Horlama Nedenleri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Horlama Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.302 kez görüntülendi

Horlama Nedenleri ve Tedavisi

Horlama, üst solunum yollarındaki yumuşak dokuların, küçük dil ve bademciğin uyku esnasında gevşemesi sonucu hava yolunu daraltmasıyla meydana gelir.

Bu dokuların, hava yolunun daralması sonucu nefes alıp verirken titremesiyle horlama sesi oluşur. Horlamanın Şiddeti, solunum yolunun ne kadar daraldığına bağlı olarak değişir.

Normalde yetişkin insanların yarıya yakınında zaman zaman horlama görülmektedir. Ortalama olarak her 5 kişiden birinde ise sürekli horlama vardır. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekle birlikte kadınlarda da görülür.

Horlama Nedenleri: Horlamaların büyük bir kısmı fazla kilodan kaynaklanmakta ve fazla kiloların verilmesiyle de büyük oranda azalmaktadır. Şişmanlığın dışında, solunum yollarındaki problemler de horlamaya neden olabilmektedir. Yaş ilerledikçe horlamanın görülme sıklığı ve şiddeti artar.

Horlama, kişinin aile yaşamını da ciddi bir şekilde etkiler. Horlayan kişi, alay konusu olabilir, diğer bireyler tarafından uykusuz kalmalarının sorumlusu olarak gösterilebilir. http://www.kadincaweb.com

Bunun yanında Horlama, kişinin sağlığını ve yaşam kalitesini de ciddi şekilde etkileyebilir. Kişi geceleri yeterince dinlenemediği için gündüz uykulu olur. Horlayan kişilerde, yüksek tansiyon daha sık görülür.

Horlamanın asıl tehlikeli olan şekli, Uyku Apnesi (Uyku esnasında nefesin kesilmesi) şeklinde olanıdır. Bu şekilde Horlama oluşan kişiler, Horlamadan sonra bir süre nefessiz kalmaktadır. 10 saniyenin üzerindeki tekrarlı nefessiz kalmalar yaşamı tehlikeye sokabilmektedirler.

Horlama, horlayan kişide gündüz uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, bitkinlik, araba kullanırken ve çalışırken uyuklama, gibi sorunlara sebep olabilir. Horlama zamanla yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklara da yol açmaktadır.

Horlama Tedavisi: Horlamanın birçok tipi tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle, Horlayan kişinin bunu ihmal etmeden bir doktora danışması faydalı olacaktır. Bununla birlikte, kişinin kendinde ve hayat tarzında yapacağı bazı değişiklikler Horlamaya son vermesine yardımcı olacaktır. Öncelikle Horlayan kişiler, fazla kiloları varsa fazla kilolarını vermeye çalışmalı, ağır besinler tüketmemeye,alkol kullanmamaya, spor yapmaya ve aşırı yorulmamaya dikkat etmelidir. Ayrıca, sırt üstü yatmak yerine yana yatmayı tercih etmelidirler. Horlama Yastığı hava yolunu açık tutmaya ve dokuların titremesini önlemeye yardımcı olduğu için horlama şikayetlerini azaltmaya yardımcı olabilir. Horlama Cihazı adıyla horlama şikayetlerini azaltmaya yönelik çeşitli ürünler de bulunmaktadır.

Bu yazı saglikvegebelik.com tarafından horlama neden olur, horlama nedeni, horlama nasıl önlenir, horlama nedir, horlamanın tedavisi, horlamanın nedenleri, horlamanın zararları, horlamanın sebepleri, horlama için bitkisel çözüm, horlamaya bitkisel çözüm, horlama aparatı, horlama spreyi konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

eşim çok horluyor, eşim horluyor ne yapmalıyım, eşim çok horluyor ne yapmalıyım, karım çok horluyor, karım horluyor, eşim geceleri çok horluyor ne yapabilirim, esim uykusunda horluyor, geceleri eşim horluyor, karım neden horluyor

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.