Karaciğerde Toksin Birikiminin 9 İşareti

  • Genel Sağlık
  • Karaciğerde Toksin Birikiminin 9 İşareti için yorumlar kapalı
  • 1.125 kez görüntülendi

Karaciğerde Toksin Birikiminin 9 İşareti

Çok geç olmadan ve siz ciddi bir karaciğer hastalığı geliştirmeden önce, bu temizleyici organda aşırı atık biriktiğine dair belli işaretler olabilir. Toksin, vücutta biriken zehirli maddelerdir. Bu maddeler düzensiz ve sağlıksız beslenme, stres, çevresel etkenler ve hareketsiz bir yaşamdan dolayı vücutta biriken kötü maddelerdir.

Karaciğer vücudumuzdaki en önemli organlardan biridir. Ciltten sonra en büyük ikinci organdır ve temel sağlık fonksiyonlarını yerine getirmekten yükümlüdür.
Her gün kanı toksinlerden ve vücudun artık ihtiyacı olmayan hücrelerden temizler. Ayrıca karbonhidratları ve lipitleri sentezler.
Ayrıca A, D, E ve K vitaminlerini depolar. Bunlar fiziksel ve zihinsel enerjiyi korumak için temeldir.
Ama bu organ toksik maddeleri atan bir organ olsa da, aşırı madde birikimi bu organın düzenli işlemesine engel olabilir, bu da sağlığınızı etkiler.
Karaciğer her gün kendini temizleyebilir, ama aşırı yüklendiği zaman, görevler daha da zorlaşır ve bu durum karaciğerin süreçlerini düzgün yürütmesini engeller.
Bu yüzden bu belirtileri tanımak ve onlara karşı detoks planını doğru zamanda uygulamak önemlidir.
Aşağıda sizlere karaciğerin aşırı yüklenmesi halinde oluşan uyarıcı 10 işaretten söz etmek istiyoruz.
Gelin, beraber inceleyelim.

1. İdrarda veya Dışkıda Renk Değişimi

İdrar ile dışkıda koku ve renk değişimi bazı dahili sağlık problemlerinin göstergesidir.
Bazı idrar ve bağırsak yolu durumlarından kaynaklanabilirler, ama karaciğer problemlerini erken teşhis etmek için önemli belirtilerdir.
Vücut yeterince su aldığı zaman idrar açık sarı renklidir, ama sarılık daha koyu bir renkle kendini belli edebilir.
Ayrıca, atıklarla aşırı yüklenmiş karaciğer durumunda, dışkının rengi daha açık veya siyah olabilir.

2. Kramp ve midede şişkinlik

Krampların ve karın bölgesinde şişliğin karaciğerden kaynaklandığını söylemek zordur, ama bu ihtimali gözden çıkarmamalısınız.
Israrcı kramplar karaciğerin düzgün çalışmadığına ve atıkları bırakmakta problem yaşadığına işarettir.
Ayrıca gaz eşliğinde sürekli enflamasyon deneyimlemek de yaygındır.

3. Ciltte hassasiyet

Karaciğerde biriken atıklar kendini neredeyse her zaman cilt problemleri ile gösterir. Açıklanamayan kaşıntı, tahriş ve kuruluk zehirlenmiş bir karaciğer sisteminden kaynaklanabilir.
Belirtileriniz nemlendirici kremlerle iyileşebilir, ama problem içsel olduğu için yeniden ortaya çıkarlar.

4. Reflü

Reflü sindirim ve karaciğer sistemlerini etkileyen hastalıklarla bağlantılıdır.
Neredeyse her zaman zayıf beslenmeden ve bazı besinlerdeki ögelerden kaynaklı olsa da, bu bazen atıkların biriktiği anlamına gelir.
5. İshal
İshale bir çok durum neden olabilir, bunlar arasında karaciğer ve safra kesesi ile ilgili problemler bulunur.
İshal sıklaştığı ve sebepsiz yere gerçekleştiği zaman, karaciğeriniz detoks için yalvarıyor olabilir.

6. Halsizlik hissi

Halsizlik sizi sadece yormakla kalmaz, aynı zamanda zayıflığa, hareketsizliğe ve günlük işleri yerine getirememeye neden olabilir.
Karaciğer toksinler yüzünden aşırı yüklendiğinde, kanı filtreleme kabiliyeti azalır ve hücre oksijenasyonunda sıkıntı yaşar.
Sonuç olarak zihinsel ve fiziksel performans azalır ve daha çok dinlenmeye ihtiyaç duyarsınız.

7. Aniden iştah kaybı

Bir çok koşulda iştahınızı kaybetmeniz normaldir, ama buna özen göstermeniz de önemlidir, özellikle de alışkanlık haline geldiğinde…
Bazı insanlar için yemek yeme ihtiyacı duymamak iyi bir şeydir. Ama bir kaç gün sonra, bu beslenme problemlerine ve istenmeyen diğer sorunlara yol açabilir.

8. Sıvı tutulumu

Sıvı tutulumu böbrek problemi yaşayanlarda yaygındır, ama ayrıca karaciğer problemlerinden de kaynaklanabilir.
Şişkinlik genelde ayaklar, bacaklar ve vücudun diğer bölgelerinde gerçekleşir. Eğer cildinize parmağınızla bastırıp çektikten sonra bir kaç saniye boyunca iz görüyorsanız, vücudunuz sıvı tutuyor demektir.

9. Sarı cilt

Sarılık veya sarı cilt bilirubin adlı bir maddenin birikmesinden kaynaklanır. Bu öd içinde bulunan bir pigmenttir.
Öd karaciğerde üretilir ve sindirim süreçlerinde çok önemli bir görevi vardır.
Karaciğer kandaki toksinleri temizlemekte zorlandığı zaman, bilirubin kan dolaşımında birikir ve cildin rengini kaybetmesine neden olur.
Bu belirtilerden bazılarıyla karşılaşıyor musunuz? Eğer iki veya daha fazlasını deneyimliyorsanız, bir detoks planı uygulamayı ve eğer mümkünse doktorunuza görünmeyi göz önünde bulundurun.

Toksin Vücuttan Atılmaktadır?

İlk adım olarak bol miktarda su tüketmek gerekir. Su, terleme yoluyla vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını sağlayacaktır. Hazır besinler yerine sağlıklı ve doğal gıdaları tüketmeye özen göstermeliyiz. Beslenmemizde taze sebze ve meyve yemeye ağırlık vermeliyiz. Gün içersinde kendimize bir spor programı hazırlamalıyız. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunuruz. Kişinin zinde ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için vücuttaki toksinlerin atılması şarttır. Vücuttan toksinlerin dışarı atılmasına yardım eden besinlerin başsında yeşil çay ve su gelmektedir. Güne taze sebze ve meyve yiyerek başlayın. Gün içerisinde 2 bardak şekersiz yeşil çay içmeniz sizi zinde yapacaktır. Sağlıklı bir hayata adım atmak için ilk olarak vücutta dolaşan serbest radikallerin uzaklaştırılması gerekir. Bunun içinde hayatımızdan sigara, alkol kullanımı, hazır gıdaların tüketimi, şekerli gıdalar unlu gıdalar ve gazlı içecekler çıkartılmalıdır.Taze sebze suları tüketiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.