Kırık saç uzar mı? Saç neden kırılır? Erkek ve bayanda kırık saçlar nasıl düzelir?

Kırık saç uzar mı? Saç neden kırılır? Erkek ve bayanda kırık saçlar nasıl düzelir?

Kırık saç uzar mı sorusu saç kırıkları yaşayan kişiler tarafından merak konusu olan bir çeşit saç problemidir.

Saç kırılması ve dökülmesi nadıl olur?

Kırılmaların engellenmesi kişinin saç yapısına uygun olan tedavi ile mümkün olur. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir. Bazen bakım yapılmasına rağmen kırıklar oluşabilmektedir. Fakat bakımın düzenli yapılması kırılma oranını büyük ölçüde azalttığı için saç bakımının yapılması tavsiye edilir. Fön çektirmek, maşa yapmak, kimyasal ürünleri kullanmak da saçlara bir hayli zarar vermektedir. Saç tellerinin kırılmasının en belirgin nedeni saçların nem kaybetmesidir.

Kırık saçlar uzar mı?

Öncelikle saçların neden kırıldığına bakmak ve çıkan sonuca göre önlem almak gerekir. Kırılma nedenlerinden biri biotin eksikliğinin olmasıdır. Biotin eksikliği saçların kalitesi için gereklidir. Yanlış bir şekilde beslenmek, yeterli oranda protein almamak, sağlık problemlerinin olması sebeplerdendir. Bunların dışında saçların sık bir süreyle boyanması, kullanılan boyaların yoğun oranda kimyasal içermesi, saçların bilinçsiz bir şekilde işlem görmesi, perma, maşa, fön, saç şekillendiricilerinin sürekli olarak kullanılması saçların kırılmasına neden olur. Ayrıca saçları arkaya doğru sıkı bir biçimde toplamak da saçların cansızlaşmasına ve kırılgan yapıya geçmesine yol açmaktadır. Bakımlı olan, kırıkları olmayan, güçlü saçlar sağlıklı bir biçimde uzar. Dolayısı ile kırılmaların engellenmesi gerekir.

Saç kırılması nasıl engellenir?

Saçların sıcak alanlara ve aletlere uzun süre maruz kalmaması gerekmektedir. Saçlar çoğu zaman açık halde olmalı, toplandığı zaman ise kumaş tokalar tercih edilmelidir. Saçların sık bir şekilde bağlanması zararlı olduğu için çok fazla sıkmamak saç uzaması açısından önemlidir. Saçların ıslak haldeyken taranması sakıncalıdır. Islak saç normalden daha hassas olduğu için hafif nemli vaziyette olduğunda tarama işlemi yapılmalıdır. Kullanılan tarağın dişlerinin geniş olması tavsiye edilir. Saç kırılmasını azaltan saten, ipek yastıkların kullanılması önerilir. Boyama işlemi için kullanılan boyaların organik olmasına özen gösterilmelidir. Kimyasal içerikli ürünler saçların hasar görmesine, cansız ve hassas olmasına neden olur. Sürekli olarak saçlar düzleştirilmemeli, maşa yapılmamalı, kimyasal içeriği olan bakım ürünleri kullanılmamalıdır. Uzamanın sağlıklı olması için her altı ayda bir kırıklar alınmalıdır.

Saçların sağlıklı olması için ne yapılmalı?

Saçların sağlıklı ve güçlü bir hale gelmesi için beslenme şekline ve uyku saatine dikkat edilmesi gerekir. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerin tamamı alınmalı ve vücut aç bırakılmamalıdır. Karbonhidrat, protein, mineraller, yağ asitleri ve diğer besinler düzenli olarak tüketilmelidir. Bunun yanı sıra uykunun verimli alınması da önemlidir.

Erkek ve bayanda kırık saçlar nasıl düzelir?

Saç yapısına uygun olan tarak ve bakım ürünleri tercih edilmelidir. Kıvırcık, düz veya dalgalı saça uygun olan saç fırçalarının kullanılması kırılmaları azaltır. Mümkünse kimyasal madde içeren ürünler hiçbir zaman kullanılmamalıdır. Evde hazırlanan doğal maskeler saça uygulanabilir veya dermatoloğun önerdiği ürünlerin kullanımı tercih edilebilir. Erkek ve bayanlarda kırık saçların düzelmesi için tavsiye edilen adımlara uyulması önerilmektedir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Gizem dedi ki:

    Saçlarım çok ince ve cansız bu sebeple çok çabuk kırılıyor bir de tabi yaptığım işlemler yüzünden sürekli kestirmekten çok sıkıldım bu sebeple saçlarımı onarmak için sürekli bir şeyler denedim bazıları işe yarıyor diye üşündüm ama kullandığım an sanki yıpranma yokmuş gibi oluyor yumuşacık yıkayınca etkisi geçiyordu. Kuaförde konuşurken birisi liquid keratin önerdi hemen kullanmaya başladım ve çözümü bulmuş oldum yıkamasam da aylarca kullanmasam da yaptığım işlemler tekrar saçım da yıpranmaya sebep olana kadar yumuşacık canlı parlak ve çok hoş bir görüntüsü oluyor.