Kızamık, paramiksovirüs adı verilen bir virüsün neden olduğu bir solunum enfeksiyonudur. Genellikle çocukları etkiler, ancak bazen yetişkinleri de vurur.

Virüs ağırlıklı olarak A vitamini eksikliği, yetersiz beslenme, hijyenik olmayan yaşam koşulları vb. nedenlerle bağışıklığı zayıflamış olan bir kişiye saldırır. Kızamığın başlıca semptomları grip veya soğuk algınlığına benzerdir. Bunlardan bazıları burun akıntısı, konjunktivit, yorgunluk, öksürük, ateş, yüzde, boyun, alın ve ayaklarda döküntülerdir. Hapşırma, sinirlilik ve parlak ışıktan hoşlanmamak da bazı diğer uyarı işaretleridir. Ne yazık ki, bugüne kadar kızamıktan kurtulmak için hiçbir ilaç bulunmamıştır. Bu nedenle, önleyici tedbirlerin alınması şarttır. Başka bir deyişle, solunum yolu enfeksiyonları (pnömoni gibi), kulak enfeksiyonu, dehidrasyon, vb. gibi bazı ciddi komplikasyonlarla sonuçlanır.

Arpa

Arpa bolca mineral, C vitamini ve antioksidanlarla doludur. Hastalığın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olan yüksek miktarda çinko içerir. Bir bardak arpa alın ve 3 bardak suya karıştırın. Suyu yarıya inene kadar kısık ateşte kaynatın. Karışım soğuduktan sonra süzün. Tadına bakın ve tuz ve şeker katın. 30 gün boyunca günde 2-3 bardak için. Kızamığa bağlı öksürüğün rahatlaması açısından size kesinlikle yardımcı olacaktır. Alternatif olarak, bu içeceği biraz şekerli badem yağıyla tatlandırabilirsiniz.

 

Calendula Çiçeği

Calendula çiçekleri vücudun iyileşme sürecini hızlandıran birkaç temel mineral ile yüklüdür. 3 bardak su kaynatın ve sonra 1 yemek kaşığı calendula çiçeği ekleyin. Bu çözeltiyi demleyin, süzün ve semptomlar sona erene kadar günde iki kez için. Daha etkili sonuçlar için nane yağı veya şeker de ekleyebilirsiniz.

Demirhindi Tohumu ve Zerdeçal

Zerdeçal, kızamıkla birlikte gelen bir dizi rahatsızlığı tedavi edebileceğinden, şifalı özellikleriyle ünlüdür. Bir bardak ılık süt alın. Üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ve bal ekleyin. Bir ay boyunca günde iki kez düzenli olarak için ya da, demirhindi tohumunu toz haline getirin ve eşit oranda zerdeçal tozu ile karıştırın. Kızamığın etkili bir şekilde tedavi edilmesi için bu karışım günde üç kez alınmalı ve toplamda 350gm ila 425gm ölçüsü geçilmemelidir.

Sarımsak

Bir iki diş sarımsağı ezin ve bal ile karıştırın. Daha iyi sonuçlar için günlük olarak tüketin. Bir bardak su içine, kediotu ve sarımsak ekleyerek, bir infüzyon yapın. Süzdükten sonra tüketin. Tadını artırmak için bal eklenebilir. Alternatif olarak, etkilenen bölgeye sarımsak yağı sürün.

Limon Suyu

15-25 ml su elde etmek için biraz limon sıkın, su ile karıştırın ve günde birkaç kez için. Alternatif olarak, etkilenen bölgeye limon suyunun uygulanması, deri döküntülerini yatıştırır ve kaşıntıyı azaltır.

 

Kudret Narı ve Kök Zerdeçal

Kudret narı, bağışıklık sistemini güçlendiren çinko, C vitamini, demir, potasyum ve diyet lifi ile doludur. Çiğ zerdeçal köklerini güneş ışığında kurutun. Daha sonra ince bir toz haline getirmek için öğütün. Şimdi bir kudret narının suyunu çıkarın. Bir çorba kaşığı kudret narı suyunu bir çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı zerdeçal tozuyla karıştırın. 2-3 hafta boyunca günde üç kez alın.

Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi suyunda bol miktarda besin öğesi bulunur ve vücudunuzdaki toksik elementleri temizleyen doğal kızamık ilacıdır ve kızamıktan hızlıca kurtulmanıza yardımcı olur. Antioksidan bakımından zengin olduğu için kendisini de yiyebilirsiniz.

 

Portakal Suyu

Kızamığı iyileştirmek için muazzam bir kaynaktır. Bir kızamık hastası genellikle iştah kaybı yaşar. Portakal suyunun C vitamini açısından zengin olması, tat alma yetisini iyileştirir ve iştahı artırır. Bu yüzden günde iki kez tüketin.

 

Ananas Suyu

Ananas iyi bir manganez kaynağıdır ve ayrıca önemli miktarda B1 vitamini içerir. Bu meyve suyu kesinlikle kızamık belirtilerini aşmanıza yardımcı olacaktır.

Çemen Tohumu

Çemen otu tohumlarını iki saat suda bekletin. Her 30 dakikada bir süzün ve bu sudan 3 çay kaşığı için.

Aloe Vera

Biraz aloe vera jeli alın ve etkilenen bölgelere uygulayın. Cilt kızarıklıklarını azaltır ve aynı zamanda iltihaplı veya kırmızı deriyi yatıştırır. Kızamığı iyileştirmenin en hızlı yöntemlerinden biridir.

Meyankökü

Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklerle dolu olan meyankökü, kızamık tedavisinde etkilidir. Meyan kökü tozu yapın. Bal ve meyankökü tozundan birer kaşık alın ve bir bardak ılık suya karıştırın. Boğaz ağrısını hafifletmek ve öksürüğü azaltmak için günde bir kez için. Alternatif olarak, günlük bir ya da iki kez meyankökü alın.

Zeytin Yaprağı

Zeytin yaprağının antiviral ve antimikrobiyal özellikleri kızamığa neden olan virüsü öldürür. Kalın bir macun oluşturmak için zeytin yapraklarını ezin. Sonra, etkilenen cilt bölgesine uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkadıktan sonra kurulayın. Bunu en az iki hafta boyunca günde bir veya iki kez uygulayın. Ayrıca, etkilenen bölgelere zeytinyağı da uygulanabilir.

 

Nane veya Fesleğen Yaprağı

Nane ve fesleğen, her ikisi de soğutma etkileri ile bilinir. Antienflamatuvar ve antiseptik etkileriyle, vücuttaki döküntüleri azaltmaya yardımcı olur. Nane yaprakları veya fesleğen yapraklarını bir macun yapın ve doğrudan kızamık üzerine uygulayın.

Yulaf Ezmesi

Bir veya iki bardak çiğ yulaf ezmesi alın ve banyo suyuna ekleyin. Kısa bir süre için bekletin. Sonra bu su ile yıkanın. Bu doğal tedavi kesinlikle kızamıktan kaynaklanan deri döküntüleri ve kaşıntıda rahatlama sağlayacaktır.

 

Karbonat

Bir fincan karbonat alın ve banyo suyuna ekleyin. Kaşıntıdan kurtulmak için bu suyla yıkanın. Ayrıca, karbonat ve su karıştırılarak bir macun yapın ve etkilenen alana uygulayın.

 

Sandal Ağacı

Sandal ağacından yapılan macunun iyileştirici özellikleri ve yatıştırıcı kokusu kızamığın neden olduğu deri döküntüleri için mükemmeldir. Daha fazla enfeksiyon oluşmasına engel olan antiseptik ve antiviral özelliklerle doludur. Tozundan bir macun yapın ve etkilenen cilde uygulayın.

Zencefil

Zencefil ateşi azaltan ve bağışıklık sisteminizi geliştiren antienflamatuvar bir maddedir. Zencefili soyun ve ezin. 4 bardak su kaynatın. 2 cm ezilmiş zencefili ekleyin. Bir kapakla kapatın ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Çayı süzün. İçine bal ve limon ekleyebilirsiniz.

Soğuk algınlığı veya grip tedavisi için alıyorsanız, tatlandırıcı tavsiye edilmez. Zencefil çayının aşırı tüketimi ishal, mide bulantısı ve mide ekşimesine neden olabilir.