Kalp Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Tedavisi

  • KARDİYOLOJİ
  • Kalp Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.451 kez görüntülendi

Kalp Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Tedavisi

Kalp, insan sağlığı içerisinde önemli bir yeri olan organlarımız içerisinde yer alır. Vücudun her bölgesinde olduğı gibi kalpte de ağrı oluşabilir. Kalp ağrısının oluşma nedenleri ve kalp ağrısının tedavisi hakkında verdiğimiz bilgiler umarım faydalı olur.

Kalp Ağrısı Nedir: Kalpte batma hissi, yanma ve sancılanma görülebilir. Merdiven ya da yokuş çıkarken (yani fiziksel bir aktivite sırasında) göğüste ortaya çıkan basınç ya da sıkışma tarzındaki bir ağrının sol kola, boyna, çeneye yayılmasına dikkat etmek gerekir. Bu strese bağlı da olabilir. Biraz dinlenildiğinde ağrı rahatlar, azalır, geçer. Ağrılar sol kol, boyun, omuz, sırta kadar yayılabilirler. Bunu yanı sıra baş dönmesi, terleme, nefes darlığı, bulantıda bu sorunlara eşlik edebilir. Sol göğüste meydana gelen her ağrı kalp kaynaklı olmayabilir. Ağrılar yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürebilir. Bir miktar dinlenmekle geçebilen ağılardır.

Kalp Ağrılarının Nedenleri
Düzensiz ve stresli bir hayat, aşırı gayret sarf etme, yorgunluk, sinir bozukluğu, şiddetli romatizma veya doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarında kalpte ağrılar görülebilir.

Sindirim sistemine ait bozukluklarda, göğüs kafesine bağlı olan kaslar, sinirler, bağlar ve benzeri yapılarla ilgili bir sorunda da göğüste ağrı meydana gelebilir. Bu ağrılar kalp ağrıları ile karıştırılmamalıdır. Özellikle yaşlılar ve şeker hastası olan kişilerde bu tip rahatsızlıkların görülmesi muhtemeldir.

Bunun yanı sıra kalbi besleyen koroner damarlardaki başta kolesterol nedeni ile meydana gelen tıkanıklıklar veya sertleşmeler (ateroskleroz) de kalp ağrılarını temelini teşkil eder. Bu en sık rastlanan kalp rahatsızlığıdır. Enfarktüs adı da verilen bu tip ağrılarda göğüs duvarının ardında sıkıştıran bir ağrı söz konusudur. Ağrı batıcı tarzda olmamaktadır. Enfarktüs sonrası kalp hücreleri geriye dönüşümsüz olarak ölmeye başlar. 6–12 saat içinde o bölgedeki tüm hücreler ölür.

Kalp ağrılarının meydana gelmesindeki asıl neden kalbe giden kanın miktarının azalmasıdır. Kan miktarının azalmasına bağlı olarak kalp beslenemeyecek ve oksijensiz kalacaktır. Bu da kişinin hemen durmasına ve dinlenmesine sebep olacaktır. Genellikle bir miktar dinlendikten sonra ağrı kaybolur. Şayet kaybolmuyor ise vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.

Kalp ağrısı ve tedavisi
Eğer kalpte hastalığa ait belirti görülürse şayet ilaç tedavisi ile düzelebilecek bir durum söz konusu ise tedavi bu şekilde doktor kontrolünde devam ettirilir. Perhiz vermiş ise uygulanır. Hastada hayati tehlike varsa hemen kalp ameliyatı ile hastaya müdahale edilir. Açık kalp ameliyatı genellikle kalp kapakçığında, kalp odacıkları tedavisinde, doğuştan gelen kalp bozuklukların düzeltilmesinde ve ağır kalp damar hastalığının tedavisinde gerekli görülür.

Ameliyattan sonra hastanın günlük bakımı, yediği yemekler ve doktorun vermiş olduğu ilaçların düzenli bir şekilde alınması gerekir. Bu durumda hasta kendine bakmaz ise kalbinde olan ağrılar tekrar ortaya çıkar ve kalp ameliyatı ikinci seferde daha ağır geçebilir. Bu da hastada hayati tehlike oluşturur.

Bu yazı kalp ağrısı ne kadar sürer, kalp ağrısı nasıl başlar, kalp ağrısı neden olur, kalp ağrısı nasıl olur, kalp ağrıları nasıl geçer ne iyi gelir, kalp ağrısına iyi gelen şifalı bitkiler nelerdir, kalp ağrısı tedavisi kesin çözüm, kalp ağrısının nedenleri sebepleri belirtileri tedavisi konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kalp ağrısı nasıl geçer, kalp ağrısına ne iyi gelir, kalp ağrıları nasıl geçer, kalp ağrısı nasıl olur, kalp ağrısı neden olur, kalp batmasi nasıl geçer, kalp arlarnn nedenleri, kalp ağrısı nasıl giderilir, kalbin agrisini nasil gecirebiliriz, kalp ağrısına çözüm

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.