Kanda Mikrop Bulunması ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Kanda Mikrop Bulunması ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.516 kez görüntülendi

Kanda Mikrop Bulunması ve Tedavisi

Kanımızda mikroplar neden görülür sorununa yanıt vermeden evvel şu soruyu cevaplamamız gerekmektedir. Mikropla kastedilen bakteri midir yoksa virüs mü? Ya da bunların hepsine birden mikrop mu diyeceğiz.

Zira kanda virüs görülmesi viral hastalıkları taşıdığımıza ve hatta yakalandığımıza işaret iken, kanda bakteriye rastlanması durumu ise bakteriyel bir takım enfeksiyonlar ile karşı karşıya kaldığımızı gösterir. Öncelikle görülüm sıklığını dikkate alarak kandaki bakteri varlığının nedenlerini kısaca anlatalım.

Bildiğimiz gibi normal şartlarda insan kanında kesinlikle hiçbir mikrop yer almaz. Daha doğrusu kanımız tam manasıyla sterildir. Ancak hastalık durumlarında bakteriler kana karışabilir. Genel olarak kanda bakteri türü mikropların bulunmasına bakteriyemi adı verilmektedir. Bakterinin kana karışması aynı zamanda bakterilerin ürettiği zehirli maddelerin ki biz onlara toksinler adını veriyoruz, kanı zehirlemesine neden olur. Septisemi son derece tehlikeli bir durum olup acil müdahele edilmez ise ölümcül etkileri olabilmektedir.

Bakterilerin kana karışmasına neden olan şey, genelde pnemoni veya menenjit gibi ciddi enfeksiyonlar olabileceği gibi ameliyat esnasında bağırsak ve mide zarının yırtılması da kana mikropların karışmasına neden olabilir. Mide ve bağırsak yırtılmasına neden olabilecek ülserler de kana mikrropların bulaşmasına yol açabilir. Ayrıca iğne kullanan uyuşturucu bağımlılarında atardamarların veya toplardamarların çatlatması veya yırtması da damarlara mikrop girmesine yol açabilir. Bakteriyeminin çeşitli yan etkileri ve zararlı sonuçları olabilir. www.saglikvegebelik.com

Bakterilere tepki veren bağışıklık yanıtı, sepsis (kan zehirlenmesi) ve septik şok, gibi ölüm riski taşıyan rahatsızlıklara neden neden olabilir. Bakteriler kan yoluyla vücudun en ücra köşelerine ve değişik organlarına yayılma yeteneğine sahiptirler. Bu da hastalığın tüm vücuda yayılması anlamına gelir.Kanda görülen mikropların tedavisi genellikle antibiyotik lerle yapılmaktadır.

Virüsler de bakteriler gibi organizmada yayılmak için kan veya lenf yolunu kullanırlar. Virüslerin toksin salgılama yetenekleri olmadığı için kanda septik şok veya septisemi oluşturma riski yoktur.

Bu yazı kanda mikrop bulunması, kanda mikrop çıkması, kanda mikrop nedir, kanda mikrop tedavisi, kanda bulunan mikroplar, kanda mikrop testi, kanda mikrop bulaşıcımıdır, kanda mikrop belirtileri  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kanda enfeksiyon, kandaki enfeksiyon, kandaki mikrop nasıl temizlenir, kanda enfeksiyon belirtileri, kanda mikrop tedavisi, kanda enfeksiyon neden olur, kanda enfeksiyon nedenleri, kandaki enfeksiyon nasıl temizlenir, kanda mikrop belirtileri, kandaki mikrop bulaşıcı mıdır

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.