Kist İçin Soğan Kürü Tarifi Ve Kist Ağrısına Ne İyi Gelir?Doğal Tarifler

  • Genel Sağlık
  • Kist İçin Soğan Kürü Tarifi Ve Kist Ağrısına Ne İyi Gelir?Doğal Tarifler için yorumlar kapalı
  • 1.133 kez görüntülendi

Kist İçin Soğan Kürü Tarifi Ve Kist Ağrısına Ne İyi Gelir?Doğal Tarifler

Yumurtalık kistleri genellikle iyi huylu olan ancak bazı durumlarda yırtılma, iç organlara zarar verebilme eğiliminde olabilen içi sıvı dolu kütlelerdir. Kist ağrısı nasıl geçer? makalemizde yumurtalık kisti ve diğer bölgelerdeki kist ağrıları için ne yapmalı? Konusunda bilgiler verdik.

 Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Yumurtalık Kistini Geçiren Kür Tarifi

1 adet orta boy resimde görülen yemeklik soğanı (kırmızı, mor veya kabuğu beyaz olan soğan kullanılamaz) kabuklarını soyup dörde bölün. Önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya (marketten alacağınız pet şişe suyu kullanabilirsiniz) soğanları ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve içine başka hiç bir şey ilave etmeden öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 er bardak bu soğan suyundan tüketin. Soğan kürü‘nü sadece 15 gün uygulayıp bitirin. Soğan kürünün adet döneminde uygulamasının her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat, etkisi açısından en ideal zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra uygulanmalıdır. Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalısınız. Hamile kalmak için soğan suyu küründen sonra kuru incir kürü uygulanmalıdır. (her iki kürü aynı anda uygulamayınız) Uyarı: Soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalı.Bu kürü uygulamaya başladığınızda 2. – 3. günden itibaren akıntılarınızın çözüldüğünü ve ne kadar fazlalaştığını hayretle göreceksiniz.

Kist Ağrısı Nasıl Geçer?

  1. Günde 2-3 kez yaklaşık 15-20 dakika boyunca ağrı ola yere buz torbası ile soğuk kompres uygulayın.  Soğuk, sinir uçlarını uyuşturup ağrıda rahatlama sağlayabilir.
  2. Papatya çayı da kist ağrısını geçirmekte çok etkilidir. Ağrı ve krampları azaltmak için papatya çayı için. Papatya, sakinleştirici, rahatlatıcı ve ağrısı kesici özellikte olan bir bitkidir; vücuttaki ağrı ve gerginliği azaltabilir. Papatya çayı yapmak için 1 bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya atıp 5 dk bekletin. Süzüp, içine bal katıp tüketin. Kist ağrısının geçmesi için günde 2-3 bardak papatya çayı içebilirsiniz.
  3. Epsom Tuzu da yüksek magnezyum sülfat içeriği sayesinde kas gevşetici olarak görev yapıp, kist ağrısını geçirmekte önemli rol oynar. Sıcak su dolu küvete bir bardak Epsom tuzu ekleyin. 5-10 damla lavanta, gül veya yasemin gibi uçucu yağlardan katın. Birkaç dakika karıştırıp tuzun çözülmesini sağlayın. Bu suda belden aşağınız 20-30 dakika beklesin. Bu yönteme günde 1 kez devam edin.
  4. Zencefil iltihaplanmayı azaltan ve ağrıyı hafifleyen güçlü bir anti-inflamatuar bitkidir. Günde 2-3 bardak zencefil çayı içmek de kist ağrısını geçirmekte önemli rol oynayacaktır. Zencefil beyinde ağrı reseptörlerini uyaran prostaglandin düzeylerini düşürerek ağrı hissini hafifletebilir.
  5. Ahududu çayı tüketin. Ahududu çayı kadın üreme organlarına yararlıdır, kist ağrısını gidermeye de yardımcı olur.
  6. Magnezyum bakımından zengin gıdalar yiyin. Vücudunuzda magnezyumun yeterli düzeyde bulunması, progesteron düzeylerini yükseltip kist ağrısını engelleyebilir. Magnezyumun iyi kaynakları şunlardır:  bamya, ıspanak, tam tahıllı gevrekler, siyah fasulye, kabak çekirdeği, muz, kabak, fındık ve besin takviyeleridir. Kadınlar için önerilen günlük magnezyum alım miktarı 320 mg’dır.
  7. Kist ağrısını engellemek için progesteron alımını artırın. Progesteron vücuttaki östrojen seviyesini dengeleyen doğal olarak bulunan bir hormondur. Progesteron düzeylerini artırmak için diyete daha fazla B6 vitamini ekleyin. B6 vitamini vücudunuzda yeterli düzeyde progesteron bulunması için ideal bir vitamindir. B6 vitamini karaciğerdeki aşırı östrojeni parçalayarak hormonal dengeyi sağlar böylece kist ağrısını geçirmeye yardımcı olur.. Kepekli tahıllar, ceviz, yağsız kırmızı et, muz, patates, fasulye, ıspanak ve tahıllı gıdalar B6 vitamini açısından zengin yiyeceklere birer örnektir.B6 vitamini  için önerilen doz günde 2 mg’dır.
  8. C vitamini alımını artırın. C vitamini progesteron gibi hormonların seviyesini ve doğurganlığı artırır. Vücudunuzdaki progesteron üretimini artırmak için doktorunuza danışıp altı ay boyunca günlük 750mg C vitamini alın.
  9. Östrojeni yüksek gıda ve bitkileri tüketmeyin. Lavanta, meyan kökü, Dong Quai, şerbetçiotu, çay ağacı yağı gibi bitkilerden uzak durun. Keten tohumu, tofu, soya fasulyesi, susam, çok tahıllı ekmek, soya sütü, sarımsak, Humus, kuru kayısının da yüksek östrojen kaynağı olduğunu unutmayın.
  10. Hormonal dengeyi sağlamak için östrojen alımını azaltın. Aşırı östrojen genellikle yumurtlama bozukluklarına neden olur. Artmış östrojen düzeyleri daha çok yumurtalık kisti oluşmasına neden olarak ağrıları artırır. Herhangi bir hormonal östrojen takviyesi alıyorsanız hormonal dengeyi düzenlemek için bırakabilirsiniz fakat bu değişimi yapmadan doktorunuza danışmalısınız.

