Kulak İltihabına Ne İyi Gelir Kulak Enfeksiyonu Nedir? Bitkisel Çözüm

  • Genel Sağlık
  • Kulak İltihabına Ne İyi Gelir Kulak Enfeksiyonu Nedir? Bitkisel Çözüm için yorumlar kapalı
  • 1.246 kez görüntülendi

Kulak İltihabına Ne İyi Gelir Kulak Enfeksiyonu Nedir? Bitkisel Çözüm

Kulak iltihabı bakteri ve virüslerin kulakta enfeksiyona neden olmasıyla meydana gelir. Kulak iltihabı yani kulak enfeksiyonu dış kulakta, orta kulakta ve iç kulakta görülebilir. Bu iltihap çocuklarda yetişkinlerden daha sık görülür. Kulakta kir birikmesi, soğuk algınlığı, sinüzit, alerji, kirli havuzlarda, denizlerde yüzme gibi nedenler kulakta iltihaba neden olabilir. Kulak iltihabı antibiyotik ve damlalar ile tedavi edilebilir.

Kulak İltihabı Belirtileri

  1. Kulakta şiddetli ağrı
  2. Kulakta tıkanıklık
  3. Yüksek ateş
  4. Kulakta şişme, kızarıklık
  5. Kulakta dolgunluk hissi
  6. Baş ağrısı
  7. Boğaz ağrısı, boğazda yanma hissi
  8. Kulak kaşıntısı
  9. Yiyecekleri çiğnerken veya yutkunurken acı duyma
  10. Geçici işitme kaybı
  11. Kulak çınlaması
  12. Uyumakta güçlük çekme
  13. Denge kaybı
  14. Baş dönmesi
  15. Mide bulantısı
  16. Kulaktan kötü kokulu şeffaf renk veya sarı renk akıntı gelmesi
  17. İştahsızlık
  18. Halsizlik
  19. Kulaktan kanlı akıntı gelmesi
  20. Ciddi vakalarda kulak zarının yırtılması. Bu durumda kulak yolundan akıntı gelecektir.

Kulak İltihabı Neden Olur?

Kulak iltihabı, bakteriler, virüsler, mantarlar veya diğer mikroorganizmaların kulağa girip çoğalması ile meydana gelir.  Kulak iltihabı, kulakta bulunan östaki borularından birisi şiştiğinde veya tıkandığında ortaya çıkar ve orta kulağınızda sıvı birikmesine neden olur. Östaki tüpleri, her iki kulağımızda boğazın arka tarafına doğru uzanan küçük tüplerdir. Östaki borusu tıkanıklığına yani kulak iltihabına neden olan durumlar şunlardır;

  1. Kirli havuzlarda, denizlerde yüzme
  2. Sık sık banyo yapma, kulağın suyla aşırı teması
  3. Nezle, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu
  4. Kulak kanalının kalıtımsal olarak dar olması ya da beklenmeyen kemik büyümesiyle daralması
  5. Sigara içme alışkanlığı
  6. Hava kirliliğine maruz kalmak
  7. Çocuklarda kulakta bulunan östaki tüpü yetişkinlerden daha kısadır bu nedenle mikropların genizden orta kulağa ulaşması da daha kolaydır. Bu durumun sonucu olarak çocuklarda kulak iltihabı, erişkinlerden daha sık görülür.
  8. Alerjik bünye, bağışıklık sisteminin zayıf olması, yarık damak gibi doğumsal anormallikler, bebeğin yatarak emzirilmesi veya biberon verilmesi, yalancı emzik kullanma gibi faktörler kulak iltihabına yakalanma riskini artırır.

Kulak İltihabı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kulak iltihabı tedavisi için Kulak Burun Boğaz doktoruna gitmelisiniz.

Kulak İltihabı Nasıl Teşhis Edilir?

Kulak iltihabında doktor hastanın yaşadığı sorunları dinler ardından, kulağa baktığı alet (otoskop) ışığı ile kulağın iç durumunu kontrol edip teşhis koyulabilir. Bakteri sonucu oluşmuş iltihap varsa kulak zarı kızarmıştır ve şişmiştir. Kulak zarı bazı vakalarda deliktir ve akıntı görülebilir. Bakterinin neden olmadığı, östaki borusunun tıkanması sonucu oluşan iltihapta, zar içe doğru çökmüş bir haldedir.

Kulak İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak iltihabı doktorunuzun reçete edeceği antibiyotik ve ağrı kesiciler ile tedavi edilebilir. Antibiyotik tedavisinin on gün sürmesi gerekir. Bu arada hastanın ağrısını dindirmek ve ateşini düşürmek amaçlı analjezik ilaçlı verilebilir. Kulak zarında delinme riski saptanırsa kulak zarında küçük bir kesi açılarak iltihabın boşaltılması gerekebilir.

Kulak İltihabı Tedavisi İçin Antibiyotik İsimleri

  1. Amoklovin (1000 mg)
  2. Augmentin (1000 mg)
  3. Cipro (750 mg)
  4. Prefix (250 mg)
  5. Macrol MR (500 mg)
  6. Ofkozin
  7. Ultracef
  8. dnadron
  9. Dksef (500 mg)

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kulak İltihabı Bitkisel Tedavisi

Kahverengi soğanın dış kabuklarını çıkarın. Daha sonra bir parça soğanı blenderdan veya rendeden geçirin, daha sonra süzgeçten geçirip suyunu çıkarın. Katı meyve sıkıcağında da çıkarabilirsiniz. İltihaplı olan kulağa 1-2 damla soğan suyu damlatın.Kürü fazla uygulamak doğru değildir. 2 damladan fazla damlatmamak lazımdır. Birkaç dakika içinde ağrı geçecektir.

Kulak İltihabı Bitkisel Doğal Tedavi Yöntemleri

Sarımsak

Sarımsak antimikrobiyal özellikleri ile doğal ağrı kesiciler arasında yer alır, kulak enfeksiyonu tedavisinde de son derece etkilidir. 1 yemek kaşığı zeytinyağ ve 2 diş küçük küçük dilimlenmiş sarımsağı cezvede kavurun. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilık halde olan bu yağdan kulağınıza 2-3 damla damlatın.

Diğer yöntem ise şudur; iki veya üç diş taze sarımsağı suda beş dakika kaynatın, ocaktan alıp suyunu süzün, blenderdan veya rendede geçirip püre haline getirin, içine biraz tuz katın. Püre haline getirdiğiniz sarımsaklı tuz karışımını temiz bir beze koyun iltihap olan kulağa bu bezi sokun.

Sıcak Kompres

Kulak ilthabı kulakta şiddetli ağrıya neden olabilir. Ağrının giderilmesi için kulağınıza sıcak su torbası tutun. Sıcak uygulama ağrıyı dindirecektir. Evde sıcak su torbası yoksa temiz bir atleti ütüleyin. Sıcak atleti kulağınıza tutun.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı antibakteriyel içeriği sayesinde kulak enfeksiyonunu tedaviye yardımcı yardımcı olur. 3 damla çay ağacı yağı,  2 yemek kaşığı zeytinyağı bir çay kaşığı elma sirkesini karıştırın. İyice karıştırın ve hafifçe ısıtın. Sonra bir damlalık kullanarak kulak içine bu karışımdan birkaç damla dökün. 5 dakika bekletin. Bu çare günde 3 kez uygulanmalıdır.

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Neden Olur Nasıl Geçer Ne İyi Gelir? Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.