Kulak Kaşıntısının Nedenleri ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Kulak Kaşıntısının Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 939 kez görüntülendi

Kulak Kaşıntısının Nedenleri ve Tedavisi

Kaşınan her türlü kulak kişiyi deli eder. Ani oluşan kaşıntılara sıklıkla mantar enfeksiyonu sebep olur daha uzun süreli durumlarda sıklıkla kronik dermatit denilen deri inflamasyonu kaşıntının sebebidir.

Başta oluşan kepek gibi dış kulak yolunda da kuru ince ve bol miktarda kepek oluşabilir buna “seboreik dermatit” adı verilir.

Bazı kişiler yiyeceklerinde değişiklik yaparak (yağlı yiyecekler karbonhidratlar çikolata gibi yiyeceklerden uzak durarak) bu durumun önüne geçebilirler.

Hekimler kulaklar kaşındığında genellikle yağlı veya kortizonlu damlalar önerirler. Uzun süreli tedavisi olmasa da kontrol altında tutulabilirler. Nadir olarak kulak kaşıntısı alerjik de olabilir ve bu durumun tedavisi farklıdır.

Kaşıntılı kepekli kulaklar veya kulak akıntısının biriktiği kulaklar “yüzücü kulağı”nın gelişmesine yatkındırlar. Bu kişiler özellikle kulakları ıslak kaldığında koruyucu kulak damlaları kullanmaları konusunda bilinçli olmalıdırlar. Yüzme mevsimi başlamadan önce kulaklarını temizletmeleri de çok yardımcı olur

Bu yazı kulak kaşıntısı ve akıntısı, kulak kaşıntısı nedenleri, kulak kaşıntısının tedavisi, kulak kaşıntısı neden olur, kulak kaşıntısı nasıl giderilir, kulak kaşıntısına bitkisel çözüm, kulak kaşıntısına ne iyi gelir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kulak kaşıntısına ne iyi gelir, kulak kaşıntısı neden olur, kulak kaşıntısı nasıl geçer, kulak kaşıntısı nasıl giderilir, kulak kaşıntısına bitkisel çözüm, kulak kaşıntısı ne iyi gelir, kulak kaşıntısının nedenleri, kulak içi kaşıntısı nasıl geçer, kulak neden kaşınır, kulak içi kaşıntısına ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.