Kıl Kökü İltihabı ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Kıl Kökü İltihabı ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 2.713 kez görüntülendi

Kıl Kökü İltihabı ve Tedavisi

Kıl kökü iltihabı folikülit infeksiyonlar, derinin uzun süre hava almayacak şekilde kalması nedeniyle

veya bazı hastalıklarda karşılaştığımız durumlardan birisidir. İnfeksiyonlar: Eğer infeksiyon düşünüğlüyorsa mikrobu saptamak.

Kıl kökü iltihabı hastalığı nedir nasıl tedavi edilir-kıl kökü iltihabı nasıl geçer

Kıl kökü iltihabı kıl köklerinin iltihaplandığı bir grup hastalığa verilen isimdir. Bu hastalıkta deride kırmızı üzeri iltihaplı noktacıklar fark edilir bir şekilde görülmektedir

Kıl kökü iltihabı nedenleri nelerdir ?
Kıl kökü iltihabı folikülit infeksiyonlar, derinin uzun süre hava almayacak şekilde kaolaı kalması nedeniyle veya bazı hastalıklarda karşılaştığımız durumlardan birisidir.

İnfeksiyonlar: Kıl kökü enfeksiyonu düşünülüyorsa mikrobu saptamak için kültür alınmalıdır.

Bakteri: Bakeriler bağlı kıl kökü iltihabı genellikle stafilokokus aureus denen bakteri iel oluşur. Bu enfeksiyon derindir ve deride çıbanlar oluşturur. Hijyene dikkat edilmeli, antiseptik temizleyiciler, antibiotikli kremler ve ağızdan antibiotik kullanılmalıdır.

Havuz foliküliti: Pseudomonas aeruginosa denen bakterinin iyi klorlanmamış havuzlarda yaptığı bir enfeksiyondur. Gram negatif folikülitPseudomonas aeruginosa veya benzeri organizmaları yüzde yaptığı bir enfeksiyondur. Sivilce tedavisinde terasiklin denen antibiotik kullanılırken nadiren gelişir.

Maya mantarları: Folikülite neden olan en yaygın maya mantarı Pityrosporum ovaledir malassezia olarak da bilinir. Malassezia foliküliti (Pityrosporum foliküliti)genellikle gençlerde sırtın üst kısmını etkileyen sivilce benzeri kaşıntılı bir durumdur. Nemlendiricile ve kullanılan antibiotikler kesilir. Haftalarda lokal ve ağızdan mantar ilaçları kullanılır.

Mantarlar: Saçlı derideki mantarlar ( tinea capitis) genellikle pullanma ve saç kaybı ile seyrederken nadiren folikülitte görülebilir. Tedavide mantar ilaçları kullanılır.

Kıl kökü iltihabı için bitkisel çözüm-kıl kökü iltihabı tedavisi
1) hindistan cevizi yağı ile kıl kökü iltihabı olan bölgelere el masajı yapmak iltihaba iyi gelir.

2) her gün 3 diş sarımsağı ezip bir kase yoğurda karıştırıp yerseniz kıl kökleri iltihapları yatışır ve hafifler. Sarımsak doğal bir antibiyotik olduğu için kıl kökü iltihabına neden olan stafilokok ve streptokok bakterilerinin üremesini durdurur.

3) Her gün 1 bardak marul suyu, ıspanak suyu, alfalfa suyu ve soğan suyu karışımını bir kova ılık suya dökerek bu su ile saçlarınızı yıkayın. 10 günde iltihaplanmalar azalacaktır.

4) En kesin tedavi doktor dermatolog tedavisidir. Bitkisel çözümler doktor tedavisine sadece destek olur ama asla hekim tedavisinin yerine geçmez.

Bu yazı kıl kökü iltihabı bitkisel tedavisi, kıl kökü iltihabı ilaçları, kıl kökü iltihabı nedir, kıl kökü iltihabına kesin çözüm, kıl kökü iltihabı neden olur, kıl kökü iltihabı nasıl geçer  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kıl kökü iltihabı, kıl kökü iltihabı nasıl geçer, kıl kökü iltihabı neden olur, kıl kökü iltihabı tedavisi, kil kökü iltihaplanmasi, kıl kökü iltihabı bulaşıcı mıdır, kıl kökü iltihabı ilaçları, kil koku iltihabina kesin cozum, kil koku mantari, kıl kökü iltihabı ne kadar sürede geçer

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.