Omuz Ağrısı ve Tutulması Bitkisel Tedavi Yöntemleri

  • ORTOPEDİ
  • Omuz Ağrısı ve Tutulması Bitkisel Tedavi Yöntemleri için yorumlar kapalı
  • 1.504 kez görüntülendi

Omuz Ağrısı ve Tutulması Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Omuz ağrısı omzunun içindeki ve çevresinde birçok kas, bağ veya tendonların herhangi birinde oluşabilir. Her yaştan insanlar omuz ağrısı yaşayabilir. Ancak, Dizüstü Bilgisayar, Tablet  ve Akıllı telefonu uzun süre kullanan insanlar bu sorunu daha çok yaşarlar.
Diğer faktörler  arasında en yaygın neden omuzdaki kaslar, tendonlar ve bağlar da dahil olmak üzere yumuşak dokuların yaralanmasıdır. Bunun nedeni, tekrarlı kullanım veya aşırı kullanım sonucu kaslarda zedelenme olabilir.
Bazen, ağrı bir çeşit boyun veya kas yaralanmasına bağlıdır. Omuz ağrısının diğer nedenleri artrit, bursit, tendinit, kemik darpları, yırtılmış kıkırdak, kırık omuz kemiği, dondurulmuş omuz ve omurilik yaralanmasıdır.

Belirli hastalıklar omuz ağrısına, örneğin boyundaki servikal omurganın yanı sıra karaciğer, kalp ya da safra kesesi hastalığına neden olabilir.

Ağrıya ek olarak, şişme ve omuzu hareket ettirmede güçlük ve eklem çevresindeki hassasiyet gibi belirtiler görülebilir .

Hafif omuz ağrılarını evde  tedavi edebilirsiniz. Fakat  semptomlar kötüleşiyorsa bir doktora danışılması önerilir.


İşte omuz ağrısı için evde yapabileceğiniz en iyi 10 tedavi yöntemi:

1. Soğuk kompres;

Soğuk kompresler, omuz ağrısının hafifletilmesinde son derece yararlıdır. Soğuk sıcaklık, bölgeyi uyuşturmaya yardımcı olur ve bu da iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltır .
Buz küplerini plastik bir torbaya koyun ve çantayı ince bir havluyla sarın.Etkilenen alana 10 ila 15 dakika boyunca yerleştirin.Birkaç gün boyunca birkaç kez tekrarlayın.
Bir havluyu soğuk suya batırıp omzun üzerine de uygulayabilirsiniz.
Not:  Buzu doğrudan deriye koymayınız. Donmaya neden olabilir.

2. Sıcak kompres;

Soğuk kompresler gibi, sıcak kompresler de omuz ağrısı, inflamasyon ve şişlik tedavisinde yardımcı olur. Yaralanmanın meydana gelmesinden 48 saat sonra sıcak kompreslerin kullanılması en iyisidir. Sıcak kompresler, stresli kas ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olur.

Sıcak su torbasına sıcak su doldurun ve rahatça yatarken 10-15 dakika boyunca ağrıyan bir omzun üzerine uygulayın. Rahatlamak için günde birkaç kez tekrarlayın.
Ayrıca, duşta sıcak su altındadurabilir ve 5 ila 10 dakika boyunca omzunuzda hafifçe sıcak suya tutabilirsiniz. Bu uygulamayı her gün iki kere yapabilirsiniz.

3. Baskı uygulama ;

Baskı uygulama, ağrılı bölgeye, şişmeyi azaltmaya yardımcı olmak için baskı yapmak anlamına gelir. Bir sıkıştırma bandajı omzuna geniş bir destek sağlayacak ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Etkilenen bölgeyi elastik bandajla sıkıştırabilirsiniz. Etkilenen alanı bir kaç gün boyunca veya ağrı ve şişme görülene kadar sarın.

Not: Sıkı sargılardan kaçının; dolaşımın zayıflamasına ve durumun kötüleşmesine neden olabilir.

4. Tuz Hamamı;

Epsom tuzu, magnezyum sülfattan oluşur, omuz ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Kan dolaşımını iyileştirmeye ve stresli omuz kaslarını rahatlatmaya yardımcı olur. Ayrıca stresin tüm vücudun rahatlamasına yardımcı olur .Küvetinizi sıcak suyla doldurun. 2 bardak Epsom tuzu ilave edin ve iyice karıştırın.Omuzunuzu 20-25 dakika bu suya sokunuz. Haftada 3 defaya kadar yapın.

5. Masaj;

Masaj omuz ağrısını azaltmanın bir başka yoludur. Hafif bir masaj, omuz kaslarınızın stres ve gerginliği serbest bırakmasına yardımcı olur. Buna ek olarak, kan dolaşımını artıracak ve şişmeyi ve sertliği azaltacaktır.

Omuza yapılan masaj   için zeytinyağı, hindistancevizi, susam veya hardal yağı kullanabilirsiniz.

Yağı hafifçe ısıtın ve omzun üzerine uygulayın.Omuz kaslarını yavaşça sıkıştırın ve ağrıdan kurtulmak ve kan akışını teşvik etmek için de basınç uygulayın.
Yaklaşık 10 dakika boyunca masaj yaptıktan sonra, en iyi sonuçları elde etmek için etkilenen bölgede sıcak bir havlu koyun. Ağrı azalana kadar masaj tedavisini günde birkaç kez yapın.

