Kan Vermenin Faydaları ve Zararları

  • Genel Sağlık
  • Kan Vermenin Faydaları ve Zararları için yorumlar kapalı
  • 1.019 kez görüntülendi

Kan Vermenin Faydaları ve Zararları

Kutsal bir görev olan kan vermenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Bu konuda kan bağışı hakkında bilgiler bulacaksınız.

Sağlık sorunu olmayan insanların 3 ayda bir kan vermesi gerekmektedir. Çoğu zaman bunu yapmıyoruz belki ama kan vermenin vücuda olan faydasını da bilmek gereklidir. Kan vermek, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtardığı gibi, kan veren kişinin sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Kan verenlerin kan hücreleri yenilenmekte, bu da daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmanıza imkan sağlıyor.

Kan vermenin insanı gençleştirdiği ve sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. En belirgin özelliği insanı gençleştirmesidir. Kan verildikten sonra kan hücreleri hızla yenilenmekte, dolaşımda daha genç hücre sayısı artmakta ve metabolizma çok daha hızlı ve rahat çalışmaktadır. Bu da kişinin kendisini daha dinç ve rahat hissetmesine yardımcı olmaktadır.

Kan veren kişiler vermeyen kişilere oranla daha dinç ve genç görünmektedir. Kan vermek spor yaparak sağlanan, kandaki zararlı maddelerin arındırılması gibi sonuç vermektedir. Sağlıklı yaşam için kan vermek, oldukça kolay ve basit bir işlem. Vücudun aşırı yağlanmasını engellemek, daha aktif olmak için kan vermek bunların tersi bir oluşumu engelleyecektir.

18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kg’nin üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan ve hemoglobin ölçümleri normal seviyede olan herkes, yılda dört defa kan verebilirler. Kan verildiğinde, kan yapan organlar uyarılmakta ve kan yapmaya başlamaktadırlar. İnsan vücudundaki kan hücreleri yenilenir, kendisini geç ve dinç hisseder. Her kan verildiğinde kan gurubu, kan sayımı, kanla bulaşan hastalıklarla alakalı testler uygulanmakta, var olan fakat kendisinin bilmediği hastalığın tespitine ve tedavisine imkan sağlanmış olur.

Kan Bağışı Hakkında Bazı Gerekli Bilgiler

Saklama: Kanın saklanma süresi, torba içindeki antikoagülan solüsyonun niteliğine bağlıdır. Bugün kullanılmakta olan torbalarda bu süre 35-42 gündür.Bu süre, kanın tüketimi için fazlasıyla yeterli bir depolama süresidir.

Sterilite: Kan torbaları, tek kullanımlık ve steril olarak imal edilmektedir. Bu sebeple, kan bağışı sırasında donöre herhangi bir hastalık bulaştırılması söz konusu değildir.

Yan Etki: Kan bağışının, kilo aldırma, zayıflatma, halsiz bırakma, kaşıntı ve bağımlılık gibi yan etkileri yoktur.

İlaç Kullanımı: Almış olduğunuz ilaçlar, kanınıza geçmektedir. Bu ilaçlardan bazıları kan bağışı yapmaya engel teşkil eder.Kan bağışından önce, eğer sağlığınız açısından mecbur değilseniz, ilaç almayınız. Almak durumundaysanız, kan verip veremeyeceğinizi kan merkezi doktorlarımıza danışabilirsiniz.

Hastalıklar: Yine bazı hastalıklar da ilaçlar gibi kan bağışına sürekli veya belli bir dönem için engel oluşturmaktadır.

Bu yazı kan bağışının faydaları, kan bağışının önemi, kan bağışının zararları nelerdir, kan bağışı nerelere yapılır, kan bağışı nasıl ne sıklıkla yapılır, kan bağışı nerede yapılır neden önemlidir, kan bağışı yapmak istiyorum şartları, kan bağışında yapılan testler konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kan bağışının önemi, kan vermenin zararları, kan vermenin faydaları zararları, kan vermenin faydaları ve zararları, kan vermenin fayda ve zararları, sürekli kan vermenin zararları, kan bağışının zararları nelerdir, kan bağışının zararları, kan vermek salik icin faydalimi, kan vermek zararlıdır

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.