Kulak Temizleme Yöntemleri ve Önemi

  • Genel Sağlık
  • Kulak Temizleme Yöntemleri ve Önemi için yorumlar kapalı
  • 929 kez görüntülendi

Kulak Temizleme Yöntemleri ve Önemi

Kulak vücudumuzun en hayati organlarından bir tanesidir. Her organın oolduğu gibi kulağımızında bakıma ihtiyacı vardır. Kulak temizliği ve kulak temizleme yöntemleri bu noktada karşımıza çıkarak hayatımız için önem arz eder hala gelmiştir. Bu yazımızda kulak temizliğinin önemi ve kulağın nasıl temizleneceğini öğrenebilirsiniz.

Kulak içindeki yapışkan, bal mumuna benzeyen madde, kulağın enfeksiyonlardan korunması, dışardan gelen kirin kulak zarına kadar ilerlemesinin engellenmesi ve kulak içindeki bakteri oluşumunun yavaşlatılması açısından gereklidir. Ancak zaman içinde kulağı koruyan bu madde tozla birleşerek sertleşir ve büyür. Bunun sonucunda kaşıntıya ve geçici duyma kaybına yol açabilir.

İşte bu noktada kulağa ve kulak zarına zarar verilmemesi için doğru temizleme yöntemlerinin uygulanması gerekir. Pamuklu kulak çöpleri ilk anda en kolay çözüm olarak görülse de, bu kulak çubukları doğru kullanılmazsa kiri daha derine iterek kulaktaki tıkanıklığının artmasına neden olabilir.

Kulak Çubuğunu Doğru Kullanmak
Kulakları temizlemenin en kolay yöntemi duştan sonra pamuklu kulak çubuğu kullanmak olabilir. Pamuklu çubuğu çok derine kadar indirmeden, hafif hareketlerle kulak deliği çevresinde gezdirmek kiri temizlemenizde yardımcı olabilir. Çubuğun kulak deliğine çok sokulması kiri aşağı itebileceği gibi kulak zarına da zarar verebilir.

Kulak Temizlemek İçin Diğer Yöntemler
Hidrojen peroksit kulak kirini temizlemek için kullanılmaktadır. Kulak kanalını kurutabileceğinden haftada 1-2 günden fazla kullanmayın. Eczanelerde damlalık içinde hazır olarak satılan hidrojen peroksit bulabilirsiniz.

Hidrojen peroksit kiri yumuşattıktan sonra başınızı tıkanan kulağınızın aksi yönünde eğerek bir miktar ılık su dökün. Dış kulağınızı çekerek kulak kanalını düzeltin. Daha sonra başınızı tıkanan kulak tarafına doğru eğip kirin çıkmasını bekleyin.

Bu işlemlerden sonra kulağınızı bir havlu veya saç kurutma makinesi (soğuğa ayarlı ve en az 25 santim mesafeden) ile kurutabilirsiniz.

Kulak kirini temizlemek için geleneksel olarak kullanılan bir diğer yöntem ise mumla yapılan işlemdir. Teoride mum ateşinin sıcaklığı ile kulak içerisinde dışarı doğru vakum yaratılarak kirin çıkması sağlanmaktadır. Ancak bu yöntemin işe yaradığına bir klinik araştırma bulunmamaktadır. Bu gibi yöntemleri kullanmadan önce kulak sağlığınızı korumak adına önce doktorunuza danışmalısınız.

Bu yazı kulak temizleme yöntemleri, kulak temizlemenin zararları, kulak temizletmenin zararlarıkulak temizliği nasıl yapılır, kulak temizliği ve bakımı, kulak nasıl temizlenir, kulak temizlemede gliserin, kulağın içi nasıl temizlenir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kulak temizleme yöntemleri, kulak nasıl temızlenır, kulak temizletmenin zararları, kulak nasıl yıkanır, kulak içi nasıl temizlenir, kulak temizleme mumu nasıl yapılır, kulak temizleme mumu zararları, gliserinle kulak nasıl temizlenir, hidrojen peroksit kulak, kulak temizletmenin zararı varmı?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.