Kemikleri Sağlıklı ve Güçlü Yapmak İçin 7 Şaşırtıcı Gıda

Kemikleri Sağlıklı ve Güçlü Yapmak İçin 7 Şaşırtıcı Gıda

Sağlık uzmanları, kemiklerimizin güçlü ve sağlıklı tutulması için gerekli olduğuna inanırlar, çünkü sadece kaslarımızı sabitler ve vücudumuzun yapısını sağlamlaştırmaz, aynı zamanda organlarımızı da hasara karşı korurlar. İstatistikler, her üç kadından bir tanesinin ve her beş erkekten birinin, yaşamları boyunca belirli bir noktada osteoporotik kırılma riski altında olduğunu ortaya koymaktadır.

Üstelik istatistik, neredeyse iki milyon Kanadalı’nın kemiklerimizin aşırı derecede ince ve gözenekli hale gelmesine neden olan ve kemiklerimizi azaltan ve kemiklerimizi büyük bir kırılma riskine sokan bir durum olan osteoporozdan muzdarip olduğunu da ortaya koymaktadır.

Sağlık uzmanları ve beslenme uzmanları, özellikle kalsiyum olmak üzere belirli besinler açısından zengin bir diyetin, kemik kırıklarının meydana gelmesinin önlenmesi ile birlikte kemik kaybına yol açan risk faktörlerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğine inanmaktadır. Genetik ve fiziksel aktivitemiz kemik sağlığımızı etkilemede daha zararlı bir rol oynasa da günlük diyetimiz de diyetimizi hem olumlu hem de olumsuz yönde etkileyebilir.

Araştırmalar, diyetimizin doğumumuzdan itibaren kemik sağlığımızı etkilemeye başladığını ve ölünceye kadar bunu yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Hala büyümekte ve gelişirken, neredeyse 20’li yaşların başlarına ulaşana kadar, günlük diyetimiz kemiklerin yoğun ve güçlü olduğu konusunda güçlü bir etki yaratmaktadır. Günlük diyetimiz tüm gerekli besin maddelerinin yeterli miktarlarından oluşuyorsa, kemiklerimiz en uygun kemik kütlesine ulaşabilir, insani olabildiğince güçlü ve yoğun hale gelir.

Ayrıca, 20’li yaşların başından beri yaşlandıkça günlük diyetimiz sağlıklı bir kemik kütlesini korumamıza ve kemik kayıplarının risk faktörlerini önlememize yardımcı olabilir. Güçlü bir kemik sağlığını geliştirmek için, A vitamini, magnezyum, protein ve K vitamini ile birlikte, kalsiyum ve D vitamini ile yüklü günlük bir diyet tüketmek önemlidir. Biz en iyi kemik takviye bazı aldı Kemiklerin gücünü artırmak için zengin bir temel besleyici yoğunluğu sağlayacak yiyecekler.

İşte, bir göz atın:

1. Az yağlı süt veya Kalsiyum takviyeli Soya sütü

Araştırmalar, vücudumuzda bulunan kalsiyumun hemen hemen hepsinin kemiklerimizde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle, besin kaynakları ve hatta takviyeler yoluyla yeterli kalsiyum tüketiminin olmaması ciddi kemik hasarına neden olabilir. Temel olarak, diyetimizden yeterli miktarda kalsiyum almazsak, vücudumuz kandaki ve kaslardaki kalsiyum rezervlerini sabit tutmak için kemiklerimizi depolanmış kalsiyumu kullanmaya başlar.

Zamanla, bu bizim kemiklerimizi zayıflatır ve bir kırılma için risk faktörlerimizi artırır. Görüyorsunuz, kemiklerimiz yaşayan dokular olduğundan, sürekli yeni mineraller üretmek için kalsiyumu parçalayıp bırakarak mineraller salmaktadırlar. Bu nedenle, herkesin günlük doz gereksinimlerini karşılamak için yeterli kalsiyum tükettiğinden emin olmaları önemlidir. İnek sütü ve kalsiyum takviyeli soya sütü sizin en zengin kalsiyum kaynağınızdır, bu nedenle bunları günlük diyetinize eklediğinizden emin olun.

Süt, vücudumuza kalsiyum sağlar ve fosfor, D vitamini ve magnezyum dahil olmak üzere kalsiyumu etkin bir şekilde emen vücuda yardımcı olan bazı temel besinleri içerir. İhtiyacınız olan tek şey, 300 miligramlık kalsiyum miktarını doldurmak için bir bardak süt. Bununla birlikte, süt ürünlerine karşı toleranssız iseniz, hindistancevizi veya badem sütü gibi diğer süt ürünü olmayan kaynakları da kullanabilirsiniz. Bunlar ayrıca kalsiyum ve vitamin içerir, ancak size süt ürünlerinden aldığınız protein ve A vitamini sağlanmaz.

