Kına Nedir Ne işe Yarar Kınanın Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Kına Nedir Ne işe Yarar Kınanın Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.426 kez görüntülendi

Kına Nedir Ne işe Yarar Kınanın Faydaları

Ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan kınanın birçok hastalık ve derde deva sağladığını biliyor musunuz? Bizler kınayı genellikle gelinlik kızlara ve askere giden erkeklere yakarız. Fakat kına yakmanın dışında kına bitkisel olarak hastalıklara çözüm sağlamak amacıyla da kullanılır.

Kına denilen toz, kına ağacından elde edilir. Toz hale getirilen kına nasıl kullanılır, ne işe yarar buyrun beraber okuyalım.

Kına nedir? Tropikal bölgelerde yetişen, 10-15 metreye kadar boylanabilen, kırmızı çiçekli bir ağaçtır. Kına ağacının kabukları kinin ve kinidin gibi 30′a yakın alkaloit, glikoz, sakaroz, tanen ve reçine içerir.

Kına Nerde Yetişir? Kına Afrika ve Uzakdoğu kökenli bir bitkidir. Hindistan , Malezya ,Sri Lanka gibi ülkelerde bolca üretimi yapılır.

KINANIN YAN ETKİSİ: Pekçok konuda şifa dağıtsa bile kınanın da kullanılmaması gereken durumlar vardır. Kına kullanımı hamilelere sakıncalıdır. Ayrıca aşırı kına kullanmak ciltte tahriş yapar.

ŞİFASI: Kınanın bilinen birçok hastalık ve rahatsızlık ve hastalık için kullanıldığı durumlar vardır. Başlıcalarını saymak gerekirse;

1 ) Sıtma: Kına, kına ağacı, içindeki minerallerin zenginliği ile sıtmanın ilacıdır. Kına, kına ağacının kabuğu öğütülüp kuru üzüm ve balla tatlanlandırılarak yenmeye devam edilir. Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir.

2 ) Vücuda kuvvet verici: Kına, kına unu, polen, ısırgan tohumu ile beraber macun yapılıp yenmeye devam edilir.

3 ) Ağrı kesici: Kına, kına kabuğu, Selvi kozalağıyla beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir.

4 ) Ateş düşürücü: Kına, kına unu, sirkeyle karıştırılıp içilir. Vücut pansuman yapılır.

5 ) İştah açıcı: İçeriğindeki Kinin Acı olduğu için iştah açar. Kaynatılıp içilir.

6 ) Grip, öksürük: Kına kabuğu, tarçın ve kekikle beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.

7 ) Tansiyon düşürücü: Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir.

8 ) Kalp ritimlerini düzenleyici: Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir.

9 ) Tifo: Kına unu, sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir.

10) Kan yapıcı: 100 gr. Toz Kına, 300 gr. Ezilmiş kara üzüm, 300 gr. Bal karıştırılıp 1 ‘er tatlı kaşığı yenir.

Kınanın Özellikleri: Kına Saf doğal bir üründür. Kepeği önler, Parlaklık verir, Doğal Yumuşatıcıdır. Isıyı dağıtır, sinirlerin yatışması ve sakinleşmesine yardımcı olur. Boya saçın dış yüzeyini kaplar ve zamanla saç kendi rengine dönüşür. Saça doğal bir parlaklık verir. Vücut sistemine zararsızdır ve deriyi tahriş etmez. Saça nitelik ve hayat verir. Saçı iyi bir şekilde yumuşatır ve sağlıklı bir hale getirir. Saç gövdesini korur ve saça dolgunluk verir. Beyaz saçları %100 kapatır.

Kına Nasıl Kullanılır? Guatır hastalığının tedavisinde kınayı kullanacaksanız mayalanmış hamur, kına ve tereyağını eşit miktarda karıştırıp bir bez yardımıyla guatır bölgesine bağlarsanız şifalı olur.

Kınayı egzamalarda kullanacaksanız tereyağı (tuzsuz olmasına dikkat edin) ile kınayı karıştırıp egzamalara sürmelisiniz.

Kına yanıklara da iyi gelmektedir. Yanık tedavisinde kullanmak için kınayı kaynatmak gerekmektedir.

Kınayı kaynattıktan sonra yanıklara sürmek iyi gelmektedir. Ağız içi yaraları için yine kınayı kaynatıp sıcakken ağzımızı kına ile gargara yaparsak bu yaralara (aft, pamuçuk) iyi gelir.

Kınayı taş ve kum düşürme ,bağırsak iltihabı ,idarar yolları enfeksiyonu mide rahatsızlıkları için kullanabiliriz. Bu hastalıkların tedavisinde kına kullanacaksak kaynatıp suyunu içmeliyiz.

Kına yakmanın faydalı olduğunun bir kanıtı da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kullanmasından anlayabiliriz. Çünkü onun bize emanet ettiği sünnetlerinin herbiri bizim için hayır kapısıdır.

Bu yazı kına nedir, kına neden yapılır, kına neden yakılır, kına nasıl koyulaşır, kına nasıl geçer, kına nasıl yakılır, kınanın faydaları, kınanın rengini açmak için iyi tutması için ne yapılır, kına ne zaman yapılır, kına ne ile yapılır ne zaman geçer konusunda yazılmıştır.

kına neden yapılır, kina neyden yapilir, kına nasıl geçer, kına nedir, kına neyden yapılıyor, kına neden yakılır, kına ne ile yapılır, kına nedir neden yapılır, kina neden yapiliyor, kına ne işe yarar

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.