implant Nedir? implant Tedavisi

implant Nedir? implant Tedavisi

İmplant Nedir? İmplant Tedavisi

Merak ediyorsunuz implant nedir? Ağzınızda diş kalmadı ne yaptırsam porselen mi veya takma çıkarma yollu aparatlar mı? Bir türlü karara varamadınız!

Sizde biliyorsunuz en iyi yol implant. Ama aması var bütçeniz el vermiyor. Korkmayın bunu da araştırdık. Çağın en sağlam ve en güvenli diş takviyesi diyede  nitelendirebileceğimiz implant en uygun en ucuz fiyata Ankara GATA hastanesinde 500 dolardan başlayan fiyatlarla yapılabiliyor.Ancak bu yüksek fiyatlardan bir hayli yakınan halkımızın buradan sesi de olmaya sesimizi duyurmaya da çalışıyoruz sevgili yetkililere. Hükümetin bu konuya dahi el atacağını ümitle beklemekteyiz.Daha ucuza herkesin ağız ve diş sağlığına kavuşacağını umuyoruz.

İmplant titanyum maddesinden oluşturulan bir suni diş şeklidir.Peki neden titanyum ? Titanyum maddesi vucut dokularınız ile etkileşimde bulunmaz ve dahası güçlülük ve sağlamlık konusunda en iyisidir.

İmplant çene kemiğine yerleştirilmiş titanyum maddesinin üzerine diş yapılması operasyonudur.Tabi ki bunun için çene kemiğinizin uygun olması da gerekiyor.Eğer uygun bir çene kemiğiniz yoksa implant yerleştirilecek çene kemiği bölgesinde kemik gelişimi ve oluşumuna yönelik tdavi önerilebilir.

Her kaybettiğiniz diş için her dişe bir implant uygulaması önerilse de iki implant arasına köprü protezi denilen uygulama da yapılabiliyor.Ancak bunu diş hekiminizin muayenesi sonucu hekiminizle birlikte karar verebiliyorsunuz.

İmplant tedavisi

İmplant tedavisi

Tamamen takma dişlere mi sahipsiniz ? Bununda çaresi implant olabiliyor.Çene kemiği oluşumu işlemi yapılarak ta bu işlemi hiç dişi olmayan insanlara da uygulayabiliyorlar. Bu sayede takma diş vurgularından ,alt dişlerin oluşturduğu bulantılar dan  ,boşta kalan dil oynamasın dan ve daha bir çok size rahatsızlık veren sorunlardan implant sayesinde kurtulabiliyorsunuz.

Peki implantın getirileri neler? İmplant ile kaybedilmiş diş boşluklarına kayan diğer dişlerin kayması engellenmiş olur. İmplant uygulamasıyla doğal dişlerinize sahipmişcesine hareket edebilirsiniz.

Diğer yöntemlerdeki gibi dişlerinizin kesilmesine de gerek kalmamaktadır. İmplant diğer sağlıklı yapıda herkese yapılabilen bir yöntemdir.Bazı durumlarda diş iltihabı veya buna benzer durumlarda hekimin kararı ile diş çekimi yapıldıktan hemen sonra implant yerleştirme işlemi de anında yapılmaktadır.

İmplanların yan etkisi yoktur fakat istisnai durumlarda hasta implant uygulamasına uygun olmayabilmektedir.Çenenin implantı kabul etmemesi gibi bir durum yoktur.Yazımızın başında da vurguladığımız gibi titanyum vucut ile etkileşim içerisine girmemektedir.

İmplant Uygulamasının Riskli Olduğu Durumlar

Kardiyovasküler (kronik) hastalar da

Hamileler de

Kemik gelişimi oluşmamış küçük yaşta gençlere

Sigarayı çok içen kişilerde çünkü sigara içmek implant başarısının azalmasına sebep olur yaralar çabuk iyileşmez.Bu sigaranın etkisinden kaynaklanır.

Radyoterapiyi baş ve boyundan yoğun almış kişilerde.

Alkol bağımlılığı veya diğer madde bağımlısı olan kişilerde.

Bağışıklık sistemi çok zayıf olanlarda.

Hemofili,yüksek tansiyon ve bağ dokusu hastalıkları bulunan kimselerde.

Kortikosteroid veya immun sistemini baskılayıcı ilaçlar alan kişilerde.

Bu gibi hastaların diş hekimleri kontrolünü yaparak implant tedavisine olumlu yanıt verebileceğinin kararını alarak implant uygulamasını gerçekleştirmektedir.

Bu hastalar risk grubu oluşturmaktadır.

İlk implant ön muayenesin de panoromik radyografi ve tomografi uygulaması yapılarak imlant türünü belirleyen hekim uygunluğuda tespit etmiş olur.

Tomografinin önemi kemik yapısını net gösterdiği için uygulanacak bölgedeki kemiklerin net gösterilmesinden kaynaklanır bu sebeple önemlidir.

İmplant uygulaması ağrısız ve acısız bir sistem uygulamasıdır.Korkulacak bir etken yoktur.Ameliyat öncesi implant ameliyatı videolarını izleyerek kendinizi korkutmanın hiç bir gereği yoktur.

implant2

Lokal anestezi yöntemi kullanılır ve uygulacak bölge uyuşturulur ve ardından yuva hazır duruma getirilerek implant yerleştirme işlemi tamamlanır.Daha sonra implant üzerine vidalar yerleştirilmesiyle birlikte iyileşme dönemi beklenir.İyileşme süreci tamamlandıktan sonra bu süre hastaya bağlıdır yani hastanın sağlığına.. Üç ay veya üç-beş hafta da sürebilir.Eğer yeni kemik oluşumu sağlanarak yapılan uygulama türünde ise bu zaman zarfı dahada uzayabilir.İyileşme süreciyle birlikte bu bekleme süresinin nedeni uygun dişler hazırlanmasıdır.

Hekiminizin flepsiz yani dikişsiz yöntem kullanması kararı sizinde sağlıklı olduğunuzu gösteren bir karardır. Bu yöntem son derece konforlu olacak ve iyileşme süreciniz normal şartlarda daha hızlı olacaktır.

Ameliyat sonrası ağrı ve şişler lazerli ameliyatlarda da daha az gözükse de doktorunuzun vereceği ağrı kesici ilaçlar sebebiyle ameliyat sonrası ağrınız olmayacaktır.

İmplant ameliyatı sonrasında eğer büyük operasyon geçirmemişseniz yarın işe gitmeye hazır durumdasınız demektir.

Ameliyat sonrasında diş doktorunuzu belirli aralıklarda görmelisiniz ve soğuk uygulamasıyla birlikte lazerli uygulamayla kısa zamanda iyileşme göstermeye azmetmelisiniz. Ağız bakımınız iyileşme süreci için önemlidir çünkü implantı başarısızlıkla sonuçlandırabilirsiniz.

Ameliyat sonrası sıcak ve soğuk yiyecek tüketimine dikkat etmelisiniz iyileşme sürecinden sonra ise eskisi gibi beslenmeye devam edebilirsiniz.

İmplant kullananlarda normal diş fırçalama işlemlerine devam edebilecekler ve gargara diş ipi gibi temizlik yöntemlerini kullanacaklardır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.