Kivi Alerjisi Neden Olur, Belirtileri Neler, Nasıl Geçer?

  • Genel Sağlık
  • Kivi Alerjisi Neden Olur, Belirtileri Neler, Nasıl Geçer? için yorumlar kapalı
  • 984 kez görüntülendi

Kivi Alerjisi Neden Olur, Belirtileri Neler, Nasıl Geçer?

Kivi kökeni Çin’e dayandığından Çin bektaşi üzümü olarak da bilinir. Kivi tek başına meyve olarak yenilebildiği gibi pastalara konulabilir, meyve salatası yapılabilir ve kivi suyu olarak tüketilebilir. Southampton Üniversitesi kivinin ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilen bir meyve olduğunu bildiriyor.  Bu üniversitede yapılan çalışmalar çocukların kivi alerjisine daha yatkın olduğunu ve şiddetli semptomlar yaşayabileceklerini tespit etmiştir.

Bağışıklık sistemimiz kivinin içeriğindeki proteini yanlışlıkla tehdit olarak algılar ve vücut buna çeşitli tepkiler verir böylece kivi alerjisi belirtileri ortaya çıkmış olur.

Kivi alerjisi oral alerji sendromu olarak da bilinen bir duruma yol açabilir. Oral alerji sendromu, ağız, dudak ve dili etkileyen çeşitli semptomlarla ilişkilidir. Kivi alerjisi olan kişiler ağızda, dudaklarda ve dilde yanma, kaşıntı ve karıncalanma hissi yaşayabilir. Ayrıca ağız, dudaklar, dil ve boğazda şişme de görülebilir.

Diğer pek çok gıda alerjenin de olduğu gibi kivi de ciltte çeşitli alerjik belirtilere neden olabilir. Kivi alerjisi ciltte kaşınma, döküntü, ürtiker ve kırmızı, kaşıntılı, şiş cilt gibi belirtileri tetikleyebilir.

Kivi alerjisi olan kişiler solunum ilgili çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Nefes darlığı, nefes alırken zorlanma, burun tıkanıklığı, hırıltılı nefes alma bunlardan bazılarıdır.

Kivi karın bölgesini etkileyen semptomlara neden olan alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Kivi alerjisi olan kişiler, midede ağrı, bulantı, kusma ve ishal gibi gastronomik belirtilerle karşılaşabilirler.

Kivi alerjisi merkezi sinir sistemini etkileyip sersemlik, baş dönmesi ve bayılma gibi semptomlara yol açabilir. Bu belirtiler ciddi ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden alerjik tepki anaflaksi ile ilişkili olabilir. Bu belirtilerin görüldüğü kişiler, mutlaka doktora başvurmalıdır.

Kivi alerjisi tedavisi için kividen ve kivi içeren her türlü gıdadan uzak durun. Kivi alerjisi belirtilerinden kurtulmak için doktorunuz antihistaminik ilaç reçete edebilir.

Domates Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

Çekirdek Alerjisi – Belirtileri, Teşhisi Ve Tedavisi Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.