İdrarın Ph Değeri Nasıl Artırılır, İdrar Ph Normal Değerleri Nedir?

  • Genel Sağlık
  • İdrarın Ph Değeri Nasıl Artırılır, İdrar Ph Normal Değerleri Nedir? için yorumlar kapalı
  • 1.012 kez görüntülendi

İdrarda pH testleri idrarın asidik ve alkali oranını tespit etme amaçlı yapılır. Peki, İdrarda ph yüksekliği nedir, idrar ph oranı nasıl yükseltilir?. Öncelikle şunu bildirilelim ki idrar ph normal değeri 7.0 ile 7.4 aralığında olmalıdır. Bu rakam ne kadar düşükse idrarınız o kadar asidik demektir, ne kadar yükselirse ise idrardaki bazik (alkali) oranı o kadar artar.

İdrar yollarınızdaki rahatsızlıktan muzdaripseniz, doktorunuz idrar asitliğini ölçmek için idrar pH testi yaptırmanızı isteyebilir. Böbrek taşlarının birincil nedenleri arasında bazı ilaçlar ve enfeksiyon yer alır. İdrar pH seviyeniz 4.6’ın altındaysa bu durum diyabetik ketoasidoz, ishal ya da besin yetersizliğine işaret edebilir. İdrar pH seviyenizi tespit ettirmek için doktora başvurabilir yahut eczaneden idrar pH kiti satın alabilirsiniz.

İdrar pH değeriniz 5, 4 hatta 3’e düşmüş olabilir, eyvah ne yapacağım diye üzülmeyin! size önerilerimize kulak verin ve pH değerinizi bildirdiklerimizi uygulayarak 7.0’ye çıkarın!

İdrarda pH yüksekliği için ne yapmalı?

  1. Eczaneden İngiliz karboonatı satın alın. 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı kaşığı karbonat katıp, pH seviyeniz normal seviyeye gelene kadar her akşam bunu içmeye devam edin.
  2. Et ve et ürünleri açısından zengin bir beslenme programı idrarınızı asidik tutucağından, bir müddet bu yiyeceklerden uzak durun.
  3. Bir süre meyve, sebze ağırlık beslenin. Bu tarz beslenme idrar pH oranını hızlı bir şekilde alkali hale getirmeye yardımcı olacaktır.
  4. İdrarınız çok asidik ise, ürik asit bazlı böbrek taşı için risk altındasanızdır demektr. Portakal, greyfurt, mandalina, limon gibi narenciyeler idrarın alkali hale gelmesinde çok etkili yiyeceklerdir. Meyveyi aç karına yahut yemekten 2-3 saat sonra yemek daha etkili olacaktır.
  5. Cornell Enstitüsü’ne göre lahana, ıspanak, pazı, roka, marul ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerin alkali oranı yüksektir ve bu besinlerin tüketimi idrardaki pH seviyesini artırmakta önemli rol oynarlar. Fakat bu besinler, böbrek taşından sorumlu bir bileşik olan oksalat içerdiğinden, idrarda pH değerine yol açan hastalığı olan kişiler tarafından orta derece aşırıya kaçmadan tüketilmelidir.

  1. İdrarın alkalize olmasına yardımcı olmak için, magnezyum ve kalsiyum içeren takviye hapları birlikte alın. “Nefroloji American Society Journal” dergisinin Mart 2008 sayısında yayınlanan bir çalışmada magnezyum ve kalsiyumun, ya idrardaki pH seviyesini yükselttiği yada düşürdüğü böylece idrardaki pH oranını dengelediği tespit edilmiştir.
  2. Süt ve süt ürünleri, yoğurt gibi kalsiyum açısından yüksek olup, pH oranını artıran gıdalarla beslenin. Bu yiyeceklerden de yağ oranı düşük olanları tercih edin.

Ph En Yüksek Su Markaları İçin Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.