Kafada Yanma Hissi Neyin Belirtisi

  • Genel Sağlık
  • Kafada Yanma Hissi Neyin Belirtisi için yorumlar kapalı
  • 1.576 kez görüntülendi

Kafada Yanma Hissi Neyin Belirtisi

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? Kimilerinde stresli bir dönemin sonucu ortaya çıkarken bazen de kullandığınız şampuana olan bir alerjiden kaynaklanıyor olabilmektedir. Bununla birlikte uzmanlar trigeminal nevralji veya kranyal sinirin tahriş olması veya sıkışması gibi rahatsızlıkların etkili olabileceğini işaret etmekteler. İnsanların kafalarında yanma olarak kastettikleri şey aslında kafa derilerinde yani saç derilerinde meydana gelen yanma hissidir. Bunun yanında ağrı da eşlik edebilmektedir. Kişinin bütün konsantrasyonunu etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Bazen uzun süre aynı pozisyonda durmak da bir miktar yanma hissi oluşturabilmektedir. Bunun yanında çok daha ciddi sebeplerle meydana gelen ağrılar daha ağır olmaktadır.

Belirtilerden Birisi Stres

var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140){
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width < 768){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? sorusunun akla gelen ilk cevaplarından birisi yoğun strestir. Kişiler önemli bir karar almaları gereken bir dönemde, hayatlarında beklenmedik bir değişikliğe maruz kaldıklarında, onlar için önemli olan dönüm noktalarında, bazen mutsuzluk ve huzursuzluktan bazen ise ulaşmak istedikleri bir şeye duydukları sabırsızlıktan yoğun stres dönemleri yaşayabilirler. Böyle durumlarda stresi kontrol altına almak ve dikkati başka yönlere dağıtmak büyük önem taşımaktadır. Sürekli aynı noktada saplanıp kalmak kişilerde birçok farklı rahatsızlık belirtileri ortaya çıkarabileceği gibi kafada yanma hissi da bunlardan birisidir. Ailevi, kişisel ya da başka sebeplerden kaynaklanan sıkıntılara çözüm bulmak kişinin rahatlamasına sebep olacaktır.

Sinüzit de Başka Bir Sebep

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? Cevaplarından birisi de sinüzittir. Çoğu kişinin baş belası olan ve hayat kalitesini ciddi oranda düşüren ağrılara sebep olan sinüslerin tıkanması sonucu sinüzit denilen kronik rahatsızlık meydana gelmektedir. Başka birçok belirti gibi kafada yanma hissi şeklinde de ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında burun tıkanıklığı ve yüz bölgesini kapsayan bir ağrı da duyuyorsanız sebebin sinüzit olma ihtimali yüksektir. Bunun yanında ağrılar daha ısrarcı bir şekilde devam ediyorsa, ağrılara sebep olan başka rahatsızlıkların belirtisi de olabilmektedir. Örneğin migren rahatsızlığı daha yüksek oranda ağrılara ve hastaların daha yüksek şikâyetlerine sebep olabilmektedir.

Diğer Sebepler

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? diye sorulduğunda işaret edilen başka rahatsızlıklar da vardır. Bunlardan birisi “temporal arteris” denilen kafatasında bulunan kan damarları iltihabıdır. Bunun da çok farklı sebepleri olabilmektedir. Uzun süredir antibiyotik kullanıyorsanız bu ihtimale dikkat etmelisiniz. Bu durumda baş bölgesinde abartılı şekilde hissedilen hassaslık ve baş ağrıları eşlik etmektedir. Bunun yanında migren sırasında da çokça karşılaşılan bir rahatsızlık olduğunu bilmekte fayda vardır. Sedef hastalığı, egzama gibi derisel hastalıklar da önemli diğer sebeplerdir. Kullandığınız diğer ilaçlara dikkat etmek ve yan etkilerini araştırmak da gerekli olacaktır. Saç boyası gibi çeşitli saç bakım ürünlerinin yanında özellikle kepeğe karşı öz içeren şampuanlara dikkat çekilmektedir.

Tedavisi

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? Sorularını uzun süredir soruyorsanız ve özellikle yanında ağrı gibi belirtiler gösteriyorsa doktora gitmeniz faydalı olacaktır. Bu süreçte kafada yanma hissinin sebebinin neyden kaynaklandığının teşhis edilmesi son derece önemlidir. Ancak bununla birlikte etkili bir tedavi yöntemi geliştirilebilmektedir. Fakat ilk başta çok acil gözükmeyen durumlarda sizi rahatlatmak amaçlı bazı tedavi yöntemleri de uygulayabilirsiniz. Başka yerlerde de faydası görülen aleo vera yaprağının içindeki jel sıkça önerilmektedir. Bitkinin yaprağında bulunan ve neredeyse her derde deva olarak görülen jeli parmak uçlarınızla başınıza sürüp ağrıyı azaltmaya yardımcı olmanız mümkün olmaktadır.

Ayrıca tedavi aşamasında kullandığınız şampuan ve saç kremi gibi ürünlerin de göstereceği alerjik reaksiyonlar bu tarz yanma hissine sebep olabilmektedir. Migren hastası iseniz başınızın belirli bir bölümünde yanma hissi ile mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Migren hastaları için önerilen en etkili yöntemlerden bir tanesi yanma hissinin bulunduğu bölgeye masaj şeklinde buz uygulaması ve nane yağı ile ufak masajlardır.

Kafada Yanma Hissi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Kafada yanma hissi neyin belirtisi? Araştırmaları yapılırken, bir yandan da hangi doktora gidilmesi gerektiği hususunda araştırmalar yapıldığı bilinen bir gerçektir. Hiçbir doktora gitmeden kendi kendinize teşhis koymanız çok doğru bir çözüm olmayacaktır. Dolayısı ile çok daha büyük problemlere yol açabilecek bir rahatsızlığın var ise hayatınızı da tehlikeye sokabileceksiniz. Hayati tehlikelerin önüne geçilebilmek adına tek yapılması gereken uzman bir hekimden destek almaktır. Hekim tarafından talep edilen MR filmi sonucuna göre bir değerlendirme yapılması daha doğru olacaktır. Bunun için gidilmesi gereken doktor pek tabii ki uzman bir beyin cerrahı olmalıdır. Bu birime gidildiği takdirde çok daha kısa bir zaman dilimi içinde sorununuzun ne olduğu konusunda net bir bilgi edinebilir, ayrıca hiçbir zaman geç kalınmış bir tedaviye girmeye maruz kalmazsınız.

Sağlıklı bir hayatın anahtarı öncelikli olarak günlük hayatımızdaki aktivitelere dikkat etmek, çok fazla teknolojik aletlere maruz kalmamak, sağlıklı beslenmekten geçmektedir. Ancak tüm bunlara dikkat edilse dahi yine de bir takım problemlerle karşılaşılmaktadır. Böyle durumlarda da geç kalınmadan en yakın sağlık kuruluşuna gitmek hayat kurtaran bir çözüm olmaktadır. Aksi takdirde geç kalınmış her dakikanın hayatınızdan çalınan bir zaman olduğu unutulmamalıdır. Herhangi bir hastalığınız bulunması halinde konulan erken teşhis ve tedavi neticesinde sağlığınıza kavuşma oranınız oldukça yükseleceği için hayatınızda ihmallere yer vermemelisiniz.

var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140){
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width < 768){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.