyonunuzu düzeltmektir. Yanlış oturma teknikleri özellikle büro ortamında saatler boyu çalışanlar için ciddi bir risktir. Bu kişilerde diske binen anormal basınç diskin kaymasına, kasların deformasyonuna ve bunun neticsinde sinir sıkışması şikayeti gittikçe ağrırlaşacak ve siyatik adı verilen rahatsızlığa dönüşecektir. Büro ortamında 50 dakikadan fazla oturmamak ve her 50 dakika için 5-10 dakika yürümek oldukça faydalı öneriler olarak bilinmektedir.

2. Kendi kendine masaj yapmak ta sırt ve boyun ağrılarını tedavi etmede oldukça işe yarayan tekniklerdir.

3. Kas spazmı ve sinir sıkışması olan bölgeye buz koymak ta bölgedeki sıcaklığı alacağı için kas ağrısının, kızarıklığın ve şişliğin yok olmasını sağlayacaktır.

Sinir sıkışması gerçekten oldukça ağrı ve sızı veren bir rahatsızlıktır. Ancak değişik tedavi yöntemleri bir arada kullanıldığında da iyileşmesi elbette muhtemel ve mümkündür. Bu noktada sertifikalı profesyonellerden destek almanız (masaj salonu, fizyoterapist veya eve gelen masörler) hatırlatılması gereken önemli bir husustur.

Sinir sıkışması tedavi edilmezse ne olur
Sinir sıkışıklığı sinirlerde ezilme ve zedelenme riski oluşturabilir. Zedelenen sinir hücreleri işlevini yerine getiremez ve zamanla o bölgede hissiyat kaybolur. Felce kadar giden riskleri ortaya çıkartabilir. O nedenle sinir sıkışması görülüyorsa bu durumda hiç vakit kaybetmeden doktora gitmekte ve uygun bir tedavi yöntemiyle işe başlamakta fayda vardır.

Bu yazı omuzda sinir sıkışması, omuzda sinir sıkışması tedavisi, omuzda sinir sıkışması belirtileri, boyunda sinir sıkışması nedir, boyunda sinir sıkışması nedenleri, boyunda sinir sıkışması tedavisi, sinir sıkışmasının nedenleri, sinir sıkışmasının bitkisel tedavisi nedir  konusunda bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.

boyunda kas spazmı belirtileri, omuzda sinir zedelenmesi, kas düğümlenmesi, boyuna buz koymak, omuzda yanma hissi nedenleri, sinir tedavisi, boyun kas spazmı belirtileri, sinirsel kas spazmı, omuzda yanma hissi, kas düğümlenmesi nedir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.