Kabızlık Belirtileri ve Kabızlık Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Kabızlık Belirtileri ve Kabızlık Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.066 kez görüntülendi

Kabızlık Belirtileri ve Kabızlık Tedavisi

Tuvalete hiç çıkmama veya çok seyrek çıkmaya kabızlık, peklik ya da inkıbaz denir. Tıp dilinde ise konstipasyon adı verilir.

Kabızlık Nedenleri: Yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozukluğu, bağırsak tıkanıklığı, basur, sindirim sistemi bozuklukları, hormon dengesizliği, fıtık boğulması vb. olarak sayılabilir.

Ayrıca, günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, yaşlılarda, bebeklerde ve hamilelikte kabızlık daha sık görülür.

Kabızlık Tedavisi: Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir. Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. Kabız olmayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır. Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek; bol su veya şerbet içmek de yararlıdır.

Müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla et, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları; kahve, çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir. Kabızlığı gideren ilaçların fazla miktarda ve uzun süre kullanılması kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, ilaçları kullanırken doktor tarafından tavsiye edilen miktarları aşmamak gerekir.

Bitkisel Tedavi: Ceviz yaprağı ince kıyılıp bu yapraklarla hazırlanan çay sabahları aç karnına içilirse kabızlığın çözümü için yardımcı olur. Bitkisel Tedavi için cevizin dışında, Kuru incir ve kuru erik akşamdan soğuk suya yatırılır, sabahleyin ısıtılır ve kahvaltıdan önce yenir.

Bu yazı saglikvegebelik.com tarafından kabızlık nedir, kabızlık hastalığı, kabızlık tedavisi, kabızlık belirtileri, kabızlık nedenleri, kabızlık sebepleri, kabızlık nasıl geçer, kabızlığa ne iyi gelir, kabızlık tedavisi, bitkisel kabızlık tedavisi, kabızlık için şifalı bitkiler konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kabızlık sebepleri, kabızlık nasıl geçer, kabızlık nasıl geçer ne iyi gelir kabızlık tedavisi, lohusalıkta kabızlık nasıl giderilir, kabızlık nasıl giderilir, yaşlılarda kabızlık nasıl giderilir, lohusalikta kabizlik, kabızlığın sebepleri, yaşlılarda kabızlık, kabızlığa ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.