Koyun Otu Çayının Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Koyun Otu Çayının Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.533 kez görüntülendi

Koyun Otu Çayının Faydaları

Koyun otu aslında tarihte kullanımı olan bir ot olarak karşımıza çıkmakta. Antik Yunan’a kadar geçmişi geriye gitmektedir. Bitkinin kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri ile hazırlanmış olan bir çaydır. Çeşitli kaynaklarda kasık otu, kaşık otu, kızılyaprak isimleri ile de adlandırılmış bulunmaktadır. Koyun otunun tadı acıdır ve bu yüzden dolayı özellikle içimi sırasında sizler de bal ile tatlandırabilirsiniz. Ağırlıklı olarak Amerika’da ve Kanada’da yetişir. Aslında bitkinin anavatanı İngiltere’dir ve gül ailesi grubundan olan koyun otu, koyu yeşil bir bitkidir. Ancak çiçekleri küçük ve sarıdır. Uzun dağları üzerinde çiçekler açılmaktadır. Bitki genellikle çalılık alanlarda, yol kenarlarında ve alkali toprağa sahip olan bölgelerde daha fazla yetişmektedir.

Koyun Otunun Çayı Nasıl Hazırlanır?

Koyun otu için güneşli veya yarın güneşli alanlar oldukça ideal alanlar olarak geçmektedir. Tohumları kalın olduğu için  filizlenmek için soğuk havaya ihtiyaç duyarlar. Bu anlamda özellikle başta soğuk hava almaları iyidir. Koyun otunun faydaları konusundan bahsedecek olursak öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki enfeksiyonlara karşı çok rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca idrar söktürücü özelliği ile de ön plandadır.

Sindirim sistemini çalıştırır. İshale ve hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Güçlü bir antioksidan olarak sizler de kullanabilirsiniz. Ayrıca özellikle romatizma ağrıları için kullanılan bir çay olarak bilinmektedir. Boğaz ağrısına, kuru öksürüğe iyi gelmektedir. Hatta kuru öksürüğü geçirmektedir. Karaciğer fonksiyonlarının daha iyi çalışması ve daha rahat bir şekilde hareket etmesi için fayda sağladığı bilinmektedir. Göz nezlesine de iyi geldiği kanıtlanmış bulunmaktadır.

Elbette ki koyun otu çayı bu kadar faydalı olduğuna göre hazırlanışı konusunda da sizlere bilgi vereceğiz. Koyun otu çayını hazırlamak için öncelikle kurutulmuş yapraklarına ve çiçeklerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bir bardak çay hazırlamak istediğinizde bir veya iki çay kaşığı kadar kurutulmuş koyun otu yaprağını kaynamış suyun içine atabilirsiniz. Burada  asıl dikkat etmeniz gereken şey 10 15 dakika kadar demlenmesini beklemek olacaktır. Böylece yapraklara çiçekler tamamen özünü bırakmış olacaktır. Yapraklar ve çiçekleri süzdükten sonra içimine sağlayabilirsiniz. Az önce de dediğimiz gibi tadı başta biraz acı gelecektir. Bu yüzden dolayı yarım çay kaşığı kadar bal ilave edebilirsiniz. Yemeklerden sonra günde 3 bardak tüketme şansınız var. Bu sayede de az önce de dediğimiz gibi bağırsakların ciğerlerin çok daha iyi duruma geldiğini görüyorsunuz.

Koyun Otunun Faydaları Nelerdir?

Ayrıca bir koyun otu bitkisinden hazırlanan birçok krem ve jel nerede bulunmaktadır. Koyun otu bitkisi faydaları denildiği zaman aslında kremler jeller kanamayı durdurmakta yarayı temizlemekte hatta kaşıntılı cilt rahatsızlıklarına kadar tedavisinde bu otu kullanabilmektesiniz. Tarihçesi olarak çok eskiye de dayanmasının yanı sıra ayrıca Çin’de geleneksel tıpta kanı temizlemek için başvurulan şifalı bitkilerden biri olarak kullanılmış bulunmaktadır. Ancak fazla tüketim ciltte hassasiyete yol açabilir. Özellikle emziren veya hamile kadınlar için içmemesi önerilmektedir. Kan inceltici ve tansiyon ilaçları kullanan insanların da içmemeleri gereken bir çay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Koyun otu çayı hakkında son olarak şunu söylemek gerekir ki elbette ki her bitkide olduğu gibi bunu da düzenli bir şekilde kullanmak önemlidir. Yani herhangi bir ilacı nasıl düzenli şekilde kullanırsanız tam anlamıyla verim alıyorsunuz. Aynı şekilde koyun otu çayının anda eğer sizler de tam anlamıyla verim almak ve vücudumuza sağlıklı yönünden ön plana çıkarmak istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken çok fazla kullanmak yerine düzenli ve doğru bir şekilde kullanmak olacaktır. Bu konuda doktora danışarak kullanmak da sizler için daha faydalı sonuçlar doğuracaktır. Bunu da bilmek gerekir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.