6. Zerdeçal;

Zerdeçal omzunuzdaki acıyı hafifletmek için iyi bir çözümdür. Zerdeçaldaki curcumin, ağrı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklerin yanı sıra antioksidan içerir.

2 çorba kaşığı zerdeçal tozu ve 1 veya daha fazla hindistancevizi yağını karıştırarak bir macun yapın. Bu macunu ağrıyan kasların üzerine sürün ve kurutun. Ilık su ile durulayın. Ağrı yok olana kadar günde iki kez tekrarlayın.
1 çay kaşığı zerdeçal tozu 1 fincan süta ilave edin ve kaynatın. Balla tatlandırın ve şifayı artırmak için günde iki kez içeceksin .
Ayrıca 250 ila 500 mg zerdeçal kapsülleri günde 3 defa alabilirsin. Doğru dozaj için doktorunuza danışın. Not: Kan inceltici ilaç kullanırsanız aşırı zerdecik alımından kaçının.

7 Elma Sirkesi;
Omuz ağrısını tedavi etmek söz konusu olduğunda, etkili bir başka seçenek elma sirkesidir. Ağrı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilen, anti-inflamatuar yanı sıra alkalileştirici özelliklere sahiptir.


Sıcak su küveti üzerine 2 fincan çiğ filtrelenmemiş elma sirkesi ekleyin. Bu suya 20-30 dakika kadar bekleyin. Bu rahatlatıcı banyosunun tadını birkaç günlüğüne bir kez çıkarın.Hızlı kurtarmayı teşvik etmek için çorba kaşığı çiğ, filtrelenmemiş elma sirkesi ve haftada iki kez küçük bir balla karıştırılmış bir bardak sıcak su içebilirsiniz.

8. Zencefil;

Zencefil, omuz ağrısı da dahil olmak üzere her türlü ağrı ve yanmayı azaltmaya yardımcı olan antioksidan ve antienflamatuar özellikler içerir. Buna ek olarak, hızlı iyileşmeyi sağlayan kan dolaşımını geliştirir.

Her gün 2 ila 3 bardak zencefil çayı içilebilir . Çayı hazırlamak için 1 çorba kaşığı ince dilimlenmiş zencefiyi 1 buçuk ila 2 fincan suda 10 dakika kaynatın içine bal ekleyin ve için.  Doktorunuza danıştıktan sonra zencefil takviyeleri de alabilirsin.

9. Lavanta yağı;

Lavanta yağı, yorgun kasları rahatlatan mükemmel bir uçucu yağdır. Bu yağ ayrıca ağrı ve iltihabı azaltmada yardımcı olur.

Sıcak veya ılık banyo suyuna birkaç damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. Tüm bedeninizi bu yatıştırıcı banyoda 30 dakika boyunca bekletin. Bebeğinizin omuz kaslarını rahatlatmak için bunu günde bir kez yapın. 1 ila 2 çorba kaşığı sıcak zeytinyağında birkaç damla lavanta esansiyel yağı karıştırın. Gergin ve ağrıyan omuz kaslarını 10 gün boyunca, birkaç gün boyunca günde iki kez masaj yapmak için kullanın.

10. Yonca;

Yonca ağrıyı ve şişmeyi hafifleten başka bir bitkisel ilaçtır. Vücutta düzgün kan akışı sağlar, bu da iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltır.

Omuz ağrısını tedavi etmek için birkaç gün için 1 veya 2 bardak sıcak yonca çayı tüketin. Çayı yapmak için, bir çay kaşığı kurutulmuş yonca yapraklarını bir bardak sıcak suya ekleyin. 5 dakika demlendikten sonra süzün ve bu suyu  için. Ayrıca yonca takviyeleri de alabilir, ancak önce doktorunuza danışın. İyileşmeyi teşvik etmek için etkilenen bölgeyi mümkün olduğunca birkaç gün dinlendirin.

Ayrıca  ;
Omuz ağrısı yaşarken,problemi tedavi etmek için bazı basit boyun egzersizleri deneyebilirsiniz.
Boynunuz ve omuzunuza yeterli desteği vermek için uyurken kalın bir yastık kullanın.
Hızlı iyileşme için akupunktur deneyin .
Omuz omurunu tedavi etmek için alana biraz hafif gerdirme egzersizi uygulayın. Farklı germe yöntemleri kullanabilirsiniz. Emin değilseniz, bir uzmana danışın.
Eklemlerdeki omurga ve diğer vücut bölgelerinde ağrıya neden olabilecek mineral tortularını önlemek için günde birkaç bardak sıcak limon suyu için.
Hatta ağrıyı azaltmak için etkilenen bölgede% 0.0125’lik bir kapsaisin içeren jel uygulayabilirsiniz.
İyileşme sürecini yavaşlatabildikleri için sigara içmeyin veya diğer tütün ürünlerini kullanmayın.

Not : Şiddetli ve kronik omuz ağrısı için doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir doktora danışın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.