Karaciğer Kanseri Ölüm Belirtileri Tedavisi Mümkün mü Kurtulan Var mı?

  • Genel Sağlık
  • Karaciğer Kanseri Ölüm Belirtileri Tedavisi Mümkün mü Kurtulan Var mı? için yorumlar kapalı
  • 1.177 kez görüntülendi

Karaciğer Kanseri Ölüm Belirtileri Tedavisi Mümkün mü Kurtulan Var mı?

Karaciğeri kanseri, karaciğerde meydana gelen bir kanser türüdür. Karaciğer insan vücudundaki en büyük glandülar organdır ve vücudu toksin, zararlı maddelerden arındırmak için çok önemli görevleri vardır. Karaciğer sağ üst karın bölgesinde, kaburgaların hemen altında bulunur. Karaciğer safra sıvısı üretiminde görevlidir ve bu sıvı yağları, vitaminleri ve diğer besin öğelerini sindirmenize yardım eder. Bu hayati organ ayrıca glukoz gibi besin öğelerini depolar ve yemediğiniz zamanlarda bunları kullanır. Ayrıca ilaç ve toksinleri parçalar. Karaciğerinizde kanser oluştuğu zaman, bu durum sağlıklı karaciğer hücrelerini yok eder ve karaciğerin iş görememesine neden olur. Karaciğer kanseri erken aşamasında teşhis edilmesi kanserin tedavisini kolaylaştırır ve kanseri yenmekte başarıyı artırır.

Karaciğer Kanseri Belirtileri

Çoğu insanda karaciğer kanserinin ilk aşamalarında herhangi bir belirti görülmez. Belirtiler görülmeye başladığında, bunlar şu şekilde ortaya çıkar:

  1. İstemsizce kilo kaybı
  2. İştahsızlık
  3. Üst karında acı
  4. Mide bulantısı ve kusma
  5. Halsizlik
  6. Midede şişme
  7. Gözlerde ve ciltte genel bir sararma (sarılık)
  8. Beyaz ve tebeşir rengi dışkı
  9. Midede rahatsızlık, acı ve hassasiyet
  10. Gözlerin beyazlarında sararma, sarılık
  11. Ciltte kolayca morarma ve kanama
  12. Güçsüzlük, enerji düşüklüğü

Karaciğer Kanseri Nedenleri

Karaciğer kanserinin nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Fakat bazı durumlarda oluşma sebebi bilinebilir. Örneğin, bazı hepatit virüslerinin bulaşması sonucu kronik enfeksiyon nedeniyle karaciğer kanseri oluşabilir.

Karaciğer kanseri, bütün vücutta kimyasal reaksiyonların nasıl oluşacağını belirleyen karaciğer hücrelerindeki DNA’larda meydana gelen değişim (mutasyon) sonucu oluşur. Bir diğer sebebi ise, hücrelerin kontrolsüzce büyüyüp, sonuç olarak kanserli hücreler topluluğu olan tümörü oluşturmasıdır.  Karaciğer kanserine yakalanma riskini artıran durumlar şunlardır;

Karaciğer Kanseri Risk Faktörleri Nelerdir?

Birçok neden karaciğer kanserinin oluşma riskini arttırabilir. Bu riskleri taşıyan bütün insanların karaciğer kanseri olacağı gibi birşey yoktur. Bu risk faktörleri:

  1. İlerlemiş yaş
  2. Alkol kullanımı
  3. Herhangi bir nedenden dolayı karaciğerin yaralanması (siroz)
  4. Kanda fazla miktarda demir birikmesine neden olan durumlar
  5. Şeker hastalığı
  6. Aflatoxin adı verilen toksine maruz kalma
  7. Hemakromatoz
  8. Hepatit B veya C enfeksiyonları
  9. Cinsiyet faktörü (Erkek olma)
  10. Obezite
  11. Vinil klorüre sürekli maruz kalma
  12. Karaciğerde demir birikimine sebep olan genetik bir hastalık olan Wilson Hastalığı

Karaciğer Kanserinin Tıbbi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Karaciğer kanserinin tedavisi, kanserin ne kadar yayıldığına ve karaciğerin sağlığına bağlıdır. Örnek olarak sirozun ne kadar karaciğere zarar verdiği, karaciğerin tedavi yöntemini büyük oranda etkiler. Benzer bir şekilde kanserin karaciğerde büyüklüğü ve kanserin miktarı da, etkili bir tedavi yöntemi seçmede çok önemlidir. Karaciğer kanseri tedavisinde en sık kullanılan yöntemler şunlardır;

Ameliyat

Karaciğer kanseri bazı durumlarda, kanserli karaciğer parçasının cerrahi olarak alınmasıyla tedavi edilebilir. Bu yöntem daha çok, küçük boyutlu karaciğer kanserlerine uygundur. Bu operasyonun sonucunda aşırı kanama, enfeksiyon, zatürre ve anestezinin yan etkileri görülebilir.

