Kaş Dökülmesi Nedenleri

  • Genel Sağlık
  • Kaş Dökülmesi Nedenleri için yorumlar kapalı
  • 877 kez görüntülendi

Kaş Dökülmesi Nedenleri

Bu yazımızda özellikle bayanların son dönemlerde sık sık kalrılaştığı bir rahatsızlıktan bahsetmek istiyorum. Bu yazımız kaş dökülmesinin sebep ve nedenleri ile tedavisi hakkında bilgi vermek için yazılmıştır.

Kaş dökülmesi; stres, kıl köklerini etkileyen cilt hastalıkları, bazı ilaçların yan etkisi, hormon dengesizlikleri, hipotiroid gibi nedenlerle dökülebilir. Kaş dökülmesinin altında yatan sağlık sorunu tedavi edildikten sonra kaşlar eski görünümüne kavuşabilir. Eğer kısa süre içerisinde kaşlarınızın şeklini etkileyecek kadar dökülme yaşıyorsanız bir doktora giderek doğru teşhisin konmasını sağlamalısınız.

Hipotiroid
Kaş dökülmesi, hipotiroid’in en sık rastlanan belirtileri arasında yer almaktadır. Hormon düzeylerindeki dengesizlikler aynı saçlarda olduğu gibi kaş köklerini de olumsuz olarak etkiler. Gebelik döneminde hormon dengesizlikleri sık yaşandığından kaşların bir miktar incelmesi normaldir.

İlaçlar
Kemoterapi tedavisinde kullanılan tüm ilaçlar saç ve kaş dökülmesine yol açmaz ancak tedavi sürecinde kıl köklerinin zayıflar ve saç telleri incelerek saç dökülmesi artar. Tedaviden sonra vücut normale döner ve kaşlar tekrar uzar.

Cilt Hastalıkları
Saç derisinde meydana gelen cilt hastalıkları nasıl saç dökülmesine yol açıyorsa göz çevresinde ve kaş bölgesinde oluşan mantar, egzama gibi cilt sorunları kaş dökülmesine neden olabilir. Harici merhemler ve doktor tavsiyesi ile alınacak ilaçlar ile hastalık tedavi edildikten sonra kaşların görünümü normale dönecektir.

Bağışıklık Sistemi Hastalıkları
Bağışıklık sistemindeki problemler nedeniyle görülen lupus ve vitiligo gibi hastalıkların ileri aşamalarında kaşların tamamen ya da yamalar halinde dökülmesine neden olabilir.

Tedaviler
Kaş dökülmesinin nedeni belirlendikten ve uygun tedavi yöntemi kullanılarak ortadan kaldırıldıktan sonra kaşlar genellikle yeniden uzayarak eski görünümüne kavuşur. Eğer herhangi bir nedenden ötürü kalıcı kaş dökülmesi yaşıyorsanız kaş bölgesine kıl kökü nakli ile yapılan “kaş ektirme” yöntemini kullanabilirsiniz. Geçici kaş dökülmesi sırasında göz kalemi ile kaşlarınızı daha dolgun göstermeniz mümkün. Bu dönemde ve kaşlarınız çıktıktan sonra bazı doğal yöntemlerle kaşlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazı kaş dökülmesinin nedenleri, kaş dökülmesinin tedavisi, kaş dökülmesinin sebebi, kaş dökülmesi neden olur, kaş dökülmesine ne iyi gelir, kaş dökülmesine bitkisel çözüm, kaş dökülmesi nasıl durur konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kaş dökülmesi, kaş dökülmesinin nedenleri, kaş neden dökülür, kaş dökülmesi nedenleri, çocuklarda kaş dökülmesi, kaş dökülmesinin sebepleri, kaş dökülmesinin nedenleri ve tedavisi, kaş dökülmesi tedavisi, kas dokulmesi nedeni, kaş dökülmesi neden olur

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.