2. Somon

Yağlı balıklar, özellikle somonlar, kalsiyum emilimini ve kemiklerimizde biriken kalsiyum konsantrasyonunu artırmaya yardımcı olan olağanüstü vitamin D vitamini kaynağıdır. Her hafta kemiklerle en az iki konserve somon porsiyonu almak idealdir. Kış aylarında, bir somon takviyesi de önererek doktorunuza danışabilirsiniz.

Somon ayrıca, kemiklerimizin kuvvetini korumaya yardımcı olan ve hızlı bir iyileşme sağlamak için kemik yaralarını iyileştirmede yardımcı olan kolajen üretimi için gerekli olan inanılmaz derecede zengin bir protein kaynağıdır. Uzmanlar, somonun doğal olarak zengin D vitamini konsantrasyonları içeren çok az besin kaynağından biri olduğuna inanıyor.

Kalsiyum tüketiminizi arttırmak için, kemiklerle konserve somon eklediğinizden emin olun. Kemikler çoğu zaman kötüleşiyor gibi görünebilir, ancak onlardan korkmayın, daha büyük kemikleri her zaman çıkarabilirsiniz ve daha ince somon kemikleri kolayca çatalla parçalanabilir.

3. Somunlar

Somunlar güçlü kemik kütlesini desteklemeye ve kemik yapımızı güçlendirmeye yardımcı olan iki temel besin maddesi olan magnezyum ve protein ile yüklenir.

Son zamanlarda yapılan bir İspanyol çalışması, yüksek kalsiyumlu bir diyetle birlikte fındık tüketmenin, kemikleri kemik demineralizasyonuna karşı koruyarak vücuda yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.

4. Kuru erik

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, kuru eriklerin düzenli olarak kullanılmasının kemiklerin sağlığını güçlendirmeye yardımcı olduğunu ve osteoporoz gelişimine yol açan risk faktörlerini azalttığını ortaya koymaktadır. Temel olarak, erik, hücrelerin kemiklerin oluşumunu yükseltmek için sinyal vermesine yardımcı olan fenolik bileşikler açısından zengindir. Ayrıca, kuru erik de bağırsakların sağlığını artıran çeşitli besinlerin takviyesiyle birlikte K vitamini açısından da zengindir.

Başka bir araştırma, altı ay boyunca her gün düşük yoğunluklu postmenopozal kadınlara beş ila altı tane erik vererek bu faydaları araştırmayı denedi. Kemik kaybı semptomlarını önlemede yardımcı oldu.

5. Sade Yoğurt

Çoğu insan, Yunan yoğurdunun en sağlıklı olduğuna inanır, ancak uzmanlar her zaman Yunan yoğurdu üzerinde sade yoğurt tüketimini tavsiye eder, çünkü çok daha yüksek bir kalsiyum konsantrasyonu oluşturur. Temel olarak, Yunan yoğurdu, ekstra peynir altı suyu süzülür, bu da Yunan çeşitlerini proteinde daha kalın, daha zengin ve daha zengin kılar, ancak kalsiyum içeriğini azaltır.

Düzenli ya da sade yoğurt, Yunan yoğurdun aksine iki kez gerekli olan kemik takviyeli mineral kalsiyum miktarını sağlar.

Araştırma, sade yoğurtun yaklaşık 263-275 miligram kalsiyum sağladığını, buna karşılık Yunan yoğurdunun sadece 180-212 miligram kalsiyum sağladığını ortaya koymaktadır.

6. Tofu

İnsanların çoğu, tofanın aslında en zengin kalsiyum kaynağından biri olduğunun farkında değildir ve ihtiyacınız olan her şey, vücudunuza 302-525 miligramlık bir kalsiyum dozu uygulayan üç çeyrek fincanlıktır.

Bununla birlikte, tofu’nuzun kalsiyumla takviye edilmesini sağlamak için, besin etiketini kalsiyum sülfat için kalsiyum sülfat aramakla birlikte kalsiyum için günlük değer yüzdesini kontrol ettiğinizden emin olun.

7. Collard Yeşiller

Araştırmalar, pişmiş dana kıymalarının düzenli tüketiminin vücudunuzun kalsiyum konsantrasyonunu artırabildiğini ortaya koymaktadır. İhtiyacınız olan tek şey, bir fincan dolma yeşilbaş yeşillik ile dolup taşan 330 miligram kalsiyum ile vücudunuzu tıkar. Collard yeşillikleri ayrıca kemikleri güçlendirmeye ve güçlerini yenilemeye yardımcı olan C ve K vitaminleriyle yüklenir.

Ayrıca şalgam yeşillikleri, ıspanak ve lahana gibi diğer koyu yeşil yapraklı sebzelerden bazı kalsiyum elde edebilirsiniz.

Kalsiyum düşük olmasına rağmen, günlük diyetinize ıspanak eklediğinizden emin olun, magnezyum ve K vitamini gibi diğer bazı kemik takviye edici besinleri toplar.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.