Kemoterapi

Kemoterapide kanser hücrelerini yok eden bir kimyasal kullanılır. Bu ilaç ağız yoluyla alınabilir ya da karaciğer besleyen atardamara doğrudan enjekte edilebilir. Kemoterapi tedavisi gören hastalarda, sağlıklarına ve enjekte edilen ilaca bağlı olarak birçok yan etki görülebilir. Kemoterapi sonucunda oluşabilecek bazı etkiler, ciltte kolay morarma, saç dökülmesi, mide bulantısı ve kusma, bacakların şişmesi, ishal ve ağız yaralarıdır. Bu yan etkiler genellikle geçicidir.

Radyasyon Terapisi (Işın Tedavisi)

Radyasyon terapisinde, kanser hücrelerini doğrudan gönderilen yüksek enerjili ışınlar kullanılır. Bu yöntemin sonucunda, uygulanan bölgedeki ciltte tahriş, halsizlik, mide bulantısı ve kusma görülebilir.

Karaciğer Nakli

Doktor, kanserli karaciğeri, başka birisinden alınmış sağlıklı bir karaciğerle değiştirebilir. Bu yöntem genellikle daha çok, çok ileri siroz hastalarında, tümörün cerrahi olarak alınamayacak durumda olması sonucunda uygulanır. Bu yöntemde, yukarıda bahsettiğimiz ameliyatta görülen yan etkilerin aynısı görülebilir. Ayrıca, karaciğer nakli dolayısıyla alınması gereken ilaçların, vücudun karaciğeri olası reddetmesi durumu, bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu kapılan enfeksiyon, yüksek kan basıncı, yüksek kolestrol, şeker hastalığı, böbreklerin ve kemiklerin zayıflaması ve vücut kıllarının artması gibi yan etkiler görülebilir.

Ablasyon Terapisi

Bu yöntemde kanser hücreleri, herhangi bir ameliyat olmaksızın yok edilir. Doktor, kanser hücrelerini, ısı, lazer veya kansere doğrudan bir çeşit alkol veya asit enjekte ederek yok eder. Bu yöntem ayrıca kanser tamamen iyileştirilemeyen aşamaya geldiğinde, büyümesini yavaşlatmak için de kullanılabilir.

Embolizasyon

Bu yöntemde kansere giden kan yolları kesilir. Bu, kansere giden kan damarlarına, sondalar ile bazı parçacıklar veya ufak boncuklar enjekte edilerek tıkatılması ile gerçekleştirilir. Kanseri kansız bırakmak, kanserin büyümesini engeller. Bu yöntem bazı durumlarda kepoterapi ile birlikte uygulanır ve buna kemoembolizasyon adı verilir. Bu da kansere giden kanın kesilmesi ve tümöre, öldürücü kimyasallar enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Bu yöntem genellikle çok büyük kanser hücresi olan hastalarda yavaşlatma amacıyla kullanılır. Bu yöntemin yan etkileri, ateş, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma vardır.

Karaciğer Kanseri Ölüm Belirtileri

  1. Karaciğer kanseri ölüm belirtileri şunlardır;
  2. Nefes alıp verirken güçlük çekme
  3. Yüksek ateş
  4. Genel bir sıkıntı hali
  5. Sarılık (gözlerde, ciltte sararma)
  6. Sayıklama
  7. Karında şişme
  8. Karın ağrısı

Karaciğer Kanseri Ne Kadar Yaşar?

  1. Karaciğer kanseri 1. ve 2. evre hastaların 5 yıl hayatta kalma oranı yaklaşık %31’dir.
  2. 3. ve 4. evre karaciğer kanserinde 5 yıl hayatta kalma oranı yaklaşık %11’dir.
  3. Metastaz yapmış kanser hastalarında 5 yıl hayatta kalma oranı %3’tür

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu Karaciğer Kanseri Bitkisel Tedavisi

Prof. Dr. Saraçoğlu karaciğer kanseri radyoterapi ve kemoterapi aşamasında herhangi bir bitkisel kür yapılmaması gerektiğini, bu 2 tedaviden sonra aşağıdaki kürün uygulanması gerektiğini bildiriyor.

Malzemeler

  1. 1 bardak su
  2. 1 tatlı kaşığı kadar lavanta

Küçük cezve içine 1 bardak su katıp kısık ateş de kaynatılmaya başlanır. Kaynama devam ederken su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar lavanta ilave edilir 10 dakika kadar kaynatma yapılır.Kaynadıktan sonra su süzülür ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra akşamları akşam yemeğinden 2 saat önce içilir ve 15 gün boyunca devam eder. 5 günlük aradan sonra tekrar 15 gün süreyle bu küre devam edilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.