Öksürüğü geçirmenin doğal yolları

  • ALTERNATİFTIP
  • Öksürüğü geçirmenin doğal yolları için yorumlar kapalı
  • 1.090 kez görüntülendi

Öksürüğü geçirmenin doğal yolları

Özellikle ekim ile mart ayları arası öksürük ayları olarak eskiler tarafından tabir edilirler. Bu dönemde öksürük rahatsızlığına yakalanmayan neredeyse yok gibidir. Bu yazımızda öksürük nasıl geçer ve bitkisel ev yapımı doğal yöntemlerle evde nasıl tedavi edilir sorusuna cevap teşkil edecek çok önemli bilgiler ile karşınızdayız.

Sonbaharda ve kış aylarına girdiğimiz ilk zamanlar da öksürük salgını baş gösterir.Ya da toplumda dendiği gibi ortaya bir salgın çıkar.Öksürükten kurtulmak için bu önerileri dikkatle okuyun.

Öksürük, solunum yollarını temizleyen karmaşık mekanizmanın bir parçasıdır. Bu refleks hareketi, bü­tün solunum yollarını yabancı cisimlerden, hava kirliliğinden ve birikmiş mukuslardan korur. Hava yollarında tahriş edici en küçük bir şey, beyindeki öksürük merkezine saniyenin milyonda birinde hemen bir işaret gönderir. Haber hemen göğüs kaslarına aktarılır ve patlatılan bir öksürükle hava yolları tahriş edici şeyden temizlenir. Bir mikrop, bronşlara ve akciğerlere dolduğunda iltihap meydana gelir ve bir tahriş kaynağı oluşturup öksürüğü yaratır. îki temel öksürük türü vardır. Birincisi kuru öksürüp olup, sigara, duman, tozdan tahriş sonucu ortaya çıkar. İkincisi, enfeksiyondan meydana gelen balgam, mukus ve cerahati dışarıya atan öksürüktür.

Öksürüğün tedavisi, kuşkusuz, altındaki hastalığa yönelik olmalıdır. Kuru öksürük, sigara, hava kirliliği gibi tahrişler ortadan kaldırılırsa genellikle kesilir. Uygun bir havalandırma ve havanın nemlendirilmesi ile, öksürük azalır. Enfeksiyon, antibiyotiklerle tedavi edilir. Enfeksi­yonlardan doğan öksürükler, pisliklerin akciğerlerde birikmemesi için, kesilmeyip, tersine, desteklenir.

ÖKSÜRÜK Tanımı: Solunum yolları zarlarının rahatsızlığı nedeniyle ciğer­lerdeki havanın birdenbire ve gürültülü bir sesle dışarı çıkmasıdır. Nedenleri: Bademcik iltahabı, grip, aşırı sigara içmek, so­ğuk içicekler yüzünden göğsü üşütmek, boğmaca, astım gibi birçok neden sıralanabilir. Solunum yollarının iç yüzünü yapan zarlar iltahaplandığında, mukus salgısı artmakta ve bu zann kolaylıkla tahriş edilebildiği görülmektedir. Öksürükle mukusun fazlası dışan atılmaktadır. Öksürmek zorunda kalan kişi, önce derin bir soluk alır, sonra ses telleri aralarındaki aralığı kapatıp ve göğüs boşluğu ba­sıncını arttınrcasına kaslarını kasar. Bu olaydan sonra ses telleri aralığı aniden açılınca, solunum yollarındaki hava patlarcasına dışarı atılır. Bu havayla birlikte aşırı miktardaki salgılar ve bazı tahriş edici maddeler dışarı çıkar.

Hastalığın geçmesinin ardından bazen gıcık halinde bir öksürük kalır.

Uzun bir süre geçmez ve bu durumdan oldukça rahatsız olursunuz.

İşte o gıcık halini oluşturan öksürüğü doğal yollarla geçirmenin yolu;

Karabiber Çayı

Karabiber , dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal , katıldığında ise bu karışım, öksürüğü tamamen yatıştırır ve doğal bir antibiyotik niteliğindedir.

Bir çay kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber , 2 yemek kaşığı kadar bal ile bir fincanda karıştırılır. Üzerine kaynar su dökülür. 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için ideal bir içecektir.

Kekik – Bal

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına , bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelir. Bu hastalıklar öksürük yapan hastalıklar olduğu için , bu öksürüğü geçirmek için kekik kullanılır. Kekik yaprağı , ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı daha faydalı olacaktır.

Limon – Karabiber – Tuz

Bir limonu dörde bölün. Böldüğünüz parçalardan birinin üzerine karabiber ve tuz atın. İyileşmenin hızlanması için limonu yiyin. C vitamini ile bağışıklığınız güçlenirken , nefes alışınız da rahatlar. Öksürük için ideal bir yiyecektir.

Keten Tohumu, Bal ve Limon

Keten tohumlarını suda yoğun, yapışkan bir gel olana kadar kaynatın, bu boğazınızı ve bronş kanallarınızı yumuşatacaktır. Bal ve limon da antibiyotik görevi görüyor ve şurubu süper yumuşatıcı yapıyor. Hazırlamak için bir fincan suda 2-3 yemek kaşığı keten tohumunu koyulaşana kadar kaynatın. Süzün ve 3 yemek kaşığı bal ve aynı miktarda limon suyu ekleyin. Az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz

Ilık Süt – Bal

Bal katarak içtiğiniz ılık süt , öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.

Badem – Portakal Suyu

Bademleri rondo yardımıyla parçalayın. Bir kaç çay kaşığı parçalanmış bademi , bir fincan portakal suyu ile karıştırın.

Öksürüğünüze çok iyi gelecek bir karışımdır…

Nane, Kekik, Papatya çiçeği, tıbbi Hatmi ve Ihlamur 

Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, nane, kekik, papatya çiçeği, tıbbi hatmi ve ıhlamur iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün­de iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay bardağı içilir.

Siyah Turp – Bal

Bir miktar siyah turp mikserden geçirildikten sonra bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp elde edilen bir su bardağı turp suyuna bir çorba kaşığı süzme bal ilave edilip günde iki kez, sa­bah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı içilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.