Kramp Nedenleri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Kramp Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.029 kez görüntülendi

Kramp Nedenleri ve Tedavisi

Bazen spor yaparken, bazen ise bir anda ani bir hareketle vücudumuzun belirli bir noktasında müthiş bir ağrı yaşadığınız muhakkak olmuştur.

Bu tip ağrılara tıp dilinde kramp denir. Peki kramplar neden olur, sebepleri ve tedavisi hakkında kısa kısa bilgiler öğrenmeye ne dersiniz?

Kramp Nedir: Belirli nedenlerle kaslarda meydana gelen ani kasılmalara kramp denir. Kramp ani bir şekilde şiddetli bir ağrı ile beraber oluşur.

Kramp Nedenleri – Kramp neden girer: Her vücudun belirli bir anatomik yapısı vardır. Doğal olarak her insanın bünyesi vücut işlevlerine farklı tepkimeler verir. Aşırıya kaçan egzersizler, vücuda aşırı yüklenme, adale zorlanması olması, aynı pozisyonda belirli süreden fazla kalmak, aşırı yorgunluk ve fazla şekilde su kaybı kramp oluşmasının başlıca nedenleridir.

Bunun yanı sıra; şeker hastalarında, böbrek ve kalp damar rahatsızlıklarında ve hamilelik döneminde kramp meydana gelmesi çok normaldir.

Diğer taraftan magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi hayati önem taşıyan minerallerin eksikliği de kramp oluşmasına neden olur.

Kramp Tedavisi: Kramp girmesi durumunda, kramp giren bölge aşırı derecede hassas olacağı için, sakin ve nazik hareket ederek hastayı mümkün olduğunca rahatlatmak ve kramp giren bölgeyi germek kaslar için iyi gelir.

Kramplara masaj ve sıcak su banyosu iyi etki yaratır. Kramp giren kaslar yavaşça hareket ettirilerek yumuşatılmaya çalışılır. Hamilelerin kramp sorunu yaşamaması için ise bol bol su tüketmesi ve mineral alması gerekir.

kramp-nasil-giderilir

Bu yazı kramp nasıl girer olur giderilir çözülür önlenir tedavi edilir geçer krampa iyi gelen yiyecekler şeyler bitkiler meyveler ilaçlar hareketler kremler ne iyi gelir karşı ne yapılır kramplar için hangi doktora gidilir sebepleri nedenleri ilk yardım bitkisel tedavi neden olur girer ne kadar sürer konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kırap neden olur, kırapların sebebi, kırap gırmesi, kırap neden girer, mini kırap, kırapın nedenleri, kırap hastalıgına ne ıyı gelır, mideyegiren kırap neyle gecer neiyigelir, kırap neden girer vücuda, giran neden oluşur ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.