Koltuk Altı Kokusu Ve Ter Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir?

  • Genel Sağlık
  • Koltuk Altı Kokusu Ve Ter Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir? için yorumlar kapalı
  • 1.012 kez görüntülendi

Vücudunuz terleyince kötü kokar, peki ter neden kokar? ter kokusunun 9 nedeni makalemizde koltuk altı kokusu ve ter kokusuna yol açan faktörlere yer verdik. Yeni çalışmalar terin sadece vücuttan çıkan bir bakteriyle karıştığında koktuğunu göstermiştir. Dehidratasyon yani vücudun susuz kalması da terin kötü kokmasının nedenlerinden biridir. Stres, giydiğiniz kumaşlar, parfümler hatta yedikleriniz de ter kokusunu koltuk  etkiler.

Stres terin kokmasına neden olur

Stres altında olduğunda tüm vücut terlemeye başlar. Bu süreçte vücut kortizol hormonu salgılar, bakteriler kıyafetinizle karışır ve ter kötü kokar.

Sentetik kıyafetler

Sentetik kumaş pamuk gibi teri emmez. Çok terleyen biriyseniz rayon ya da polyester gibi daha çok terleten ve daha kötü kokmanıza neden olan kumaşlardan uzak durun.

Parfümler

Parfümler de kötü kokuya neden olabilir. Anti bakteriyel özelliklere sahip olmayan bazı parfümler vardır. Bu parfümler koltuk altına sıkıldığında terle birleşip bakteriler koltuk altı kokusuna neden olacak şekilde vücut üzerinde çoğalmaya başlar.

İlaçların yan etkileri

Bazı ilaçlar da yan etki olarak koltuk altı kokusu ve ter kokusu yapabilir.. İlaçların içindeki kimyasallar kokudan sorumludur.

Vitamin eksikliği

Terin kokmasının diğer bir nedeni vücutta beslenme yetersizliğidir. Örneğin vücutta magnezyum eksikliği koltuk altı ve terde kötü kokuya neden olur.

Düşük karbonhidratlı diyetler

Kötü kokunun diğer bir nedeni düşük karbonhidratlı beslenmedir. Terdeki kötü kokuyu azaltmak için diyetinize biraz daha karbonhidrat ekleyin.

Tatlılar 

Tatlılar sadece göbek yağlarına neden olmakla kalmaz, ter kokusu üzerinde de etkilidir. Çok şeker alımı, şekeri alkole döndüren mayaların sayısını artırır bu durum da vücut ve koltuk altında kötü kokuya neden olur.

Tuvalet alışkanlıkları

Gıda alışkanlıklarının yanı sıra ter kokusu kötü tuvalet alışkanlıklarından da kaynaklanır. Çalışmalar, dışkı ya da idrarı uzun süre tuttuğunuzda terin kötü kokmaya başladığını göstermiştir. Sindirim sistemi toksinleri gözenekler vasıtasıyla attığından uzun süre tuvaletinizi yapmadığınızda teriniz ve koltuk altınız da kokmaya başlar.

Baharatlı gıdalar

Baharatlı gıdaların da terin kokmasının en sık karşılaşılan nedenlerindendir.

Ter kokusu nasıl geçer?

  1. Ter kokusu veya koltuk altı kokusundan muzdaripseniz dahiliye doktoruna başvurup vitamin testi yaptırın, bazı vitamin eksiklikleri de kokuya neden olabiliyor.
  2. Haftada bir kaç kez koltuk altınızı antibakteriyel sabunlarla yıkayıp temizleyin. 
  3. Genital bölge ve koltuk bölgelerinizdeki kılları düzenli temizleyin.
  4. Kullandığınız ilaçları gözden geçirin, yan etki olarak koku yapıyorlarsa bu ilacı muadili ile değiştirin.
  5. Düzenli banyo yapın, hijyene dikkat edin.
  6. Polyester giysiler yerine pamuklu olanları tercih edin.
  7. Günde 2-2,5 lt su içmeye devam edin, su içmek vücuttan toksinleri temizleyerek terinizin kokmasını önleyecektir.

Ter Kokusu Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Ter Kokusuna Kesin Çözüm Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.