Kulak Çınlaması Neden Olur ve Nasıl Geçer?

  • KULAK BURUN BOĞAZ
  • Kulak Çınlaması Neden Olur ve Nasıl Geçer? için yorumlar kapalı
  • 1.726 kez görüntülendi

Kulak Çınlaması Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Pek çok kişi zaman zaman kulağında uğultular, tıslamalar, çınlamalar ve telefon zil sesleri gibi sesler duymaktan şikayetlenmektedir. Kulakta çınlama olduğu zamanlarda bir yerde müzik çalıyormuş ya da rüzgar esiyormuş gibi de hissettirebilir.

Kulak çınlamaları kimi zaman kısa süreli kimi zamanda biraz daha sürekli bir hal alabilir. Uzun süren kulak çınlamaları insanı daha çok strese sokabilen karakterdedir ve can sıkıcı bir durumdur. 40 yaş üzeri insanlarda kulak çınlamaları daha sık görülür.

Kulak Çınlaması Nedenleri

Rahatsızlıklar ve incinmeler

Kulak içindeki yüksek sıvı basıncından dolayı meydana gelen iç kulak bozukluğu ya da çene eklemi problemleri kulak çınlamasına neden olabilir. Ayrıca kafatası sinirlerinde iyi huylu tümör oluşumları da kulak çınlamasına sebep olmaktadır

Kaza ya da darbe sonrasında boyun bölgesinde yaşayabileceğiniz sakatlıklar iç kulak bozukluğu yaratarak ciddi kulak çınlamalarına neden olabilmektedir.

Yüksek sese maruz kalmak

Yüksek sesli ve kalabalık ortamlarda sürekli bir şekilde çalışan, vakit geçiren kişilerde zaman içerisinde işitme problemleri oluşabilmektedir. Bu durumun sonucunda kulak çınlaması görülebilir. Ayrıca kulaklıkla yüksek sesle uzun süre müzik dinlemek kulak çınlamasının bir diğer nedenidir.

Damar sıkışması

Kulak çınlamasına neden olan bir diğer durumda damar sıkışmasıdır. Yaygın neden olarak boyun içerisinde tümör oluşması ve damara baskı yaparak sıkışma yaratması gösterilmektedir. Damarlar sıkıştığında kan akışındaki düzen bozulacak, tansiyon problemleri ortaya çıkacak ve kılcak damar zedelenmesi de gerçekleşecektir. Ayrıca yüksek kolesterolde damarlarda tıkanma yaratacağından uzun süreli kulak çınlamasına neden olabilir.

İlaç kullanımı

Bazı antibiyotik çeşitleri, kanser ilaçları, sıtma ilaçları ve suda eritilerek içilen ilaçlar yan etki olarak kulak çınlamasına sebebiyet verebilmektedir. İlaç kullanımı sona erdiğinde kulak çınlaması da geçecektir.

Kulak çınlamasının diğer nedenleri

İlerleyen yaşlarda görülen işitme kayıpları, kulak kirinin fazla olması nedeniyle kulak tıkanması, östaki borusunun tıkanması ve kulağın iç kemik yapısındaki değişimler kulakta çınlamaya sebep olabilir.

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Kulak tıkanması, kulak çınlaması gibi problemler için aile hekiminiz sizin danışmanınız konumundadır. Gerekli muayeneyi yaptıktan sonra basit sebepler ise size ilaçlar verecektir. Eğer iç kulak yapısında bozukluklar meydana gelmişse sizi KBB uzmanına yönlendirecektir.

Daha üst bozuklukların tespit edilmesi halinde sizi odyolojist uzmanına da yönlendirebilirler.

Stres Yönetme ve Terapiler

Kulak çınlaması problemi uzun süreli olduğunda insanı strese sokabilir ve baş etmekte güçlük çekebilirsiniz. Ancak yapılan beyin terapileri ile kulak çınlamasına karşı düşünce yapınız değişebilir ve stres oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Yapılan tedavi yöntemi ile birlikte kulak çınlamasına karşı etkin bir çözüm elde edilmesinin yanı sıra vücudu strese karşı çok daha güçlü hale getirmeyi başarmaktadır.

Davranışa Özel Terapiler

Uygulanan teknikler ile birlikte kulak çınlaması yaşadığınız anda verdiğiniz kötü tepkiler tamamen değiştirilmektedir. Bu sayede içinde bulunduğunuz durumun, stresin ve depresyon algısının tamamen gereksiz olduğunun farkına varabilirsiniz.

Kulak çınlamasına karşı uygulanan davranış terapileri ile duyduğunuz seslerle çok kolay bir şekilde başa çıkabilirsiniz. Kulak çınlamasındaki ana neden tedavi edilene dek davranış terapileri ile moralinizi çok daha yüksek tutabilirsiniz.

Maskeleme Yöntemi

Kulak çınlamasına karşı maskeleme yöntemi için aletler bulunmaktadır. Bu aletler sayesinde kulak çınlaması esnasında güzel sesler duymanız sağlanmaktadır. Kulak maskesi satın almak kulak çınlaması için iyi bir çözüm ancak arka planında fan ve radyo benzeri gürültüler bulunduran kulak maskeleri daha etkili olabilmektedir. Sadece hangi sesin sizin daha çok hoşunuza gideceğini belirlemeniz yeterli olacaktır.

Kulak Çınlaması Bitkisel Tedavi Yöntemi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’na ait kulak çınlaması için kesin çözüm niteliğindeki bitkisel tedavi yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıda belirttiğimiz kürü düzenli olarak kullandığınız takdirde kulak çınlaması için evde tedavi yöntemi elde etmiş olacaksınız.

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Beyaz Lahana Kürü

Yarım litre kaynar su içerisine 7 adet beyaz lahana yaprağı ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatın ve 10 dakika kadar ateşin altını kısarak pişirmeye devam edin. Elde ettiğiniz beyaz lahana suyunu aç karna olacak şekilde sabah ve akşam öğünlerinden yarım saat önce 1 su bardağı olacak şekilde tüketin.

5 gün boyunca devam ettiğiniz bu küre 3 gün ara vermeniz gerekmektedir. 3 gün aradan sonra 5 gün daha devam edin. Yeniden 3 gün ara verdikten sonra toplam 24 gün süren ve 15 gün beyaz lahana suyu içtiğiniz bu kür kulak çınlamasını önlemek için oldukça etkilidir.

Kür sonunda 10 gün daha sıvı U – vitamini takviyesi yaparak kulak çınlamasından tamamen kurtulmanız mümkün olabilmektedir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.