Kirazın Zararları Nelerdir, Kiraz Gaz Yaparmı?

  • Genel Sağlık
  • Kirazın Zararları Nelerdir, Kiraz Gaz Yaparmı? için yorumlar kapalı
  • 1.092 kez görüntülendi

Kirazın Zararları Nelerdir, Kiraz Gaz Yaparmı?

Kiraza alerjiniz yoksa kiraz genel anlamda sağlığınıza herhangi bir zarar vermez. Fakat normalin üstünde kiraz tüketimi, yahut yüksek lifli bir beslenme programına kirazı dahil etmek çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu durumdan korunmak için kirazı ve diğer meyveleri normalden fazla tüketmememlidir.

Kiraz su bardağı başına 3 gram lif içeren yüksek lifli meyveler arasında yer alır. Yiyeceklerden günlük olarak aldığınız lif oranı yüksekse, kirazı da bu yüksek lifli beslenmeye dahil etmeniz bağırsak gazı, karın krampları veya şişkinlik gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmanıza yol açar. Kaliforniya San Francisco Üniversitesi Tıp Merkezi yüksek lifli diyet programının günlük 25-30 gram lif tüketimine tekabül ettiğini bildiriyor. Lif açısından zengin diğer besinler ise meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagillerdir.  Lif oranları yüksek yiyecekler 100 gramındaki lif oranları şunlardır; keten tohumu 27 gr, antepfıstığı 10 gr, kavrulmuş badem 12 gr, fındık 9 gr, ceviz 7 gr, Hindistan cevizi (taze) 9 gr, kestane 5 gr, kaju 3 gr, buğday tohumu 15 gr, karabuğday 10, yulaf kepeği 6 gr, mısır 5 gr, buğday kepeği 13 gr, kepekli makarna 3 gr, diyet ekmek 12 gr, tahıllı ekmek 7 gr, esmer ekmek 5 gr, buğday ekmeği 5 gr, yulaf kepeği ekmeği 5 gr, normal ekmek 3 gr, çavdar ekmeği 2 gr

ABD Tarım Bakanlığı günlük 1,5-2 bardak meyve tüketimini öneriyor. Şayet uzman tavsiyelerine uymak için meyve ihtiyacınızı karşılamak için yalnızca kiraz yemeyi amaç edinirseniz yahut çok fazla kiraz yerseniz, önemli miktarda karbonhidrat almış olursunuz. 2 su bardağı kiraz 50 gram karbonhidrat içeriği ile günlük 2000 kalori olan diyetin %17’sine tekabül eder. Kirazın karbonhidratı lif ve şeker içerir. 2 su bardağı kiraz, 40 gram şeker almanız demektir ki, ihtiyacın üzerinde şeker alımı ise yediklerinizin yağ olarak depolanmasına ve obeziteye neden olur.

Kiraza alerjiniz varsa kiraz yemek istenmeyen hatta tehlikeli yan etkilere yol açabilir. Amerika Alerji Astım ve İmmünoloji Akademisi kiraz alerjisi olan kişilerde nefes darlığı, kurdeşen, bulantı, kusma, ağızda karıncalanma, burun tıkanıklığı ve kaşıntı gibi çeşitli belirtilere neden olabildiğini bildiriyor.  Kiraz yemeye şiddetli alerjiniz varsa anafilaksi denilen ölümle burun burun gelebileceğiniz bir durum yaşayabilirsiniz.

Kiraza alerjiniz yoksa dengeli bir beslenme programına kirazı makul ölçüde dahil etmek, sizi kirazın olası zararlarından koruyacaktır. “The Dietary Guidelines for Americans 2010 ” uzman doktorları içinde kirazında dahil olduğu meyvelerden 1600 kalorilik diyet programında 1,5 su bardağı meyve, 2000 kalorilik diyet programına 2 bardağı meyve, 2800 kalorilik diyetin ise 2,5 su bardağı dahil etmeyi tavsiye ediyor.

Yaban Mersininin Sağlığa Zararları, Yan Etkileri Nelerdir? Tıklayınız

Karpuz Gaz Yaparmı, Karpuzun Sağlığa Zararları Nelerdir? Tıklayınız

Çilek Gaz Yaparmı, Şişkinliğine Neden Olur mu? Tıklayınız

 Tıklayınız

Kiraz Kilo Aldırırmı, Kiraz Yersem Kilo Alır mıyım Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.