Mide Ülseri Nedenleri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Mide Ülseri Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 895 kez görüntülendi

Mide Ülseri Nedenleri ve Tedavisi

Ülser, sindirim sistemini oluşturan yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve bağırsaklarda meydana gelen yaralardır. Midenin iç yüzeyinin mide asidi gibi tahriş edici maddelerle aşınması sonucu meydana gelen sancılı yaraya mide ülseri denir.

Mide Ülseri Nedenleri: Midenin iç tabakasında, mideyi koruyan bir tabaka bulunur. Ülserin nedeni Helicobacter pylori adı verilen bir bakteri, bu tabakanın zayıflaması ya da mide asidinin fazla salgılanması nedeniyle midenin korunmasız bir hal alması ve tahriş olmasıdır. Sinir bozukluğu, midede asit fazlalığı, zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği veya safra azlığı, kalp hastalıkları, sindirilmesi güç yiyeceklerin aşırı derecede kullanılması, haddinden fazla sigara, çay, kahve veya asit yapıcı meşrubat içmek,alkol kullanmak veya bazı ilaçların uzun süre kullanılması mide ülserini doğuran nedenler arasındadır.

Mide Ülseri Belirtileri: Hastalığın başlangıcında mide ekşimesi ve ağırlık hissi vardır. Hastanın ağzına, sık sık ekşi su gelir. Tat alma duyusu azalmıştır, dil paslıdır, hastanın rengi solmuştur. Karnın üst kısmına bastırılınca, acıma hissedilir.

Bu belirtiler ortaya çıktıktan sonra; en kısa zamanda tedaviye geçilmezse; yemeklerden 2-3 saat sonra sırta doğru yayılan şiddetli mide ağrıları başgösterir. Baş dönmesi ve terleme de görülür. Bu devrede, kusma ile bir miktar kan da görülebilir. Bazı kimselerin büyük abdestleri katran gibi olur. Bu işaretler, ülserin ilerlemiş olduğunu gösterir.

Mide ülseri, bilhassa ilk bahar ve son bahar aylarında, çok rahatsız edici bir hal alır. Ağrı ve kanamalar artar.

Mide Ülseri Tedavisi: Mide ülseri tedavi edilebilen bir hastalıktır. Özellikle, henüz başlangıç aşamasındayken teşhis edilip tedaviye başlanırsa, telaşlanmaya ve korkmaya gerek yoktur. Tedavi genellikle mide asidini azaltıcı ve ülsere neden olan bakteriyi yok etmeye yönelik ilaçlarla yürütülür. Ameliyat çok ender durumlarda gerekir.

Stres de ülsere neden olan önemli bir etken olduğundan üzüntüye kapılmamak, aksine bütün üzüntülerden sıyrılmaya gayret sarfetmek faydalıdır. Ayrıca, tedaviye yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki hususlara uymak da tedaviyi kolaylaştıracaktır:

– Düzenli ve yeterince istirahat etmek,
– Yemekleri belli saatlerde ve aşırıya kaçmadan yemek,
– Bağırsaklarınızın düzenli çalıştığından emin olmak,
– Sigara,alkol, çay ve kahveden uzak durmak,
– Diş sağlığına önem vermek vb.

Mide Ülserinden korunmak için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek gerekir. Zeytinyağı ülser ve gastrite karşı koruyucudur. Ayrıca, papatya çayı da faydalıdır.

Bu yazı ülser nedir, ülser hastalığı, ülser tedavisi, ülser belirtileri, ülser nedenleri,ülser sebepleri, ülser nasıl bulaşır, ülser nasıl geçer, ülsere ne iyi gelir, ülser tedavisi, bitkisel ülser tedavisi, ülser için şifalı bitkiler konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

mide ulserine ne iyi gelir, midede yara, ülser nasıl geçer, mide ülseri nasıl geçer, midedeki yara nasıl geçer, Mide yarası nasıl geçer, mide ülserine neler iyi gelir, mide ülserine iyi gelen yiyecekler, mide ülseri ne iyi gelir, midede yara olmasi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.