Kist Ağrısı Nasıl Geçer?

  1. Hipofiz bezini uyarmak için çinko alın. Çinko yumurtlamayı ve progesteronun yeterli düzeyde üretimini teşvik etmek için folikül uyarıcı hormon salgılanması sinyalini hipofiz bezine veren mineraldir. Çinko açısından zengin gıdalar arasında dana karaciğeri, bitter çikolata, buğday tohumu, nohut, karpuz, yağsız kırmızı et, kabak ve kabak çekirdeği bulunmaktadır. Günlük çinko alımı 25 mg’ı geçmemelidir.
  2. Ağrıyı azaltmak için bromelain açısından zengin gıdalar yiyin. Bromelain ananasta bulunan bir enzimdir, vücudunuzdaki acı ve ağrıdan sorumlu prostaglandin düzeylerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  3. Ağrıyı yenmek için nane çayı hazırlayın. Nane geleneksel olarak ağrıyı gidermek için kullanılır. Nane ağrıyı gideren analjezik özelliktedir.
  4. İdrarınızı tutmayın. İdrar tutmak da kist ağrısını şiddetlendirebilir.
  5. Kabızlık kist ağrısını tetikler. Kabızlıktan kaçınmak için bol miktarda su için. Günde 8-10 su bardağı su içmeye özen gösterin.
  6. Şiddetli veya dayanılmaz pelvik ağrı yaşarsanız tıbbi yardım alın. Şiddetli pelvik ağrı yumurtalık kistlerinin büyüdüğünün ve artan basınçla çevre dokuları sıkıştırdığının göstergesidir.Karın boyutunun artması kistin büyüdüğünün de işaretidir. Karın boyutunu günlük olarak mezura ile ölçün. Anormal şiddetli adet kanamaları geçirip geçirmediğinize bakın. Menstrüel akış 80 mlden fazlaysa, her saatte bir ped ya da tamponu tamamen ıslatıyorsa bu büyüyen yumurtalık kistinin çevre dokuları sıkıştırdığına işarettir. Kalıcı yüksek ateş yumurtalık kisti nedeniyle oluşan bir enfeksiyona işaret edebilir. Ateşinizi ölçün, enfeksiyon ciddi olabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.